Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | E-BIKES | Τα νέα υβριδικά SPD πετάλια της Look: GEO Trekking Vision
πετάλια SPD

Τα νέα υβριδικά SPD πετάλια της Look: GEO Trekking Vision

SPD Πολυχρηστικά και πρακτικά!

Όλο και περισσότεροι επιλέγουν να χρησιμοποιούν SPD πετάλια για λόγους που είναι γνωστοί καθώς προσφέρουν πιο αποτελεσματικό πεταλάρισμα, βοηθούν στην καλύτερη στάση του σώματος, είναι πιο ξεκούραστα και είναι πιο ασφαλή καθώς κρατάνε πάντα το πόδι στο πετάλι.

Τι γίνεται όμως όταν το είδος της ποδηλασίας που κάνει κάποιος είναι περισσσότερο “αστικό” και έχει ανάγκη από ένα λιγότερο “αγωνιστικό” πετάλι; Όταν χρειάζεται να φοράει παπούτσια πιο άνετα, διότι πρέπει να περπατήσει κιόλας ή να συνδυάσει την ποδηλασία με περπάτημα ή άλλα μέσα;

Τι γίνεται όταν θέλει – χωρίς να αλλάζει συνεχώς πετάλια στο ποδήλατό του – τη μια μέρα να χρησιμοποιεί SPD πετάλια και την άλλη όχι;

Αυτούς τους προβληματισμούς έρχεται να καλύψει η νέα σειρά “υβριδικών” πεταλιών της Look που έρχεται να προσθέσει και μερικές ακόμα πινελιές στις προτάσεις του ανταγωνισμού.

 

πετάλια SPD
Καλοφτιαγμένα, κομψά και πρακτικά

Η νέα σειρά Geo Trekking

Η νέα σειρά της Look διαθέτει τρία διαφορετικά μοντέλα: Το Geo Trekking, το Geo Trekking Grip και το Geo Trekking Roc – το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας το οποίο είναι και αυτό που έχουμε στα χέρια μας για δοκιμή.

Και τα τρία μοντέλα της γκάμας διαθέτουν από τη μία πλευρά πλατφόρμα και από την άλλη κλιπ SPD.

Είναι κατάλληλα για τις καθημερινές σας διαδρομές, για εκδρομές, για περιηγήσεις σε μονοπάτια ή και απλές προπονήσεις σε περιβάλλον πόλης – εκεί που ένα κλασικό πετάλι SPD μπορεί να είναι περιοριστικό.

Τα GEO Trekking λοιπόν αποτελούν μια εξαιρετικά ευέλικτη λύση καθώς κάνουν την κάθε σας μετακίνηση πιο “ποδηλατική”, χωρίς όμως να σας περιορίζουν στον τρόπο ντυσίματος, στις συνθήκες κυκλοφορίας κλπ. Επίσης είναι όλα εφοδιασμένα με το σύστημα “easy cleat” της Look που προσφέρει τουλάχιστον 30% μεγαλύτερη ευκολία στη διαδικασία κουμπώματος – ξεκουμπώματος.

Διαθέτουν σώμα από κράμα αλουμινίου που προσφέρει χαμηλό βάρος και υψηλή αντοχή στην χρήση. Η πλατφόρμα προσφέρει επιφάνεια 400m² με πλάτος 60mm.

Το βάρος του πεταλιού (μαζί με τα σχαράκια) είναι 235 γραμμάρια (σύμφωνα με τις δικές μας μετρήσεις).

 

To φωτάκι Vision Light αφαιρείται και τοποθετείται εξαιρετικά εύκολα, στη θέση του ανακλαστήρα

Vision: και όλα γίνονται πιο φωτεινά

Η μεγάλη καινοτομία της Look στα συγκεκριμένα πετάλια είναι πως έχουν τη δυνατότητα να δεχτούν τα ειδικά φωτάκια που “κουμπώνουν” στη θέση του ανακλαστήρα δημιουργώντας αυτόματα ένα ισχυρό, φωτιστικό σώμα!

Η ασφάλεια αποτελεί πρωταρχικό ενδιαφέρον για τη Γαλλική εταιρεία και τώρα, με το GEO Trekking Light σας προσφέρει τη δυνατότητα να είστε πάντα ορατοί, ανεξαρτήτως φωτιστικών συνθηκών!

Το GEO Trekking Light διαθέτει δυνατότητα φόρτισης USB και παρέχει αυτονομία έως και 30 ώρες στη λειτουργία ECO! Επίσης, επειδή ακριβώς δεν είναι σταθερό αλλά κινείται, μαζί με το πετάλι, προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ορατότητα τόσο από πίσω όσο και από εμπρός.

Το GEO Trekking Light είναι ανθεκτικό στο νερό και τις καιρικές συνθήκες και το σημείο φόρτισης του USB διαθέτει ειδικό κάλυμμα. Η φωτεινότητά του είναι 15 lumens, προσφέρει 3 λειτουργίες λάμψης και, με γωνία 180° σας προσφέρει ορατότητα από απόσταση τουλάχιστον 400 μέτρων.

 

Καλή ορατότητα, απ’ όλες τις πλευρές!

Στη χρήση

Η χρήση ενός πεταλιού SPD βελτιώνει σημαντικά την ποδηλατική εμπειρία. Μειονέκτημα είναι μόνο το γεγονός πως, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες δεν θέλεις ή δεν χρειάζεσαι τα πετάλια SPD.

Επίσης, όταν κάποιος έχει περιορισμένο χρόνο, συχνά αναγκάζεται να κάνεις τις μικρές του, καθημερινές προπονήσεις – είτε με ΜΤΒ ή με κούρσα – σε συνθήκες πόλεις. Σε αυτές τις συνθήκες το ποδηλατικό παπούτσι δρόμου δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση.

Τα νέα GEO Trekking ROC Vision είναι η απάντηση σε όλα τα παραπάνω προβλήματα: είναι ένα πετάλι κατάλληλο για καθημερινή μετακίνηση, ιδανικό για τουριστική χρήση και εκδρομές, θαυμάσιο για βόλτες στο χώμα και ακόμα και κατάλληλο για προπόνηση με SPD (είτε με κούρσα ή με ΜΤΒ) σε αστικό περιβάλλον. Και, φυσικά, ιδανικό για χρήση με e bikes κατηγορίας trekking ή MTB.

Ένα αληθινό πολυεργαλείο!

Πληροφορίες: Look Cycle

Tιμή: 139.90

Aντιπρόσωπος: Kassimatis Cycling

 

 

 

Δείτε επίσης

kosmoride

Μαύρη Παρασκευή… «άσπρη μέρα» για e-Bike!

«Μαύρη Παρασκευή, Άσπρη Μέρα!» στην Kosmoride, με όφελος έως και 3.500€! Η Kosmoride, η κορυφαία ...

Ελαστικά ποδηλάτου: Τι πρέπει να κάνετε τους χειμερινούς μήνες!

Χρήσιμες συμβουλές, από τους μηχανικούς της Pirelli, προκειμένου να διατηρήσετε τα ελαστικά ποδηλάτου σας σε ...

3T Racemax Boost Italia

3T Racemax Boost Italia: 100% made in Italy

3T gravel bike Άλλο ένα 100% made in Italy μοντέλο από την 3Τ, αυτή τη ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest