Home | ΝΕΑ | World Tour | Η Swiss Side «κάνει aero» την Team SKY! 
swiss side

Η Swiss Side «κάνει aero» την Team SKY! 

Swiss Side και Team SKY ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Η Swiss Side και η Team SKY ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για το 2019 με στόχο την βελτίωση της απόδοσης των αθλητών της βρετανικής ομάδας εστιάζοντας στην αεροδυναμική.

Η ελβετική εταιρεία Swiss Side μετρά περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας και ενασχόλησης στο χώρο της Formula 1 και τα τελευταία χρόνια έχει μπει και στον ποδηλατικό χώρο εστιάζοντας αποκλειστικά στην βελτίωση της αεροδυναμική απόδοσης.

Η συνεργασία έχει σκοπό να ενισχύσει την αγωνιστική στρατηγική της Team SKY γύρω από τον τομέα της αεροδυναμικής απόδοσης με συγκεκριμένη εστίαση στους αγώνες χρονομέτρου.

Η στρατηγική καλύπτει όλους τους τομείς που μπορούν να έχουν επίδραση στην αγωνιστική απόδοση όπως η επιλογή εξοπλισμού, οι κλιματολογικές συνθήκες, η ποιότητα του οδοστρώματος, η μορφολογία και οι φυσιολογικές δυνατότητες των αθλητών. 
swiss side
CdA-Measurement Device

Virtual Pitwall

Η προσέγγιση της Swiss Side υπολογίζει τις επιδόσεις στο δρόμο όπου αυτό έχει σημασία, πραγματοποιώντας αεροδυναμικές μετρήσεις με τη χρήση της ειδικής συσκευής μέτρησης CdA (aero drag), σε άμεση σχέση με πολλές άλλες πηγές δεδομένων. Τα δεδομένα αποθηκεύονται στο εργαλείο προσομοίωσης στρατηγικής αγώνα «virtual pitwall» καθώς και σε όλες τις μελλοντικές εργασίες ανάπτυξης.

Η μοναδικότητα της διαδικασίας ανάπτυξης και προσέγγισης της Swiss Side είναι η δυνατότητα σύνδεσης όλων των εισερχόμενων δεδομένων, μαζί ώστε να κατανοηθεί τι χρειάζεται για να αποκομισθεί το καλύτερο από τους αναβάτες και τον εξοπλισμό για πιο γρήγορα αποτελέσματα.

 

swiss side
4-arm development process.

Swiss Side 4-arm development process

Η Swiss Side εστιάζει στην εξέλιξη και την βελτιστοποίηση των περιοχών που αναγνωρίζονται ότι έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση στην απόδοση και την ταχύτητα, και κυριαρχούνται από την αεροδυναμική – μια μέθοδο που αποκαλούν Swiss Side 4-arm development process.

Ο Carsten Jeppesen, Διευθυντής Τεχνικών Επιχειρήσεων της Team Sky, δήλωσε: «Η Swiss Side ειδικεύεται στον τομέα της μηχανικής υψηλής απόδοσης και αυτή η συνεργασία θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να έχουμε θετική πρόοδο στην προσέγγιση γύρω από την προσομοίωση ενός αγώνα και την πρόβλεψή του. Η απόκτηση του καλύτερου αποτελέσματος από την αγωνιστική μας στρατηγική είναι βασική και το εργαλείο «virtual pitwall» μας δίνει τη δυνατότητα να βρούμε μία βέλτιστη στρατηγική για να κερδίσουμε πολύτιμα δευτερόλεπτα σε όλους τους αγώνες χρονομέτρου. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με τη Swiss Side για να συνεχίσουμε να αξιοποιούμε τους καλύτερους από τους αναβάτες μας, την επιλογή εξοπλισμού και τις εκάστοτε αγωνιστικές συνθήκες».

Ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Swiss Side, Jean-Paul Ballard, πρόσθεσε: «Η Team SKY καθόρισε το σημείο αναφοράς τόσο στην απόδοση όσο και στη μεθοδολογία στον χώρο της αγωνιστικής ποδηλασίας, κατανοώντας το επίπεδο τεχνικών λεπτομερειών που απαιτείται για να παραμείνει ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Μοιραζόμαστε μία ισχυρή συνέργεια με την Team Sky. Όπως και η ομάδα, είμαστε παθιασμένοι με την ταχύτητα και ανυπομονούμε να συμβάλλουμε στην στρατηγική τους, βοηθώντας τους να εξοικονομήσουν χρόνο στους αγώνες χρονομέτρου και να κερδίσουν». 

Δείτε επίσης

Το Scott Spark RC αποκτά… Flight Attendant

Ίσως το πιο γρήγορο ποδήλατο XC στον πλανήτη, αποκτά πλέον την ανάρτηση Flight Attendant της ...

Velo-city 2024: Η Γάνδη φιλοξενεί το μεγαλύτερο συνέδριο για το ποδήλατο, στον κόσμο

  Καθώς οι ομιλητές ολοκληρώνουν τις παρουσιάσεις τους, η πόλη της Γάνδης μεταμορφώνεται με ταχείς ...

Αγώνας ΜΤΒ Οίτης – Μαυρολιθάρι

Αγώνας ορεινής ποδηλασίας στην Οίτη Mε πολύ κέφι, pasta party και μουσική, θα γιορτάσουν οι ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest