Home | MBIKE BLOGS | 4 Ιουλίου 2017

4 Ιουλίου 2017

Σήμερα είχα μία από τις πιο δυνατές εκπαιδευτικές μου εμπειρίες

Κείμενο: Κάλλι Ρουμελιώτου, Πρόεδρος συλλόγου Spin the wheel

Ο Καλάντα, τυφλός δάσκαλος σε ένα επαρχιακό σχολείο, με καλεί στην τάξη του. Το ένα σοκ μετά το άλλο.

Οι τοίχοι με αυτοσχέδιο εκπαιδευτικό υλικό, η αποδοχή των παιδιών, η ικανότητά του να τα ξεχωρίζει μεταξύ τους, ΟΛΑ, και τα περίπου (εδώ η ακρίβεια δεν παίζει σε κανένα επίπεδο) 90 παιδιά της τάξης του, ηλικίας 12-17, η ικανότητά του να τα κινητοποιεί, να τα εμπνέει να συμμετέχουν στο μάθημα.

Κάποια στιγμή τους ζητάει να δουλέψουν σε ομάδες των 5 και να κάνουν brainstorming σχετικά με τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της μετακίνησης με αυτοκίνητο.

Έπειτα ένας εκπρόσωπος από κάθε ομάδα παρουσίασε τα αποτελέσματα . Το μάθημα έκλεισε με ερωτήσεις αξιολόγησης, ώστε να επιβεβαιώσει πως το κατάλαβαν. Σε κάθε εύστοχη απάντηση οι μαθητές χειροκροτούσαν τους συμμαθητές τους.

Του παίρνω συνέντευξη. Μαθαίνω για το πώς σπούδασε όντας τυφλός, πώς καταφέρνει με τη βοήθεια των συναδέλφων του να οργανώσει το μάθημα. Μεγάλη έμπνευση ο τύπος.

Είμαι ευγνώμων για αυτήν την ημέρα. Οι εμπειρίες που μαζεύω από τους συναδέρφους εδώ με κινητοποιούν όλο και περισσότερο.

Είμαι εδώ και αναρωτιέμαι: 2000 παιδιά ανά σχολείο και εμείς βοηθάμε τα 300 που πάνε στην πρώτη τάξη. Τι προσφέρουμε τελικά; Τι αλλάζουμε; Όταν όμως ακούω τον δάσκαλο να μου λέει πως το βασικό του πρόβλημα είναι ότι μοιράζονται 15 παιδιά το βιβλίο τους, τη δασκάλα της πρώτης να αναφέρει πως η καλύτερη στιγμή είναι όταν τραγουδούν γιατί εκεί δεν χρειάζονται γραφική ύλη ή πώς χρησιμοποιούν το έδαφος ως βασικό μέσο εξάσκησης, γουστάρω ακόμα περισσότερο και λέω «ναι »!

Γι αυτά τα παιδιά, γι’ αυτούς τους δασκάλους , γι’ αυτό το σχολείο, κάτι αλλάζει! Και δεν είναι μόνο η γραφική ύλη. Είναι αυτή η παγκόσμια κουλτούρα που τόσο με εμπνέει, η ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών, τα παιχνίδια, τα τραγούδια, οι στιγμές που μοιραζόμαστε, η αίσθηση ότι τελικά είμαστε όλοι ένα, η αγάπη πηγαία, η αλληλεγγύη δεδομένη. Ερχόμαστε σαν επισκέπτες και είμαστε ευγνώμονες για την εξαιρετική φιλοξενία.

Το υλικό είναι τεράστιο και αναγκαζόμαστε να στείλουμε μόνο ψίχουλα καθώς το ίντερνετ είναι περιορισμένο. Σας ευχαριστούμε όλους για την αγάπη και τη συμπαράσταση. Με κάθε σχόλιο σας νιώθουμε κοντά μας.

Νιώθω σαν 7 μήνες τώρα να βάζουμε χαλικάκι-χαλικάκι και τώρα πλέον μπαίνουμε μέσα να δούμε τι δημιουργήσαμε. Η ομάδα εξαιρετική, η προσαρμογή όλων ταχύτατη και καμαρώνω καθημερινά τις προσωπικές τους υπερβάσεις. Σας ευχαριστώ που είστε εδώ αγαπημένη μου οικογένεια, με ακούτε, με καταλαβαίνετε και δίνετε καθημερινά τον καλύτερό σας εαυτό. Αν έστω και ένας από σας έλειπε, το Spin the wheel θα ήταν κάτι άλλο από αυτό που είναι τώρα και που τόσο αγαπώ.

Δείτε επίσης

Ήρθε η ώρα να πάρω κι εγώ Porsche!

Γρήγορες και ουσιαστικές οι αλλαγές στην αγορά των e-Bikes Η γερμανική εταιρεία κατασκευής κορυφαίων σπορ ...

Άγραφα

Άγραφα: Θρύλος, ιστορία και πραγματικότητα

Τα Άγραφα είναι ένας πολύ ξεχωριστός ορεινός τόπος. Εκτείνονται από τον ποταμό «Μέγδοβα» (Ταυρωπός) στα Ανατολικά, τον Αχελώο στα Δυτικά, οριοθετούνται από τον δρόμο Άρτας- Καρδίτσας στα Βόρεια και φτάνουν ως τη λίμνη Κρεμαστών στα Νότια.

Brevet 300χλμ «Ποδηλατώντας 3 νομούς στην Κρήτη»

Το Σάββατο 27 Μαΐου, διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κρήτη, το Brevet 300 km «Ποδηλατώντας 3 νομούς στην Κρήτη», από την Sports Tours Hellas''.

mbike.gr

Pin It on Pinterest