Home | ΑΓΟΡΑ | MTB | Ποδήλατα | Scott Voltage FR

Scott Voltage FR

Μini DH ή αλλιώς Mega Διασκέδαση

Tο νέο Scott Voltage μόλις χτύπησε την πόρτα του MBike και ήδη σετάρεται για να συνοδέψει τον τυχερό ΜΤΒ editor. Mε τροχούς 27μιση ιντσών αλλά και την δυνατότητα για χρήση κλασικών 26άρηδων είναι ένα mini Dh ποδήλατο το οποίο υπόσχεται να προσφέρει mega διασκέδαση στον αναβάτη του.

Το νέο Voltage  είναι το κατάλληλο ποδήλατο για οδήγηση σε bikeparks ή σε απότομα και σκληροτράχηλα μονοπάτια, και σε οτιδήποτε άλλο αναμεταξύ τους. Το πλαίσιο έχει σχεδιαστεί για 27.5’’ τροχούς, μπορώντας όμως να “τσουλήσει” και σε 26” τροχούς αποτελώντας έτσι το απόλυτο εργαλείο, οποιοδήποτε κι αν είναι το οδηγικό στιλ του αναβάτη ή οι απαιτήσεις της διαδρομής. Το χαμηλό ύψος της μεσαίας τριβής, η ‘’slack’’ γεωμετρία στο ‘’head tube’’ και τα κοντά σε μήκος ‘’chain stays’’ υπόσχονται ατελείωτες ώρες οδηγικής ευχαρίστησης.

  Για την βέλτιστη απόδοση της οπίσθιας ανάρτησης του πλαισίου, οι μηχανικοί της ελβετικής εταιρείας συνεργάστηκαν στενά με την αμερικανική εταιρεία Fox και επαγγελματίες αναβάτες με επικεφαλής τον Nico Vink. Δοκιμάζοντας πρωτότυπα σε πολλές από τις πιο απαιτητικές πίστες της Ευρώπης όπως το Champery και το Chatel, εξέλιξαν και προσάρμοσαν την απόδοση και την οδηγική συμπεριφορά του Voltage FR για να είναι βέβαιοι πως μπορεί να αντεπεξέλθει σε extreme συνθήκες. To custom tuned αμορτισέρ Fox RC4 σε συνδυασμό με το επανασχεδιασμένο μοχλικό δημιουργούν ένα mini DH ‘’όπλο’’ που μπορεί να σκοτώσει οποιδήποτε ‘’bike park’’.

  Tο μοχλικό του Voltage FR κατασκευάζεται αρχικά από δύο σφυρήλατα κομμάτια αλουμινίου, τα οποία ελαφρώνονται εσωτερικά στη συνέχεια και κατόπιν συγκολλώνται μεταξύ τους δημιουργώντας  έναν άκαμπτο σύνδεσμο στον οποίο εδράζεται το αμορτισέρ. Τα ρουλεμάν στα οποία εδράζεται το μοχλικό και το ψαλίδι του πλαισίου είναι μεγαλύτερης διαμέτρου για να διαχειρίζονται καλύτερα τις δυνάμεις που ασκούνται σε αυτά, μειώνοντας έτσι την φθορά και την συχνότητα του service. Τα μεγαλύτερης διαμέτρου ρουλεμάν προϋποθέτουν και μεγαλύτερης διαμέτρου άξονες που ενισχύουν τα σημεία στήριξης του μοχλικού και του ψαλιδιού. Eπανασχεδιασμένη είναι και η γέφυρα που ενώνει τα seat stays του ψαλιδιού η οποία εκτός του ότι ενισχύει την ακαμψία δεν κρατάει και λάσπη ανάμεσα σε αυτή και το ελαστικό του τροχού.

  Το Voltage FR έχει δύο επιλογές οπίσθιας διαδρομής κρυμμένες μέσα στο μοχλικό. Στην πρώτη επιλογή, η διαδρομή ανέρχεται στα 170 χιλιοστά και ενδείκνυται πιο πολύ για οδήγηση σε bike parks. Στην δεύτερη επιλογή, η διαδρομή μεγαλώνει στα 190 χιλιοστά και κρίνεται ιδανικότερη για οδήγηση σε πίστες DH. Σχεδιάζοντας το Voltage FR να είναι συμβατό τόσο με 27.5” τροχούς όσο και με 26¨, οι μηχανικοί της Scott έχουν επιλέξει δύο διαφορετικά αποσπώμενα ‘’dropouts’’. Υπάρχει το κλασικό dropout 10x135mm για quick release κέντρα, και το IDX-S dropout. To IDX-S dropout είναι για 12x135mm κέντρα και έχει δύο επιλογές για την θέση του άξονα που διαφοροποιούν και το μήκος των chain stays. H μακρύτερη θέση είναι στα 425 χιλιοστά και συνεργάζεται τόσο με 26’’ όσο και με 27.5’’ τροχούς. Η κοντύτερη θέση είναι στα 410 χιλιοστά και συνεργάζεται μόνο με 26’’ τροχούς. Αυτο το set up δημιουργεί ένα νευρικότερο πίσω τρίγωνο δίνοντας μια πιό παιχνιδιάρικη οδηγική αίσθηση ιδίως στα άλματα.

  Η γωνία του ‘’head tube’’ ανέρχεται στις 64 μοίρες, ενώ με τα καινούργια ποτήρια ‘’Syncros Angled Headset’’ που εξοπλίζουν το πλαίσιο, η γωνία του head tube μπορεί να αλλάξει από +/-1 εως 2 μοίρες. Ως προς τις διαθέσιμες εκδόσεις, εκτός από την έκδοση Voltage FR 710, υπάρχουν και οι οικονομικότερες εκδόσεις Voltage FR 720 και  Voltage FR 730. H έκδοση 720 είναι έτοιμη να αποδείξει την αξία της στα βουνά της Αττικής αλλά και στα αγαπημένα μας μονοπάτια στον Παρνασσό και στο επόμενο τεύχος του ΜBike θα διαβάσετε όλες τις λεπτομέρειες και τις εντυπώσεις μας! Stay tuned!

Δείτε επίσης

Head Ridott 26"

Head Ridott 26”: Επειδή η επιλογή παιδικού ποδηλάτου δεν είναι παιχνίδι!

Η παιδική πρόταση της Head είναι ενδιαφέρουσα και οικονομική! Αν αναζητάτε ένα σοβαρό, παιδικό ΜΤΒ ...

Scott Gambler Alloy 2020

SCOTT Gambler Alloy: για «σκληρή» χρήση!

Το ολοκαίνουργιο SCOTT Gambler Alloy 2020 Η ελβετική εταιρεία παρουσίασε σήμερα το ολοκαίνουργιο SCOTT Gambler ...

SCOTT Spark RC Cape Epic

Το SCOTT Spark RC που κέρδισε το Cape Epic

Το αγωνιστικό SCOTT Spark RC Cape Epic! Με μία ειδική έκδοση του Scott Spark RC, ...

Αφήστε μια απάντηση

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest