Home | MBIKE BLOGS | Ble Cycling Club | 2017: Η χρονιά των Brevets
Πέτρος Χαρπαλής

2017: Η χρονιά των Brevets

Tα… BLE Brevets του 2017

H Μπλε Ποδηλατοτουριστική Λέσχη Ελλάδος, για άλλη μια χρονιά φέρνει ένα πρόγραμμα brevets για όλα τα γούστα, με ποικιλία αποστάσεων, δυσκολιών και με διαδρομές σε όλη την Ελλάδα.

Επιμέλεια: Έκτορας Μπαρδάκος
Φωτό: Πέτρος Χαρπαλής

 

Συνολικά 16 διοργανώσεις από τη Χίος ως τη Λευκάδα και από τον Έβρο ως την Καλαμάτα συνθέτουν το παζλ του προγράμματός μας για το 2017.
(τα links στο openrunner είναι ενδεικτικά και ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις στις διαδρομές. Για πληροφορίες www.blecyclingclub.gr)

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017.  200 χλμ. Γύρος Έβρου – Ροδόπης (Αλεξανδρούπολη)
Η αρχή γίνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με αυτό το “ύπουλο” brevet. Η δυσκολία του δεν έγκειται στο τερέν αλλά στις χαμηλές θερμοκρασίες του Ιανουαρίου. Μια διαδρομή που σε μια άλλη εποχή θα ήταν ένα εύκολο-μέτριο brevet.

____________

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017. 200 χλμ. Χίος το… εύκολο (Χίος)
Το πρώτο από τη χειμερινή σειρά brevet στη Χίο με κύριο στόχο να πάρουν οι Χιώτες ποδηλάτες πρόκριση για το Giro Central Greece 1400 χλμ., που θα γίνει στη χώρα μας τον Ιούνιο. Φυσικά, το όνομα “εύκολο” είναι κατ’ ευφημισμό!

__________

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017. 300 χλμ. Παράθυρο στα… 1400 (Λαγκάδα Χίου)
Το δεύτερο της χιώτικης χειμερινής σειράς. Ένα 300άρι με γύρω στα 6000 υψομετρικά θα είναι το δεύτερο εμπόδιο των νησιωτών για την πρόκριση. Σίγουρα, μια διαδρομή για λίγους.

_________

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017. 300 χλμ. Αταλάντη (Αγ. Στέφανος)
Η Αταλάντη μας παραμένει από το 2012 το ιδανικότερο εισαγωγικό brevet στα 300 χιλιόμετρα. Σχετικά εύκολο, με αρκετές ευθείες και μερικές μικρές αναβάσεις για να ξεπιάνονται τα πόδια. Η Αταλάντη είναι το πρώτο 300άρι πολλών ποδηλατών που ασχολούνται με τις μεγάλες αποστάσεις. Αν δεν έχετε σπάσει το φράγμα των 300 χιλιομέτρων, μήπως είναι η ώρα;

_______

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017. 400 χλμ. Χίος 400 (Χίος)

Το τρίτο και δυσκολότερο βήμα των Χιωτών για την πρόκριση στα 1400. Το Χίος 400 είναι μια εμπνευσμένη διαδρομή που όσο γίνεται αποφεύγει τα μπρος-πίσω. Ένα πολύ δύσκολο brevet, μια πρόκληση για όποιον θέλει να δοκιμάσει ένα πολύ δύσκολο 400άρι. Ήδη αρκετοί εκτός νησιού έχουν δηλώσει ενδιαφέρον. Αντίπαλοι στη δοκιμασία; Το κρύο, η υγρασία, ο αέρας, τα υψομετρικά… Με θέληση και πείσμα όμως όλα ξεπερνιούνται!

________

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017. 300 χλμ. Tour of Evros (Αλεξανδρούπολη)

Το 300άρι του Ν. Έβρου είναι μια ευκαιρία για όποιον μπορέσει να γνωρίσει όλες τις όψεις του νομού. Τα υψομετρικά δεν είναι πολλά και ο καιρός έχει γλυκάνει στα μέσα του Μάρτη.

________

Κυριακή 2 Απριλίου 2017. 200 χλμ. Ερυθραί (Ερυθρές)

Το “Ερυθραί” είναι ένα νέο brevet της Λέσχης μας. Θελήσαμε να φτιάξουμε ένα νέο 200άρι, κοντά στην Αθήνα το οποίο να περνά από μέρη που δεν τα έχουμε δει ποδηλατικά. Ως τόπο εκκίνησης διαλέξαμε τις Ερυθρές, περίπου μία ώρα από την Αθήνα. Από εκεί ακολουθώντας τις Βοιωτικές πεδιάδες θα φτάσουμε στο λιμάνι της Λάρυμνας. Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε προς το Μαρτίνο και θα βρεθούμε στην Αταλάντη. Από την Αταλάντη, ακολουθώντας ένα χωματόδρομο 3 χιλιομέτρων πάμε στο Ορχομενό και τελικά πίσω στις Ερυθρές. Το brevet αυτό έχει αρκετά κάτω από 2000 υψομετρικά, έχοντας ωστόσο κάποιες μικρές αλλά απότομες αναβάσεις. Στις 2 Απριλίου έχουν περάσει τα πολλά κρύα και σας περιμένουμε σε αυτή τη νέα περιπέτεια, σε νέα μέρη αλλά τόσο κοντά μας.

_______

Κυριακή 9 Απριλίου 2017. 360+ χλμ. / 24 ώρες. Fleche “Γιώργος Βίδος” (Λευκάδα)

2017 και το Fleche “Γιώργος Βίδος”, η γιορτή των randonneurs τερματίζει στη Λευκάδα. ‘Έπειτα από την Αθήνα και τη Λάρισα άλλο ένα φιλόξενο μέρος γίνεται τόπος συνάθροισης των ανθρώπων που αγαπούν να κάνουν μεγάλες αποστάσεις ομαδικά. Στο Fleche “Γιώργος Βίδος” συμμετέχουν ομάδες 3-5 ατόμων όπου πρέπει αν διανύσουν τουλάχιστον 360 χλμ. σε 24 ώρες σεβόμενοι τους διάφορους κανόνες της διοργάνωσης. Του δώσαμε το όνομα “Γιώργος Βίδος” για να μην ξεχάσουμε τον φίλο και συναθλητή μας που χάθηκε στο brevet του Πύργου το 2009.

______

Σάββατο 29 Απριλίου 2017. 600 χλμ. @Καλαμάτα (Αθήνα)

Από το 2012 ως το 2016 το παραδοσιακό 600άρι κατευθυνόταν προς τη Λάρισα με διάφορες παραλλαγές. Θεωρώντας πως ο κύκλος αυτός έκλεισε, βάζουμε μια νέα διαδρομή, λίγο πιο δύσκολη, όμως σε δρόμους που δεν έχουν πια τόση κίνηση λόγω της ολοκλήρωσης του αυτοκινητόδρομου “Μορέας”. Σίγουρα, η νυχτερινή ανάβαση από την Καλαμάτα προς την Τρίπολη δεν θα είναι εύκολη, όμως η χαρά του τερματισμού στο Flamme Rouge θα μας δώσει παραπάνω δύναμη

_______

Σάββατο 6 Μαΐου 2017. 400 χλμ. Σαν τη Χαλκιδική… δεν έχει! (Ν. Μουδανιά)

Όντως δεν έχει! Χωρίς καμία μεγάλη ανάβαση η διαδρομή έχει πάνω από 5000μ. υψομετρικής διαφοράς. Όποιος βρεθεί στην εκκίνηση θα έχει την ευκαιρία να γυρίσει ολόκληρο το πρώτο (τουριστικότερο) και το δεύτερο (ομορφότερο) πόδι καθώς και να βρεθεί στην Ουρανόπολη το τελευταίο λιμάνι πριν το Άγιο Όρος.

________

Σάββατο 13 Μαΐου 2017. 200 χλμ. Η Κούπα του Πυθαγόρα. (Καρλόβασι Σάμου)

Ποιος μπορεί να πει όχι στην εξερεύνηση ενός τόσο όμορφου νησιού;  Καταφέραμε να χωρέσουμε 200 χιλιόμετρα στη Σάμο, βλέποντας γνωστές και άγνωστες γωνιές της.

_______

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017. 1000 χλμ. 2 Capitals 2. (Αθήνα)

Δεύτερη φορά για το 1000άρι αυτό. Αλλάζουμε την ώρα και τον τόπο εκκίνησης με σκοπό να μην ποδηλατήσουμε με καύσωνα τις ανηφόρες τις Εύβοιας. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι εύκολο… Τρεις νύχτες πετάλι, με ημέρες πολύ ζεστές, και η τελευταία ανάβαση αρχίζει μετά από… 1000 χιλιόμετρα, αφού η συνολική απόσταση είναι 1055. Εκκίνηση και τερματισμός στo ποδηλατικό cafe Flamme Rouge

_________

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017. 200 χλμ. Χίος, κάτω απ’ την Πανσέληνο (Χίος)

Πριν μερικά χρόνια μετακινήσαμε την ώρα εκκίνησης ώστε να φαίνεται πιο φιλόξενη η διαδρομή. Νύχτα, λαμπερό αυγουστιάτικο φεγγάρι και νέα διαδρομή για όσους βρεθούν στη Χίο αρχές Αυγούστου.

______

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017. 300 χλμ. BLE-300 (Ορχομενός)

Η πρώτη διαδρομή με “υποχρεωτική” χρήση φέρι μποτ στην Ελλάδα. Θα γίνει το 2017 για τρίτη φορά. Η εκκίνηση θα δοθεί χαράματα από τον Ορχομενό. Έπειτα από την εύκολη ανάβαση στον Μπράλο σειρά θα πάρει το φέρι Γλύφα – Αγιόκαμπος. Στη Β. Εύβοια υπάρχουν τρεις μικρές απότομες αναβάσεις. Εν συνεχεία η διαδρομή με πλοίο Αιδηψός – Αρκίτσα. “Δωράκι” για λίγο πριν τον τερματισμός η ανάβαση Λεκούκας “Ο Τιμωρός” όπως κάποιος την έχει ονομάσει στο strava.

_______

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017. 600 χλμ. Εγνατία (Θεσσαλονίκη)

Τελευταίο 600άρι της χρονιάς και δεύτερο φέτος για το κλαμπ μας. Το brevet “Εγνατία” ακολουθεί -τι άλλο;- την Εγνατία Οδό. Θεσσαλονίκη – Κοζάνη (μέσω Παν. Σουμελά) – Καλαμπάκα – Μέτσοβο (μέσω Κατάρας) και πίσω. Η διαδρομή είναι παράλληλα με την νέα Εγνατία, όμως μη έχοντας τα τούνελ θα χρησιμοποιηθούν τα παλιά περάσματα. Η διαδρομή δεν είναι απαγορευτική ως προς τα υψομετρικά (κάτω από 7000μ) όμως τον Οκτώβρη έχει αρκετό κρύο στα 1600 μέτρα υψόμετρο το βράδυ.

__________

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017. 200 χλμ. BLE-200 (Τατόι)

Το πρώτο brevet που διοργάνωσε το Ble Cycling Club και συνεχίζουμε δυνατά. Το φθινόπωρο προσφέρουμε αυτή τη διαδρομή στην Αττικοβοιωτία με εκκίνηση που οι περισσότεροι Αθηναίοι μπορούν να έρθουν με το ποδήλατο. Αν και από άποψη υψομετρικών χαρακτηρίζεται μέτρια, το Γραμματικό και η ανάβαση στη λίμνη Μαραθώνα προς το τέλος δυσκολεύει τους ποδηλάτες.

_______

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017. 200 χλμ. Κομοτηνή – Κεραμωτή (Κομοτηνή)

Πρόκειται πιθανόν για το ευκολότερο brevet στην Ελλάδα και ένα από τα πολύ λίγα που διοργανώνονται Δεκέμβριο. Εάν ο καιρός είναι ευνοϊκός η μόνη δυσκολία θα είναι οι… λακκούβες και οι γέφυρες!

_______

Δείτε επίσης

Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ

Athens Bike Festival 2024 powered by ΔΕΗ

12,13,14 Απριλίου 2024, Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου κλείνει φέτος 10 χρόνια ...

Cycle Tourism Show στην Μπολόνια

Αφιερωμένο στον Ποδηλατικό Τουρισμό Αν αναζητάτε έμπνευση για τις επόμενες ποδηλατικές σας διακοπές ή αν ...

Scott Voltage eRide Trail Bike

Scott Voltage eRIDE: σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα…

Το μέλλον των ηλεκτρικών Trail Bike όπως παρουσιάζεται μέσα από το ολόφρεσκό Scott Voltage eRide ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest