Home | MBIKE BLOGS | Ble Cycling Club | Επιτέλους μόνος…

Επιτέλους μόνος…

Όταν η μοναξιά μετατρέπεται απρόσμενα σε απόλαυση!

Κείμενο, φωτογραφία: Πέτρος Χαρπαλής

Το έχω πει στον εαυτό μου, το έχω πει και με φίλους μου. Η ποδηλασία για μένα είναι ομαδικό άθλημα. Είναι παρέα, είναι επικοινωνία, είναι επαφή, είναι συνεργασία, είναι λίγο απ όλα. Σπάνια βγαίνω μόνος μου. Όταν όμως βγαίνω το απολαμβάνω αφάνταστα.

Έκανα από χθες τις επαφές μου, είδα τα προγράμματα, έκανα ό,τι μπορούσα τέλος πάντων για παρέα, αλλά δεν προέκυψε. Φόρεσα λοιπόν την Ble φορεσιά μου (που συμπίπτει να είναι και μπλε) πάνω στη μοναξιά μου και βουρ. Ήταν νομίζω τυχαίο που τα πρώτα ποδηλατικά ραντεβού μας  τα δίναμε στο  Ble (Ποσειδώνος και Αλίμου), από όπου προέρχεται και το όνομά μας.

Επιτέλους μόνος!
Περίπου 1000 μέτρα έχω διανύσει μέχρι τον Σταυρό Αγίας Παρασκευής και να οι ποδηλάτες από το Γέρακα που έχουν δώσει το ραντεβού τους και με προσκαλούν να κατεβούμε παρέα μέχρι τηn Παραλιακή και μετά βλέπουμε… Κάθομαι πίσω τους, ακούω τα γέλια τους, μοιράζομαι την οικειότητά τους, χαζεύω το τοπίο που κάθε φορά μου φαίνεται διαφορετικό. Ανεβαίνω την Καταφυγή, αποχωρίζομαι τους νέους μου φίλους  και από την κορυφή χαζεύω το απέραντο γαλάζιο.

Επιτέλους μόνος!
Στην άκρη του δρόμου διακρίνω ένα μπλε στίγμα να μετακινείται, που σιγά σιγά μεταμορφώνεται σε μπλε όγκο, σε μπλε πελοτόν, σε 6 μπλε ποδηλάτες, σε 6 μπλε χαμογελαστούς φίλους μου!
«Τι θες εσύ εδώ;» (με απορία και οικειότητα)
Τα πολλά λόγια είναι φτώχια…
Δεν ήθελα πολύ να «κολλήσω» προς κατεύθυνση «όπου μας βγάλει»…
Απότομη γνωστή ανηφόρα και ο Ναός του Ποσειδώνος στο Σούνιο αποπνέει την ενέργεια που όμοια της μπορείς να αισθανθείς στην Ακρόπολη και στο ναό της Αθηνάς στην Αίγινα. Μπορώ να κάθομαι με τις ώρες…
Επιστροφή και επειδή βόλτα χωρίς καφέ είναι μουσταλευριά χωρίς μούστο, πάμε για το γνωστό μας στέκι στην Ανάβυσσο τη «Ροδιά». Εκεί τα χαμόγελα και τα πειράγματα μπλέκονται με τις ασήμαντες ιστοριούλες (που για μας είναι σημαντικές). Παρέα τα αρώματα του φρεσκοκομμένου καφέ Arabica, μαζί με χειροποίητες τυλιχτές φλογέρες γεμιστές με ταχίνι, μέλι και καρύδι. Μόνο οι υποχρεώσεις μας κάνουν να πρέπει να ξανακαβαλήσουμε. Στην πλάτη μας βλέπουμε τον ερχομό του Ble ΦΠΑ γκρουπ που μόλις καταφτάνει από το Κερατοβούνι. Ίσα ίσα που προλάβαμε ένα χαμόγελο, μία ατάκα!
Μπαίνουμε στη Σαρωνίδα και προτρέπω την παρέα να περάσουμε από το λοφάκι του Ναού της Κοίμησης της Θεοτόκου. Κανείς δεν το μετάνιωσε. Είναι κατά την γνώμη μου από τα ομορφότερα «παράθυρα» της Αττικής!
Ωραίος σχηματισμός, γνώριμες ρόδες, ηρεμία, τα χιλιόμετρα γλιστρούν γρήγορα και στη διασταύρωση της Αγίας Μαρίνας χαιρετώ τους φίλους μου για να ανέβω τα Μεσόγεια προς το σπίτι μου.

Επιτέλους μόνος!
Αυτό που ήταν προδιαγεγραμμένο στην αρχή της ημέρας, προκύπτει μόλις τώρα στα τελευταία χιλιόμετρα.
Όμως μάλλον δεν είμαι μόνος! Έχω παρέα την έμπνευση από όλα αυτά που απρόσμενα προέκυψαν σήμερα!

Δείτε επίσης

Ble ΕΦΚΑ στα Κανάρια Νησιά!

Πόσοι από εμάς έχουμε φανταστεί να κάνουμε ποδήλατο στα Κανάρια νησιά; Πόσοι από εμάς ξέρουμε ...

Το Paris-Brest-Paris του 2019: κάνοντας 1200 χιλιόμετρα στη Γαλλία

Στο Paris-Brest-Paris είναι όλοι συγκάτοικοι, καλοί φίλοι, αλλά κυρίως ορεξάτοι και τολμηροί!

Brevet 200 χλμ. «Έκπληξη»

Στις  25 Μαΐου η ΜΠΛΕ διοργανώνει το brevet 200 χιλιομέτρων «Έκπληξη» Τι είναι πια αυτή ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest