Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | ROAD | Time Xpresso 15 Ceramic Speed

Time Xpresso 15 Ceramic Speed

Συνάντηση κορυφής!

Όταν δύο κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες του χώρου – η Γαλλική Time και η Δανέζικη Ceramic Speed – ενώνουν τις δυνάμεις τους, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι κορυφαίο!

Τα πετάλια Xpresso 15 τοποθετούνται στην κορυφή της γκάμας της Time, ενσωματώνοντας όλη την τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχει αποκτήσει η γαλλική εταιρεία από το 1987 έως και σήμερα. Τα βασικότερα χαρακτηριστικά που τα διαφοροποιούν από τα υπόλοιπα μοντέλα είναι οι ελαφρωμένοι άξονες τιτανίου και τα κεραμικά ρουλεμάν της Ceramic Speed.
H πρώτη αίσθηση που σου δίνουν τα πετάλια μόλις τα πάρεις στα χέρια σου είναι πως δε ζυγίζουν σχεδόν τίποτα. Το βάρος για κάθε πετάλι (ζυγισμένο από εμάς) ανέρχεται μόλις στα 69 γραμμάρια! Ένα νούμερο που – αν συνυπολογίσουμε και το βάρος για τα σχαράκια – καθιστά τα Xpresso 15 τα ελαφρύτερα πετάλια της αγοράς.

Η δεύτερη αίσθηση που αποκομίζεις, είναι το πόσο smooth γυρίζουν οι άξονες με τα κεραμικά ρουλεμάν της Ceramic Speed, της καλύτερης εταιρείας κατασκευής κεραμικών ρουλεμάν στον πλανήτη. Βέβαια, τα ρουλεμάν δε διακρίνονται μόνο για το ρολάρισμα τους αλλά και για την ασύγκριτη αξιοπιστία τους που πιστοποιείται από την τετραετή εγγύηση.

Η καλύτερη όμως αίσθηση που αποκομίζεις από τα Xpresso 15 είναι μόλις κουμπώσεις το πόδι σου σε αυτά. Έχουν το ευκολότερο κούμπωμα από οποιοδήποτε άλλο πετάλι της αγοράς. Εστιάζοντας στην βιο-μηχανική, η Time έχει σχεδιάσει το πετάλι να επιτρέπει στο σχαράκι και στο παπούτσι να κινείται πλαγίως και να περιστρέφεται ελεύθερα μειώνοντας την πίεση στο γόνατο και στον αστράγαλο. Πολλοί αθλητές που χρησιμοποιούν πετάλια Xpresso έχουν διαπιστώσει πως δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλα πετάλια χωρίς ενοχλήσεις στα γόνατα και τους συνδέσμους.

Εντύπωση προκαλεί και η πολύ μεγάλη πλατφόρμα στήριξης του πεταλιού στα 700 τετραγωνικά χιλιο- στά, που σου δίνει μια πολύ στιβαρή αίσθηση στο ορθοπέταλο. Ακόμα και σε δυνατά ξεκολλήματα με πάνω από 1000 watt, η σταθερότητα και η σιγουριά που σου μεταδίδουν είναι ασύγκριτη.

Για να βρεις την τέλεια ρύθμιση, μπορείς να αυξήσεις ή να μειώσεις το float +/- 5 μοίρες, σφίγγοντας η ξεσφίγγοντας τη βίδα που υπάρχει στο πλάι του κάθε πεταλιού. Εκτός αυτού, έχεις επίσης τη δυνατότητα να ρυθμίσεις και το Q-Factor. Κάθε σχαράκι έχει χαραγμένο το γράμμα Q. Για το ελάχιστο offset (Q Factor 51.7mm), τοποθετείς το σχαράκι με το γράμμα Q στην δεξιά του μεριά, στο δεξί παπούτσι, και το σχαράκι με το γράμμα Q στην αριστερή του μεριά στο αριστερό παπούτσι. Για το μέγιστο offset (Q Factor 54.3), τοποθετείς τα σχαράκια ανάποδα.

Συμπέρασμα
Εάν το κόστος δεν αποτελεί κριτήριο και εάν δε συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από το καλύτερο, τότε η επιλογή των Time Χpresso 15 είναι μονόδρομος. Απόδοση, ευχρηστία, χαμηλό βάρος και αξιοπιστία όλα σε ένα! «Tous ensemble» που θα έλεγαν και οι Γάλλοι!

Τιμή: 479€ Αντιπρόσωπος: Kifissia Bike, τηλ.: 210-6232002

Δείτε επίσης

Polar Vantage V

Το Polar Vantage V είναι το απόλυτο καρδιοσυχνόμετρο πολυαθλημάτων της Polar

πετάλια SPD

Τα νέα υβριδικά SPD πετάλια της Look: GEO Trekking Vision

SPD Πολυχρηστικά και πρακτικά! Όλο και περισσότεροι επιλέγουν να χρησιμοποιούν SPD πετάλια για λόγους που ...

knog cobber

Tα Cobber 330 της Knog φωτίζουν τις διαδρομές μας

Ένα καλό σετ φωτιστικών δεν είναι απλώς αξεσουάρ, είναι απολύτως απαραίτητο Κάπως έτσι σκέφτηκε και ...

Αφήστε μια απάντηση

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest