Home | ΝΕΑ | World Tour | Ο Tom Dumoulin θέλει ένα διάλειμμα
Photo: Team Jumbo-Visma

Ο Tom Dumoulin θέλει ένα διάλειμμα

Χωρίς τον Tom Dumoulin, η Team Jumbo Visma

Ο Tom Dumoulin – ένας από τους πιο δυνατούς ποδηλάτες στο World Tour – κάνει ένα διάλειμμα και αποχωρεί από το προπονητικό camp της Team Jumbo Visma

Στη μέση του πρώτου training camp της χρονιάς, ο Tom Dumoulin αποφασίζει πως θέλει να κάνει ένα διάλειμμα από την ποδηλασία και να σκεφτεί καλύτερα το μέλλον του. Για το λόγο αυτό αποχωρεί από το προπονητικό καμπ και δηλώνει πως, προς το παρόν, δεν θα συμμετάσχει σε αγώνες.
Μπαίνει λοιπόν σε άδεια άνευ αποδοχών και μάλιστα… αορίστου διάρκειας.

 

 

Tom Dumoulin
Tom Dumoulin, Photo: Team Jumbo-Visma

 

«Πήρα την απόφασή μου», δήλωσε ο 30χρονος Ολλανδός αναβάτης. «Η ομάδα με υποστηρίζει σε αυτή μου την απόφαση κι αυτό με κάνει να νιώθω καλά. Είναι σαν κάποιος να πήρε από τους ώμους μου ένα σακίδιο 100 κιλών. Ήδη, το βράδυ κοιμήθηκα καλύτερα. Νιώθω πολύ όμορφα που θα επιστρέψω σπίτι και θα αφιερώσω λίγο χρόνο στον εαυτό μου. Νομίζω πως αυτό τα λέει όλα».

Φαίνεται πως το θέμα απασχολούσε τον Dumoulin εδώ και καιρό: «Eδώ και καιρό με προβληματίζει το να αυτοπροσδιορίζομαι ως ο Tom Dumouli ο ποδηλάτης. Ειδικά με την πίεση που συνοδεύει έναν τέτοιο χαρακτηρισμό: Θέλω οι φαν μου να είναι χαρούμενοι, θέλω η ομάδα μου να είναι ικανοποιημένη, πρέπει οι χορηγοί μου να είναι χαρούμενοι. Αλλά ταυτόχρονα θέλω να είναι χαρούμενοι και η γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Και μέσα στη συνεχή μου προσπάθεια να τους κρατώ όλους χαρούμενους νομίζω πως τον τελευταίο χρόνο αμέλησα τον εαυτό μου. Τι θέλω να κάνω; Θέλω να είμαι ακόμα επαγγελματίας και αν ναι, με ποιό τρόπο;»

 

 

O Merijin Zeeman, Directeur Sportive. Photo: Team Jumbo-Visma

H άποψη της Team Jumbo-Visma

Η ομάδα προφανώς δεν είναι χαρούμενη με την απόφασή του αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από το να την αποδεχτεί. «Δεν είναι ευχάριστα νέα», δήλωσε ο διευθυντής της ομάδας Merijin Zeeman. «Προς το παρόν θα μας λείψει ένας εξαιρετικός αθλητής. Αλλά έχουμε συνηθίσει να βάζουμε τον άνθρωπο πάνω από τον αθλητή. Είναι κάτι που το συζητάμε καιρό και ήδη έχουμε δώσει όλη μας την υποστήριξη στον Tom από την προηγούμενη κιόλας σεζόν. Όμως υπάρχουν κάποια ερωτήματα που ανακύπτουν συνεχώς και, αφού το συζητήσαμε διεξοδικά, αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα ώσπου να πάρει τις αποφάσεις του. Τον υποστηρίζουμε και κατανοούμε τους προβληματισμούς του».

Με τον Dumoulin να έχει κατέβει προς το παρόν από το ποδήλατο, αρκετά αλλάζουν στον προγραμματισμό της ομάδας, παρά το γεγονός πως η ομάδα έχει αυτή τη στιγμή 27 αναβάτες και η πικρία είναι εμφανής στα λόγια του Zeeman: «Φυσικά και θα έχει αντίκτυπο στην ομάδα η απόφασή του, ο Tom είναι ένας φανταστικός αναβάτης. Όμως, στο τέλος της ημέρας είμαστε η Team Jumbo – Visma. Έχουμε 27 αναβάτες στο ρόστερ, με τον Tom Dumoulin να μην είναι δυστυχώς ανάμεσά τους προς το παρόν. Αρκετοί ανάμεσά τους θα το δουν ως ευκαιρία. Αυτό σημαίνει πως ελευθερώνονται θέσεις και για άλλους να διακριθούν σε υπέροχους αγώνες. Η ομάδα παραμένει εξαιρετικά δυνατή».

Προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την έκβαση αυτής της διακοπής. Ούτε ο ίδιος ο Zeeman. «Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει εάν και πότε ο Dumoulin θα επιστρέψει στην ομάδα. Γιατί δεν πιστεύω πως υπάρχει τέλος σε αυτή τη διαδικασία, δηλαδή στο να αναζητά κάποιος τον εαυτό του. Ως ομάδα, οι χορηγοί, το προσωπικό, οι συναθλητές του, όλοι στηρίζουμε τον Tom από την πρώτη στιγμή. Και είμαι σίγουρος πως ο Tom το ξέρει αυτό. Θα δούμε πώς θα πάει».

Δείτε επίσης

Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ

Athens Bike Festival 2024 powered by ΔΕΗ

12,13,14 Απριλίου 2024, Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου κλείνει φέτος 10 χρόνια ...

Cycle Tourism Show στην Μπολόνια

Αφιερωμένο στον Ποδηλατικό Τουρισμό Αν αναζητάτε έμπνευση για τις επόμενες ποδηλατικές σας διακοπές ή αν ...

Διασυλλογικός Αγώνας Δρόμου Αντοχής

Διασυλλογικός αγώνας δρόμου αντοχής Γύρος Λάρισας Ο Ποδηλατικός Γυμναστικός σύλλογος Λάρισας διοργανώνει, σε συνεργασία με ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest