Home | MBIKE BLOGS | Ble Cycling Club | Μπλεδοβόλτα, διαφορετική …

Μπλεδοβόλτα, διαφορετική …

και φεστιβαλική part 2…

Κείμενο: Έφη Τριανταφυλλίδου
Φωτογραφία: Γρηγόρης Αγγελόπουλος 

Με μεγάλη προσέλευση τιμήθηκε και η δεύτερη εξόρμηση που προέβλεπε ανάβαση ως την κορυφή του Υμηττού, της Μπλε Ποδηλατοτουριστικής Λέσχης Ελλάδος, γνωστής ως Ble Cycling Club, στο πλαίσιο του 8ου Athens Bike Festival, την Κυριακή το πρωί στις 24 Σεπτεμβρίου, με εκκίνηση από την Τεχνόπολη στις 8:30.

Οι Ble διοργάνωσαν μια επιτυχημένη ανάβαση σε ρυθμό βόλτας, σε μiα από τις αγαπημένες τους προπονητικές διαδρομές, όπου συμμετείχαν και ποδηλάτες που τόλμησαν για πρώτη φορά να αγγίξουν την κορυφή του Υμηττού! 

 Το Τρελοβούνι, όπως αλλιώς ονομάζεται ο ορεινός όγκος του Υμηττού που χωρίζει το λεκανοπέδιο στα δύο από Β προς Ν, είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ιστορία της αρχαίας Αθήνας, αλλά και διαχρονικά με το σήμερα, αφού πάνω στα ιερά θεοτήτων όπως, η Δήμητρα, η Αφροδίτη, η Άρτεμις, χτίστηκαν βυζαντινοί ναοί, που τμήματά τους σώζονται ως τις ημέρες μας, Μονή Καισαριανής (11ου αι.), Μονή Αστερίου (10ου αι.), ερείπια του Φραγκομονάστηρου (ναός του Αγίου Μάρκου επί Φραγκοκρατίας) πάνω στον λόφο των Ταξιαρχών (αρχαιολογικός χώρος 5ου – 6ου αι. μ.Χ.).  

Εκτός από την πλούσια ιστορία του, ο Υμηττός είναι ένας ενεργειακός τόπος, αφού, παρά τις πυρκαγιές που τον έχουν ταλαιπωρήσει, αποτελεί το σπίτι για 112 καταγεγραμμένα είδη πτηνών, αρκετά είδη προστατευόμενων ερπετών και αποτελεί σημαντικό σπηλαιολογικό πεδίο (αναφέρονται 60 σπήλαια και βάραθρα) εκ των οποίων το σημαντικότερο και το πιο γνωστό είναι το Κουτούκι, που ανακαλύφθηκε το 1928 και δεν είναι άλλο από το σπήλαιο Παιανίας.

 Πάντα τέτοια!

Δείτε επίσης

ble φπα

Ble ΦΠΑ και… καλή ποδηλατική Σαρακοστή!

Είπαμε να νηστέψουμε, αλλά όχι από το ποδήλατο!

Ble ΕΦΚΑ στα Κανάρια Νησιά!

Πόσοι από εμάς έχουμε φανταστεί να κάνουμε ποδήλατο στα Κανάρια νησιά; Πόσοι από εμάς ξέρουμε ...

Το Paris-Brest-Paris του 2019: κάνοντας 1200 χιλιόμετρα στη Γαλλία

Στο Paris-Brest-Paris είναι όλοι συγκάτοικοι, καλοί φίλοι, αλλά κυρίως ορεξάτοι και τολμηροί!

mbike.gr

Pin It on Pinterest