Home | ΑΓΟΡΑ | MTB | Ποδήλατα | Devinci Spartan

Devinci Spartan

Ετοιμοπόλεμος Σπαρτιάτης

Με το enduro να αναπτύσσεται διαρκώς και να υποδέχεται στους κόλπους του ολοένα και περισσότερους αναβάτες, οι εταιρείες φροντίζουν να μην αφήνουν παραπονεμένους τους απαιτητικούς aggressive mountainαδες και ως εκ τούτου προσφέρουν ουκ ολίγες επιλογές μοντέλων.

Η Devinci με ρίζες στον Καναδά αναμφίβολα γνωρίζει όσο λίγοι τι σημαίνει το aggressive riding και τα ποδήλατά της χαρακτηρίζονται από σκληροτράχηλο χαρακτήρα, υψηλές επιδόσεις, ανταγωνιστική σχέση απόδοσης- τιμής ενώ καλύπτονται από εγγύηση εφ’ όρου ζωής.

Για τους αναβάτες που αποζητούν ένα γρήγορο enduro ποδήλατο με 165 χιλιοστά διαδρομής η καναδέζικη Devinci προτείνει για το 2015 το Spartan. To Spartan διατίθεται με πλαίσιο από αλουμίνιο αλλά και από carbon με το πρώτο να είναι κατασκευασμένο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Καναδά ενώ το δεύτερο να εισάγεται στον Καναδά από την Άπω Ανατολή, όπου κατόπιν βάφεται και περνά στο τελικό στάδιο συναρμολόγησης. Σε κάθε περίπτωση η Devinci προσφέρει εγγύηση εφόρου ζωής για τα πλαίσια της, γεγονός που υπογραμμίζει την υψηλή ποιότητα που χαρακτηρίζει και τις δύο εκδόσεις των πλαισίων του Spartan. Αποτέλεσμα της διαφοράς του τόπου παραγωγής είναι και η τιμή των δύο πλαισίων, η οποία συγκλίνει κάνοντας πολύ ελκυστική την απόκτηση του carbon πλαισίου αντί του αλουμινένιου, η οποία μπορεί να στερείται το handmade in canada χαρακτηριστικό, γλιτώνει όμως περί τα 750 γραμμάρια βάρους μόνο με 310 ευρώ περισσότερα.

Κύριο χαρακτηριστικό του Spartan, το μοχλικό Split Pivot, το οποίο είναι πατέντα του Dave Weagle (δημιουργού του επίσης επιτυχημένου DW-link) και το οποίο λύνει το πρόβλημα της ευαισθησίας της ανάρτησης κατά το φρενάρισμα καθώς το ακραίο pivot του πίσω τριγώνου ταυτίζεται με το κέντρο του τροχού. (Παρόμοιο σύστημα χρησιμοποιεί και η Trek το οποίο καλεί ABP -ακρώνυμα του Active Braking Pivot- το οποίο σύμφωνα με τον Dave Weagle είναι μια αντιγραφή του Split Pivot για την οποία ο ίδιος έχει κινήσει νομική διαδικασία) Το Spartan προσφέρει 165 χιλιοστά οπίσθιας διαδρομής  αλλά και την δυνατότητα για το χαμήλωμα του ύψους της μεσαίας τριβής κατά 7 χιλ. το οποίο συνεπάγεται και σε 0,7 μοίρες πιο slack γωνία πιρουνιού.

Τα Spartan και στις δύο εκδοχές πλαισίων προσφέρονται με διαφορετικά πακέτα εξοπλισμού στις εκδόσεις RR, SX, RC και την πιο οικονομική ΧΡ. Όλες οι εκδόσεις φοράνε πιρούνι Pike ώστε να συνεργάζεται αρμονικά με το πίσω αμορτισέρ Monarch Plus RC3 επίσης της RockShox, η οποία τις εξοπλίζει και με dropper παλουκόσελο Reverb. Oι διαφορές των εκδόσεων εντοπίζονται στο επίπεδο των περιφερειακών της μετάδοσης και των τροχών. Ακόμα και η πιο οικονομική έκδοση ωστόσο, προσφέρει στον υποψήφιο αναβάτη της ισορροπημένη απόδοση χωρίς να απαιτούνται αναβαθμίσεις που θα τον αναγκάσουν να ξοδέψει περισσότερα χρήματα. Η προσοχή στην λεπτομέρεια τέλος, τόσο στο φινίρισμα όσο και σε μικρά αλλά σημαντικά στοιχεία του εξοπλισμού όπως το προστατευτικό του σκελετού στον κάτω σωλήνα, είναι ακόμα ένας σημαντικός λόγος που μας κάνει να αγαπάμε τις καναδέζικες καλλονές.

Tιμή: Spartan Carbon XP: 3.900€ Spartan XP: 3.590 €
Αντιπρόσωπος: Life Cycles τηλ: 213 026 5613

Δείτε επίσης

Scott Gambler Alloy 2020

SCOTT Gambler Alloy: για «σκληρή» χρήση!

Το ολοκαίνουργιο SCOTT Gambler Alloy 2020 Η ελβετική εταιρεία παρουσίασε σήμερα το ολοκαίνουργιο SCOTT Gambler ...

SCOTT Spark RC Cape Epic

Το SCOTT Spark RC που κέρδισε το Cape Epic

Το αγωνιστικό SCOTT Spark RC Cape Epic! Με μία ειδική έκδοση του Scott Spark RC, ...

Cannondale F-Si

Cannondale F-Si Throwback: «Ξυπνάει» ένδοξες μνήμες!

«Throwback» στη δεκαετία του ’90 Με ρετρό διάθεση, η Cannondale δημιούργησε – σε πολύ περιορισμένο ...

Αφήστε μια απάντηση

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest