Home | MBIKE BLOGS | H Αθήνα ζει στον ρυθμό του ποδηλάτου!
27ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας - ΔΕΗ E-Bike Festival, Αθήνα, 29/5/2022 © 2022 Nassos Triantafyllou

H Αθήνα ζει στον ρυθμό του ποδηλάτου!

ΔΕΗ e Bike Festival και Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας

Όσοι μας διαβάζετε, ξέρετε πως έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία στον Ποδηλατικό Γύρο Αθήνας γιατί περιλαμβάνει δύο από τις πιο αγαπημένες μας λέξεις: Ποδήλατο και Αθήνα!

Φωτογραφίες: Νάσος Τριανταφύλλου

Ο φετινός, ο 27ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας ήταν ιδιαίτερος για έναν ακόμη λόγο: ήταν ο πρώτος μετά από δύο χρόνια πανδημίας. Ήταν επόμενο λοιπόν να θέλουμε να τον απολαύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο!

 

27ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας – ΔΕΗ E-Bike Festival, Αθήνα, 29/5/2022
© 2022 Nassos Triantafyllou

Ο Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας

Αρκετοί μπερδεύονται με τη συγκεκριμένη δράση, την φαντάζονται σαν ένα μικρό αγώνα, όπου ο χρόνος έχει σημασία και κερδίζει ο πιο γρήγορος. Θέλουν να βάλουν τα ποδηλατικά τους, κολάν και κουμπωτά και να ξεχυθούν στους άδειους από τα αυτοκίνητα δρόμους σαν επίδοξοι ποδηλάτες! Και καλά κάνουν!
Υπάρχουν επίσης και άλλοι, εκείνοι οι οποίοι το βρίσκουν σαν μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν την Αθήνα όπως θα έπρεπε να είναι – γεμάτη ποδήλατα – σε δρόμους ασφαλείς και με απόλυτη προτεραιότητα στους χρήστες ποδηλάτου.

 

27ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας – ΔΕΗ E-Bike Festival, Αθήνα, 29/5/2022
© 2022 Nassos Triantafyllou

 

Υπάρχουν γονείς που περιμένουν πώς και πώς να δείξουν στα παιδιά τους μια άλλη πόλη, όπως αυτή που οι ίδιοι ονειρεύονται. Και βγαίνουν τα μπομπιράκια με τις βοηθητικές τους και τα μικρά τους ποδηλατάκια και κολλάνε από την πρώτη πεταλιά το μικρόβιο του ποδηλάτου. Και νιώθουν την ελευθερία να κινούνται με τη δική τους δύναμη, με την πεταλιά τους, στους δρόμους που συνήθως τους «μεταφέρουν» ο μπαμπάς, η μαμά ή το λεωφορείο. Και ξαφνικά η μεγάλη, θορυβώδης πόλη γίνεται μικρή, ήσυχη και προσβάσιμη. Γίνεται μέσα σε μερικά λεπτά δική τους!

Υπάρχουν κι επισκέπτες όπως η Jennifer που μπορεί να έχουν έρθει από μακριά – από την Αλάσκα η συγκεκριμένη – και ο Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας γίνεται η πρώτη τους γνωριμία με την πόλη και η επαφή τους με μια τεράστια παρέα πολύχρωμων, φωτεινών και χαμογελαστών Αθηναίων.

 

Όλοι στον Ποδηλατικό Γύρο Αθήνας – ακόμα και οι πιο ροκ τύποι!
© 2022 Nassos Triantafyllou

 

Υπάρχουν τέλος οι δικοί μας φίλοι, που έρχονται με τα ποδήλατά τους επειδή τους έχουμε «πρήξει» με το ποδήλατο και θέλουν να διαπιστώσουν γιατί όλη αυτή η φασαρία.
Και όλοι το απολαμβάνουν.
Και αυτό ακριβώς είναι ο Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας: μια εξαιρετική ευκαιρία να απολαύσει κάποιος την πόλη του, όπως θα έπρεπε να είναι και να ονειρευτεί πως κάποια μέρα εδώ κοντά, σύντομα δηλαδή, θα μοιάζει αρκετά σε αυτή την όμορφη μέρα της άνοιξης.

 

 

Αθήνα ποδήλατο
Η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Νίκη Αραμπατζή με τον καλό φίλο και συνεργάτη, Γιώργο Στάθη.
© 2022 Nassos Triantafyllou

Ο ΟΠΑΝΔΑ – ο ήρωας της ημέρας

Ο ρόλος του ΟΠΑΝΔΑ, του διοργανωτή δηλαδή, είναι καθοριστικός στην επιτυχία του Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας. Κάθε χρόνο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον ίδιο τον Πρόεδρο αλλά και μια ομάδα εξαιρετικών συνεργατών να πετύχει και να υλοποιηθεί.
Κι αν φαντάζεστε πως το να διακόψεις την πρόσβαση αυτοκινήτων και πεζών σε μια διαδρομή περίπου 15 χιλιομέτρων για μερικές ώρες, στο κέντρο της Αθήνας, είναι εύκολο, μάλλον δεν το έχετε κάνει ποτέ…

 

27ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας – ΔΕΗ E-Bike Festival, Αθήνα, 29/5/2022
© 2022 Nassos Triantafyllou

 

Με χαμόγελο, με… παρακάλια, με χιούμορ, με πιέσεις, με επιχειρήματα, με δημόσιες σχέσεις, με όλα τα μέσα δηλαδή, το τμήμα Αθλητισμού του ΟΠΑΝΔΑ πετυχαίνει εδώ και χρόνια αυτό το δύσκολο έργο και είναι προφανές πως ο Ποδηλατικός Γύρος είναι ανάμεσα στις αγαπημένες τους δράσεις!
Και φέτος, η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ κυρία Νίκη Αραμπατζή – μια νέα και δραστήρια γυναίκα – που φυσικά και συμμετείχε στον Γύρο – απέδειξε πως ήταν ανάμεσα στις προτεραιότητές της. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που η ομάδα του ΟΠΑΝΔΑ, ο Γιώργος, η Βίκυ, η Βιβή, ο Μιχάλης, ο Θύμιος και οι συνεργάτες τους δίνουν κάθε χρόνο τον καλύτερο εαυτό τους, ο καθένας στον τομέα του. Και τα καταφέρνουν θαυμάσια!

 

 

Αθήνα ποδήλατο
27ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας – ΔΕΗ E-Bike Festival, Αθήνα, 29/5/2022
© 2022 Nassos Triantafyllou

ΔΕΗ e Bike Festival

Ειδικά φέτος, η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη: στο πλαίσιο του Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας πραγματοποιήθηκε και το ΔΕΗ e Bike Festival. Αυτή η εξαιρετική πρωτοβουλία της ΔΕΗ να γνωρίσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους το ηλεκτρικό ποδήλατο.
Γιατί ηλεκτρικό ποδήλατο; Επειδή είναι ο απλούστερος τρόπος να εντάξει κάποιος το ποδήλατο στην καθημερινή του μετακίνηση και να το επιλέξει ως μέσο για τις μικρές του μετακινήσεις!

 

Η ποδηλατική ομάδα της ΔΕΗ παρούσα στον Γύρο της Αθήνας!
© 2022 Nassos Triantafyllou

 

Μέσα από τα ΔΕΗ e Bike Festival που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε 7 ελληνικές πόλεις, χιλιάδες πολίτες έχουν ενημερωθεί για τον τρόπο χρήσης και τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών ποδηλάτων και έχει αρχίσει πια να μπαίνει σοβαρά στο μυαλό τους το ενδεχόμενο το ποδήλατο να είναι «το επόμενο αυτοκίνητό τους».

 

27ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας – ΔΕΗ E-Bike Festival, Αθήνα, 29/5/2022
© 2022 Nassos Triantafyllou

 

Αυτό έγινε και στην Αθήνα, περίπου 1000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα ποδήλατο με ηλεκτρική υποβοήθηση στις δύο ημέρες του φεστιβάλ και να νιώσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ηλεκτροκίνηση.
Πολλές οι ερωτήσεις, μεγάλη η έκπληξη από την αίσθηση ενός ποιοτικού ηλεκτρικού ποδηλάτου και μεγάλη και η χαρά από τις πρώτες πεταλιές.

 

Όταν τα ποδήλατα των Test Rides βγαίνουν στο δρόμο, η διασκέδαση είναι εξασφαλισμένη!
© 2022 Nassos Triantafyllou

Το ΔΕΗ e Bike Festival αποτελεί μία πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα δράση, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που είναι προφανές πως, ύστερα από την εμπειρία σε επτά διαφορετικές πόλεις, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως έκανε πολλούς να σκεφτούν σοβαρά τα πλεονεκτήματα του ποδηλάτου στην καθημερινότητά τους!

 

 

Αθήνα ποδήλατο
27ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας – ΔΕΗ E-Bike Festival, Αθήνα, 29/5/2022
© 2022 Nassos Triantafyllou

Και τι μένει απ’ όλα αυτά;

Καταρχάς η προσμονή πως την επόμενη χρονιά θα είναι όλα ακόμα καλύτερα!

Ο Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία να δούμε την πόλη διαφορετικά. Και επίσης να διαπιστώσουμε πόσοι πολίτες διαθέτουν ποδήλατα «ετοιμοπόλεμα» έτοιμα δηλαδή να βγουν στους δρόμους.
Η στήριξή του είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη της αστικής ποδηλασίας στην Αθήνα και η συμμετοχή είναι σημαντική για τον κάθε πολίτη.
Έχουμε λοιπόν κάθε λόγο να χαιρόμαστε που πραγματοποιείται, που υπάρχουν εταιρείες που τον στηρίζουν και που, κι εμείς, από τη μεριά μας, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον δούμε να μεγαλώνει, κάθε χρόνο και περισσότερο.

 

27ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας – ΔΕΗ E-Bike Festival, Αθήνα, 29/5/2022
© 2022 Nassos Triantafyllou

Δείτε επίσης

Έλεγχος και πιθανή αντικατάσταση σε δισκοβραχίονες Shimano

H Shimano προχωρά σε πρόγραμμα ελέγχου και αντικατάστασης – αν υπάρχει λόγος – σε δισκοβραχίονες ...

Vuelta 2023: Sepp Kuss ο μεγάλος νικητής! Ο Κaden Groves κερδίζει το τελικό ετάπ.

Ο Sepp Kuss είναι και επίσημα ο μεγάλος νικητής της Vuelta 2023 και η Jumbo ...

΄Ενας Αμερικανός… στη Μαδρίτη!

Ολοκληρώνεται αύριο ο Γύρος Ισπανίας 2023 Όπως όλα δείχνουν ύστερα από το εικοστό ετάπ των ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest