Home | MBIKE BLOGS | Έφη Τριανταφυλλίδου | 3 Ιουνίου 2020 – Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

3 Ιουνίου 2020 – Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Τον Απρίλιο του 2018, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανακήρυξε για πρώτη φορά την 3η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

Φυσικά, για μας τους ποδηλάτες, το αγαπημένο μας μέσο είναι μια υπόθεση 24×7, δηλαδή καθημερινή και around the clock και all year round!
Παρόλα αυτά, ετοιμαζόμαστε να το απολαύσουμε ακόμη πιο πολύ και φέτος τη μέρα της γιορτής του.

Ο οργανισμός Πόλεις για Ποδήλατο μας προτείνει #μένουμεασφαλείς πάνω στο ποδήλατό μας, με δυο δράσεις που θα εξελιχθούν την ίδια μέρα.

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Δράση 1: ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου, κάντε λίγο ή πολύ ποδήλατο, από 1 ως 100 χλμ κι ακόμη παραπάνω αν έχετε χρόνο και διάθεση! Είτε για να πάτε στη δουλειά σας είτε βγείτε για βόλτα αναψυχής μόνοι ή οικογενειακά να κάνετε το γύρο του τετραγώνου ή της ευρύτερης γειτονιάς σας, κάθε χιλιόμετρο μετράει!

Ελάτε να δείξουμε, όλοι μαζί, πόσα χιλιόμετρα με το ποδήλατο μπορεί να γίνουν μέσα σε μια μέρα στην Ελλάδα!

H διαδικασία:
Μέσα από την εφαρμογή Strava, έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα με την ονομασία Cities for Cycling, όπου ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει μέλος και αυτόματα τα χιλιόμετρα που διανύει θα εμφανίζονται και στην ομάδα.

[Αν δεν έχετε λογαριασμό στο Strava, μπορείτε να κλικάρετε στη διεύθυνση https://www.strava.com/clubs/citiesforcycling και είτε να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό είτε να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο facebook. Κατόπιν…join us ! ]

Δράση 2: Βάλτε το ποδήλατο στο τοπίο

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου… «βάλτε το ποδήλατο στο τοπίο», μοιραστείτε το μαζί μας και κερδίστε ένα ολοκαίνουργιο Ideal Megisto.
Στείλτε τις φωτογραφίες σας στο Instagram του MBike, https://www.instagram.com/mbikemag/ και ας γεμίσουμε τα Social Media με τις δικές σας φωτογραφίες ποδηλάτων.

Από το 2018, ο ΟΗΕ έχει ορίσει την 3η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου – World Bicycle Day, αναγνωρίζοντας τη μοναδικότητα, τη διάρκεια στο χρόνο και την ευελιξία του ποδηλάτου, ενός οχήματος το οποίο με ελάχιστες αλλαγές χρησιμοποιείται συνεχώς, εδώ και περισσότερα από 200 χρόνια.

Και μέσα από την ημέρα αυτή, προτρέπει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προτείνουν την χρήση του ποδηλάτου ως μέσου βιώσιμης ανάπτυξης, εκπαίδευσης, βελτίωσης της σωματικής και ψυχικής υγείας, για παιδιά και ενήλικες. Το ποδήλατο προάγει την ανοχή, την κατανόηση, τον σεβασμό και την κοινωνική αποδοχή.

Ειδικά, δε, στις εποχές που ζούμε, ύστερα από την εμφάνιση του Covid 19, το ποδήλατο αποτελεί για μια ακόμη φορά τη λύση σε ένα εξαιρετικά περίπλοκο πρόβλημα. Αυτή τη φορά αυτό της ασφάλειας στις καθημερινές μας μετακινήσεις.

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, ο οργανισμός «Πόλεις για Ποδήλατο» προσκαλεί τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν ποδήλατο – έστω και για λίγα μέτρα – και να ανεβάσουν τη φωτογραφία τους στον λογαριασμό τους στo Instagram με #citiesforcycling.
Δηλώστε με αυτόν τον τρόπο πως, σε όποια πόλη ή χωριό κι αν ζείτε, επιλέγετε το ποδήλατο και πως, ίσως, η 3η Ιουνίου 2020 θα μπορούσε να είναι η πρώτη μέρα μιας νέας ζωής!
Η εκδήλωση υλοποιείται με τη συνεργασία των Greek Instagramers Events!

H διαδικασία:

H διαδικασία:

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου, βγείτε με το ποδήλατό σας – για βόλτα, για άσκηση, μόνοι, με τα παιδιά, με τους φίλους, με την ομάδα σας – και ανεβάστε μια φωτογραφία με #citiesforcycling #worldbicycleday και ας γεμίσουμε το Instagram και το FB με φωτογραφίες ποδηλάτων!
Το ποδήλατό μας είναι για τον καθένα από εμάς η πιο πληθωρική παρέα, ακόμη και σε καιρούς δύσκολους όπως αυτοί που διανύουμε, που είμαστε αναγκασμένοι να μετράμε με τη μεζούρα 1,5μ απόσταση από τους φίλους μας.
Δεν υπάρχει, όμως, κανένας περιορισμός μεταξύ ποδηλάτου και αναβάτη, ούτε ένα εκατοστό δεν μας χωρίζει από τον δεύτερο εαυτό μας, το Ποδήλατο!

Δείτε επίσης

Jeroboam Kalamata Gravel Challenge: Η μποέμ πλευρά της ποδηλασίας

Η Καλαμάτα γεμίζει Gravel Στην Καλαμάτα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, ...

Ποδηλατώντας στα «Ψηλά βουνά» της Στερεάς Ελλάδας

«Ψηλά Βουνά»: Ένα brevet 200 χλμ που διαδραματίζεται σε ένα μαγευτικό σκηνικό τεσσάρων ορεινών όγκων της Στερεάς Ελλάδας.

Αγία Γαλήνη – Σπήλι – Πλακιάς – Σελλιά – Ροδάκινο – Φραγκοκάστελο

Η παντελής απουσία ήχων, αφού κι η θάλασσα βρισκόταν σε ακινησία θαρρείς, μου χάρισε έναν γαλήνιο και θεραπευτικό ύπνο μεταξύ 4ης και 5ης Απριλίου.

mbike.gr

Pin It on Pinterest