Home | MBIKE BLOGS | Πιστοποίηση Cycle Friendly Employer: Πιο επίκαιρη από ποτέ!

Πιστοποίηση Cycle Friendly Employer: Πιο επίκαιρη από ποτέ!

Η κάθε επιχείρηση ας γίνει τώρα Cycle Friendly!

Με το ποδήλατο να αποτελεί σήμερα τον ασφαλέστερο και πιο απλό τρόπο μετακίνησης από και προς τη δουλειά, για κοντινές αποστάσεις, σε όλη την Ευρώπη η πιστοποίηση Cycle Friendly Employer είναι πλέον πιο επίκαιρη από ποτέ!

Η τάση στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες – και γίνονται μεγάλες προσπάθειες, από τις κυβερνήσεις και την τοπική αυτοδιοίκηση – είναι οι πολίτες να επιλέγουν το ποδήλατο – όπου αυτό είναι εφικτό – αντί για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι επιχειρήσεις από την άλλη, αναζητούν τρόπους απλούς και πρακτικούς ώστε οι εργαζόμενοί τους να επιστρέψουν ασφαλείς στη δουλειά, απέχοντας όσο το δυνατόν από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση “Cycle Friendly Employer” μπορεί να αποτελέσει την ιδανική λύση καθώς, μπορεί να βοηθήσει και να καθοδηγήσει τις επιχειρήσεις αλλά και τους οργανισμούς να βάλουν περισσότερο το ποδήλατο στη ζωή τους

Πρόκειται για μια πιστοποίηση της European Cyclists Federation, που ήδη εφαρμόζεται σε 15 Ευρωπαϊκές χώρες – ανάμεσά τους Γερμανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Δανία, Αυστρία, Ιταλία, Σλοβενία, Ισπανία και, πρόσφατα και Ελλάδα.

 

 

Προτεραιότητα στην υγεία

Ως τώρα οι επιστήμονες πρότειναν το ποδήλατο ως ένα εξαιρετικό μέσο βελτίωσης της φυσικής κατάστασης. Τώρα πια όμως, η χρήση του γίνεται επιτακτική ανάγκη καθώς μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες από τον συγχρωτισμό, επιτρέποντάς τους να είναι ευέλικτοι και να κινούνται οικονομικά.

Και, κυρίως, να παραμείνουν ασφαλείς και ταυτόχρονα σε απόσταση και μέσα στην κοινωνία.

 

Γιατί όχι ποδήλατο; Ποιά είναι τα επιχειρήματα;

Τα επιχειρήματα που συνήθως σκέφτεται κάποιος για να αποκλείσει το ποδήλατο είναι:

  1. έλλειψη υποδομών
  2. μορφολογία του εδάφους 
  3. απόσταση

Δυστυχώς, το πρώτο, δεν μπορεί να λυθεί άμεσα αν και υπάρχουν πολλές υποσχέσεις από τη μεριά της πολιτείας για γρήγορες αλλαγές. Υπάρχουν όμως λύσεις, όπως η επιλογή μικρότερων, δευτερευόντων δρόμων με λιγότερη κίνηση.

Σε σχέση με τη μορφολογία του εδάφους, η εμφάνιση και η διάδοση των ηλεκτρικών ποδηλάτων – περίπου 1 εκ. ηλεκτρικά ποδήλατα πουλήθηκαν πέρυσι στη Γερμανία – λύνει το πρόβλημα.

Σχετικά με το τρίτο, δηλαδή την απόσταση, ας λύσουμε μια παρεξήγηση: Αστική ποδηλασία σημαίνει μετακίνηση σε κοντινές αποστάσεις, το πολύ έως 6-7 χιλιόμετρα. Και, για αυτή την απόσταση, με δεδομένο πως ένα ποδήλατο κινείται εύκολα με 15 χιλιόμετρα την ώρα, χρειαζόμαστε μόλις 30 λεπτά για να φτάσουμε στη δουλειά μας.

Σκεφτείτε λοιπόν, πόσοι είναι εκείνοι των οποίων η εργασία δεν απέχει περισσότερο από 6-7 χιλιόμετρα από το σπίτι τους και δείτε γιατί το ποδήλατο στη δουλειά είναι μια θαυμάσια λύση!

 

 

 

Τι σημαίνει Cycle Friendly Employer

Την πιστοποίηση CFE – Cycle Friendly Employer – μπορεί να αποκτήσει κάθε είδους και μεγέθους επιχείρηση, MKO, ίδρυμα, οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας που απασχολεί εργαζομένους, ανεξαρτήτως αριθμού. Το πρόγραμμα “Cycle Friendly Employer” αφορά όλους και στη διαδικασία της πιστοποίησης λαμβάνει υπόψη τα μεγέθη, τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά της κάθε επιχείρησης ή οργανισμού.

 

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή αλλά και ουσιαστική ταυτόχρονα: 

Σε συνεργασία με τον επίσημο αντιπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Πιστοποίησης CFE στην Ελλάδα, μπορείτε να πραγματοποιήσετε τα 3 στάδια αξιολόγησης για την απόκτηση της πιστοποίησης και του ειδικού σήματος CFE – Cycle Friendly Employer για τρία χρόνια.

Στην Ελλάδα, η πιστοποίηση πραγματοποιείται από έμπειρους και εξειδικευμένους συνεργάτες του MBike και του οργανισμού “Πόλεις για Ποδήλατο”. Με τεχνογνωσία 20 ετών στο ποδήλατο, το MBike συνεργάζεται με τον οργανισμό “Πόλεις για Ποδήλατο”, επίσημο μέλος της European Cyclists Federation για την Ελλάδα, και αποτελεί τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Πιστοποίησης “Cycle Friendly Employer” για την Ελλάδα.

 

Υγιείς και παραγωγικοί εργαζόμενοι σημαίνει επιτυχημένες επιχειρήσεις

Οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν το ποδήλατο είναι πιο υγιείς και παραγωγικοί, καθώς ο αριθμός των ημερών ασθενείας όσων το χρησιμοποιούν, είναι σύμφωνα με τις έρευενες σε όλη την Ευρώπη, κατά 1/3 χαμηλότερος από εκείνων που δεν ποδηλατούν. Και λιγότερες ημέρες ασθενείας σημαίνει μεγαλύτερη παραγωγικότητα.

Επιπλέον, οι ποδηλάτες εκτονώνουν την πίεση της καθημερινότητας στη διαδρομή προς και από τη δουλειά τους και χαρούμενοι εργαζόμενοι σημαίνει φιλικότερη συμπεριφορά στις κάθε είδους σχέσεις τους.

Χαμηλότερα κόστη υποδομών και μετακίνησης. Η στάθμευση ποδηλάτων απαιτεί λιγότερο χώρο από ότι των αυτοκινήτων, καθώς στη θέση στάθμευσης ενός αυτοκινήτου (περίπου 12 τετ. μέτρα) χωρούν να σταθμεύσουν 7 ποδήλατα, άρα η επιχείρηση έχει ανάγκη από μικρότερες υποδομές στάθμευσης. Παράλληλα, όσο περισσότεροι είναι οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν ποδήλατο, τόσο λιγότερα είναι τα κόστη σε βενζίνη που ίσως θα έπρεπε να καλύψει η επιχείρηση.

Τελευταίο και πιο σημαντικό όλων, η απόκτηση της πιστοποίησης και του σήματος CFE αποδεικνύει εμπράκτως πως η επιχείρησή σας είναι πρωτοπόρα σε τομείς που αφορούν την βιωσιμότητα του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή καθώς τολμά να προχωρήσει σε αλλαγές και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος, όχι κατά μόνας, αλλά μαζί με μια ολοένα αυξανόμενη ομάδα επιχειρήσεων και οργανισμών σε ολόκληρη την Ευρώπη, μιας «οικογένειας» μέσα από την οποία η κάθε επιχείρηση γίνεται ευρέως γνωστή με στόχο ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Γίνετε σήμερα Cycle Friendly Employer ή ζητήστε από την επιχείρηση ή τον οργανισμό που εργάζεστε να γίνει: Cycle Friendly Employer Greece

Δείτε επίσης

Scott Voltage eRide Trail Bike

Scott Voltage eRIDE: σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα…

Το μέλλον των ηλεκτρικών Trail Bike όπως παρουσιάζεται μέσα από το ολόφρεσκό Scott Voltage eRide ...

Muc-Off

H Muc-Off επεκτείνει την γκάμα της!

Τέσσερα νέα, συναρπάστικά προϊόντα, έρχονται να εμπλουτίσουν την γκάμα της Muc-Off που γνωρίσαμε από τα ...

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το L’ Étape Greece by Tour de France

Με αφορμή τη διεξαγωγή του αγώνα L’ Étape Greece by Tour de France presented by ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest