Home | MBIKE BLOGS | Ble Cycling Club | Το BCC στο 8ο Athens bike festival 2017

Το BCC στο 8ο Athens bike festival 2017

Ένα ακόμα Athens Bike Festival πέρασε στην ιστορία

Κείμενο-φωτο: Φραγκίσκος Βέλλης

Το Ble Cycling Club θέλησε να είναι για μια ακόμα χρονιά εκεί. Στη μοναδική στην Ελλάδα εκδήλωση-γιορτή για το ποδήλατο, χρονικά συνδεδεμένη με την ευρωπαϊκή εβδομάδα μετακίνησης, διοργανωμένη με αγάπη από τους ανθρώπους του περιοδικού MBike. 

Θέλαμε φέτος να κάνουμε κάτι παραπάνω από πέρσι. Είναι βλέπετε η φιλοσοφία μας: μικρά και σταθερά βήματα, αλλά πάντα στην ίδια κατεύθυνση – με τη σιγουριά πως είναι η σωστή!

Ο Σπύρος Παπαγεωργίου βοήθησε, παραχωρώντας μεγαλύτερο χώρο. Ο χορηγός βοήθησε, παρέχοντας υλικά, τεχνογνωσία και εργασία για την κατασκευή ενός όμορφου πλαισίου του χώρου μας αλλά και τα απαραίτητα συμπληρωματικά υλικά (φωτιστικά, τραπέζια, κλπ.). Το ΔΣ ανέλαβε δράση, ετοιμάζοντας φυλλάδια με τα πλάνα μας για τα brevet του 2018, φυλλάδια για να ενημερώσουμε νέους φίλους για τις δράσεις μας, ρούχα και αξεσουάρ με το λογότυπό μας, πανό με τους Ble αλλά και με τα λογότυπα των χορηγών μας, κλπ. 

Το οπτικοακουστικό υλικό μας ανανεώθηκε αλλά και αναβαθμίστηκε σημαντικά. Λήψεις εν κινήσει από αυτοκίνητο με σταθεροποιημένη κάμερα, λήψεις με drone, φωτογράφιση του Ble group στην αγαπημένη του παραλιακή διαδρομή, δίπλα στο μπλε του Σαρωνικού (ήταν ακόμα μπλε όταν έγινε η φωτογράφιση). Δύο οθόνες έλαβαν τη θέση τους στο περίπτερό μας και ανέλαβαν να μαγνητίσουν τα μάτια των επισκεπτών, αναπαράγοντας αυτό το υλικό. 

Εμπορικό όφελος – προφανώς – δεν έχουμε, ως club από την παρουσία μας στο Athens Bike Festival. Δεν είναι ο σκοπός μας να «πουλήσουμε» ή να «προσηλυτίσουμε». Σκοπός μας είναι να διαδώσουμε, να «ανοίξουμε» την έννοια του ποδηλατοτουρισμού στους πολλούς επισκέπτες της έκθεσης. Ίσως να το καταφέραμε – σε κάποιο βαθμό. Άνθρωποι που είχαν «ακούσει» για μας, κοντοστάθηκαν, μίλησαν μαζί μας, ρώτησαν, έμαθαν περισσότερα. Με κάποιους δώσαμε ραντεβού στην επόμενη προπόνησή μας. Άλλοι, που δεν είχαν ακούσει, έμαθαν και απόρησαν (με τα πολλά χιλιόμετρα των brevet, με τα χαμόγελά μας…), προβληματίστηκαν «γιατί όχι κι εγώ;».

Αρκετοί ήρθαν να πάρουν μια πρώτη γεύση, στις δύο ειδικές βόλτες που διοργανώσαμε: στην παραλιακή το Σάββατο και στον Υμηττό την Κυριακή. Ελπίζουμε να τους ξαναδούμε στο δρόμο!

 Όλα αυτά, έγιναν με μεράκι, με προσωπικό χρόνο εθελοντικά θυσιασμένο από κάμποσα μέλη των Ble, με τις (αναπόφευκτες κάποιες φορές) γκρίνιες, αλλά πάντα με γνώμονα το ποδήλατο. Το αγαπημένο μας μέσο! Και του χρόνου!

Δείτε επίσης

Ήρθε η ώρα να πάρω κι εγώ Porsche!

Γρήγορες και ουσιαστικές οι αλλαγές στην αγορά των e-Bikes Η γερμανική εταιρεία κατασκευής κορυφαίων σπορ ...

Άγραφα

Άγραφα: Θρύλος, ιστορία και πραγματικότητα

Τα Άγραφα είναι ένας πολύ ξεχωριστός ορεινός τόπος. Εκτείνονται από τον ποταμό «Μέγδοβα» (Ταυρωπός) στα Ανατολικά, τον Αχελώο στα Δυτικά, οριοθετούνται από τον δρόμο Άρτας- Καρδίτσας στα Βόρεια και φτάνουν ως τη λίμνη Κρεμαστών στα Νότια.

Brevet 300χλμ «Ποδηλατώντας 3 νομούς στην Κρήτη»

Το Σάββατο 27 Μαΐου, διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κρήτη, το Brevet 300 km «Ποδηλατώντας 3 νομούς στην Κρήτη», από την Sports Tours Hellas''.

mbike.gr

Pin It on Pinterest