Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | CITY-TREKKING | Tern Joe C21

Tern Joe C21

Μαμά έσπασα το ποδήλατο!

Έχουμε ταυτίσει τα αναδιπλούμενα ποδήλατα με τροχούς 16 ή 20 ιντσών. Είναι μικρά, βολικά και μοιάζουν σχεδόν παιχνίδι στα μάτια του πρωτοασχολούμενου, με «εργαλεία» στα μάτια του συνειδητοποιημένου ποδηλάτη.

Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που θέλουν να έχουν ένα μόνο ποδήλατο, το οποίο – ιδανικά – να τα κάνει όλα. Να έχει κανονικούς τροχούς 26 ιντσών, να σπάει σαν αναδιπλούμενο, να έχει λεπτά λάστιχα για την άσφαλτο και αισθητική ΜΤΒ. Υπάρχει κάτι τέτοιο; Μα φυσικά…

Το νέο αναδιπλούμενο 26άρι της Tern μπορεί να αποτελέσει μια θαυμάσια λύση για όσους θέλουν μια λύση «όλα σε ένα». Δηλαδή, έναν αλουμινένιο, σχετικά ελαφρύ σκελετό, ο οποίος με μια κίνηση να διπλώνει στη μέση και να μπορεί να αποθηκευτεί ή να μεταφερθεί σχετικά εύκολα.

 | mbike.gr | mbike.gr

Ένα ποδήλατο κατάλληλο για άσφαλτο – καθώς το 80% των μετακινήσεων γίνεται εκεί – το οποίο να μπορεί να κάνει και μια άνετη βόλτα σε χωματόδρομο. Να έχει την όψη ενός «παιχνιδιάρικου» ΜΤΒ, με αρκετές ταχύτητες, άνετη γεωμετρία και φιλικά προς στον χρήστη χαρακτηριστικά.

Αυτό ακριβώς είναι και αυτό κάνει το Tern…

Εξωτερικά
Η πρώτη ματιά δείχνει ένα όμορφα σχεδιασμένο, λιτό και φιλικό ποδήλατο. Ο συνδυασμός λευκού με πράσινο είναι όμορφος και δε θα ξενίσει κανέναν καθώς… πάει με όλα τα γούστα.

Είναι σε λογικό βάρος για την κατηγορία του και ο μηχανισμός «διπλώματος» γίνεται εμφανής μόνο αν το προσέξει κάποιος. Κατά τ’ άλλα μοιάζει με ένα απλό ΜΤΒ με λεπτά ελαστικά. Kατάλληλο δηλαδή για χρήση κυρίως σε άσφαλτο αλλά και σε βατές, χωμάτινες διαδρομές.

Ποιος θα το πάρει;
Ας δούμε ποιος είναι ο προορισμός ενός τέτοιου ποδηλάτου και γιατί θα έπρεπε κάποιος να το επιλέξει. Σε ποιους δηλαδή απευθύνεται. Όπως είπαμε από την αρχή πρόκειται για ένα αναδιπλούμενο ποδήλατο. Δηλαδή, ένα κανονικό, 26άρι που με μια απλή κίνηση μπορεί να μπει σε ένα φυσιολογικού μεγέθους πορτ μπαγκάζ ή να αποθηκευτεί εύκολα ως την επόμενη χρήση. Μπορεί επίσης εύκολα να χωρέσει σε ένα ασανσέρ ή να «σταθμεύσει» σε έναν εσωτερικό χώρο χωρίς να εμποδίζει. Αν λοιπόν έχετε κουραστεί να κουβαλάτε το ποδήλατό σας στον πέμπτο όροφο από τις σκάλες, σκέφτεστε κάτι καλύτερο; >

Η αλήθεια είναι ότι όλα τα παραπάνω δεν τα έχουν ανάγκη… όλοι. Εκείνοι όμως που τα έχουν, ουσιαστικά δεν έχουν άλλη επιλογή. Αυτούς έρχεται να καλύψει, με έναν τρόπο σύγχρονο και ποιοτικό η λύση της Tern.

Έρχεται να εξασφαλίσει πως «αν χρειάζεστε κάτι ή όλα από τα παραπάνω», δεν πρέπει ν’ απελπίζεστε. Υπάρχει για σας μια πρακτική, ποιοτική και ουσιαστική λύση.

Υπό αυτό το πρίσμα, θεωρούμε πως σε μια κατηγορία «αναποφάσιστων» αγοραστών οι οποίοι θέλουν μεν ένα ποδήλατο αλλά ταυτόχρονα έχουν και όλα ή κάποια από τα παραπάνω θέματα, θα τους δώσει λύση.

Στο δρόμο
Ύστερα από την πρώτη εμπειρία μας με Tern, η αλήθεια είναι πως οι προσδοκίες μας ήταν υψηλές. Το ποδήλατο «έπρεπε» να είναι άκαμπτο, «έπρεπε» να είναι πρακτικό και «έπρεπε» να κάνει όλα όσα υπόσχεται. Πουθενά δεν απογοητευτήκαμε.

Ξεκινώντας με μια μικρή… δυσπιστία που είχε να κάνει περισσότερο με το «τώρα γιατί να πάρεις αναδιπλούμενο 26άρι αφού το 20άρι της Tern πηγαίνει τόσο καλά;» καταλήξαμε στο «τελικά θα μπορούσε να είναι η ιδανική λύση για όποιον θέλει να πάρει ένα οικονομικό ποδήλατο που να τα κάνει όλα. Μα, απολύτως όλα!»

Και αυτή είναι η αλήθεια. Έχουμε επαναλάβει πολλές φορές ότι ποδήλατο οικονομικής κατηγορίας τιμής δεν μπορούν ποτέ να είναι σε κάτι «εξαιρετικά». Θα πηγαίνουν σχετικά καλά στο δρόμο, θα στρίβουν ικανοποιητικά αλλά με μια μικρή αναβάθμιση στα ελαστικά θα αρχίσουν να στρίβουν εξαιρετικά και τα φρένα τους θα λειτουργούν αποτελεσματικά αλλά αν αλλάξεις τακάκια ή μανέτες θα δουλεύουν ακόμη καλύτερα… Και είναι φυσικό γιατί, σε ένα ποδήλατο που στοιχίζει 500 ευρώ, δεν μπορείς να περιμένεις τη συμπεριφορά ενός σετ ελαστικών που κάνει 70 ευρώ. Απλώς δε γίνεται, αν καταλαβαίνετε τι εννοούμε.

Με βάση τα παραπάνω, το Tern μπορεί να αποτελέσει μια ιδανική και απόλυτη λύση για κάποιον που θέλει «ένα ποδήλατο». Κάτι για να μετακινείται, να κάνει λίγο άσκηση, να βολτάρει με τους φίλους του, να το παίρνει μαζί στο εξοχικό ή τις διακοπές με το αυτοκίνητο, να πατάει πότε πότε λίγο στο χώμα κι αν θέλει, να αναβαθμίσει κι ένα δυο πραγματάκια ένα χρόνο αργότερα και να δει διαφορά.

Είναι ένα ποδήλατο καταρχάς πρακτικό, το οποίο πραγματοποιεί ακριβώς όλα όσα υπόσχεται, με τον καλύτερο τρόπο.

Ναι, είναι ακριβότερο από άλλα ποδήλατα πόλης με αντίστοιχα περιφερειακά αλλά πληρώνεις τον μηχανισμό αναδίπλωσης και την πρόσθετη ποιότητα που απαιτείται στα σημεία ώστε το ποδήλατο να εξυπηρετεί τον σκοπό του.

Με λίγα λόγια, τα… έχει τα λεφτά του.

Κλείσε το ποδήλατο να φύγουμε…
Το συμπέρασμα είναι προφανές. Έχουμε μια τίμια πρόταση, ένα ποιοτικό αναδιπλούμενο ποδήλατο 26 ιντσών το οποίο, αν το χρειάζεστε, δε χρειάζεται να ψάξετε παραπέρα. Είναι καλό.

Αν τώρα δεν πρόκειται να εκμεταλλευτείτε το πλεονέκτημά του να κλείνει, μπορείτε με λιγότερα χρήματα να βρείτε κάτι αντίστοιχο σε απόδοση – χωρίς το δίπλωμα. Σκεφτείτε όμως πως, ακριβώς, το χαρακτηριστικό του να διπλώνει ίσως είναι η διαφορά ανάμεσα στο «κάνω ή δεν κάνω ποδήλατο». Αν αυτή είναι η περίπτωσή σας, δε θα το μετανιώσετε. Αξίζει με το παραπάνω τα χρήματά του. Και είναι και όμορφο!

Μου άρεσε!
* Ένα σπαστό που κάνει τα πάντα

Δε μου άρεσε…
* Βάση στήριξης κάτω από τη μεσαία τριβή ενδέχεται να ακουμπήσει στο έδαφος όταν ξεπερνάτε εμπόδια

Χαρακτηριστικά
Σκελετός: Joe, 6061-AL, patented DoubleTruss technology
Πιρούνι: Integrated, hi-tensile steel
Λαιμός: Forged 6061-AL
Ποτήρια: Cartridge
Τιμόνι: BioLogic Crescent, 6061-AL
Σέλα: Sport
Παλουκόσελο: 6061-AL, forged clamp
Φρένα: V, aluminum, linear spring
Κέντρα: Formula mountain,
aluminum, QR, 7 spd
Τροχοί: Aluminum
Ελαστικά: Impac by Schwalbe,
47-559, Reflex
Ντεραγιέ: Shimano Altus, Microshift
Δισκοβραχίονας: Forged crank arms, 48/38/28T
Κασέτα: Shimano 7 spd., 14-28T
Μεσαία τριβή: Two-piece
Πετάλια: Wellgo, steel cage

Πρακτικά
Τιμή: 449 €
Αντιπρόσωπος: Sigma Imports
Τηλ.: 210 2838003

Δείτε επίσης

Ποδήλατο Trekking

MARIN San Rafael DS2: Διπλή προσωπικότητα, διπλή διασκέδαση!

Marin San Rafael DS2: Made for Fun! Το MARIN San Rafael DS2 έχει σχεδιαστεί για δραστήριους ...

WingLights 360 Fixed

WingLights 360 Fixed: Βγάλε φλας!

Φλας για ποδήλατο από την CYCL Τα WingLights 360 Fixed σας προσφέρουν τη δυνατότητα να ...

Yedoo πατίνια

Yedoo Trexx: Τρέξε να το χαρείς!

Ένα εναλλακτικό, μοναδικό πατίνι από την Τσεχία και την Yedoo Η Yedoo είναι μια τσέχικη ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest