Home | Αρχική | PRO Team Floorpump Tubeless: απλά εξαιρετική!
pro team floorpump tubeless

PRO Team Floorpump Tubeless: απλά εξαιρετική!

Δοκιμάζουμε την τρόμπα PRO Team Floorpump Tubeless.

Με τα ελαστικά tubeless να αποτελούν την κλασική επιλογή στο ΜΤΒ και το μέλλον στα ποδήλατα δρόμου, η επιδαπέδια τρόμπα PRO Team Floorpump Tubeless είναι «must have».

Η ιδιαιτερότητα που την καθιστά «must have» για τους περισσότερους μοντέρνους ποδηλάτες είναι ο διπλός χαρακτήρας της. Η PRO Team Floorpump Tubeless είναι μία τρόμπα δύο σε ένα: υπερσυμπιεστής (compressor) και επιδαπέδια τρόμπα.

Η διπλή σχεδίαση της PRO επιτρέπει στην τρόμπα – με τη μετακίνηση ενός μοχλού – να μετατραπεί από κανονική επιδαπέδια τρόμπα υψηλής ποιότητας σε υπερσυμπιεστή αέρα, ώστε να είναι συμβατή με ελαστικά tubeless.

Όποιος έχει προσπαθήσει να φουσκώσει ένα ελαστικό tubeless με κανονική επιδαπέδια τρόμπα, είτε πρόκειται για ΜΤΒ είτε για Road, γνωρίζει πολύ καλά πως χωρίς πιεστικό μηχάνημα η όλη διαδικασία είναι χάσιμο χρόνου…

Μία κανονική τρόμπα, ανεξάρτητα από το πόσο ποιοτική και ακριβή είναι, δεν μπορεί να ασκήσει την ποσότητα του αέρα που απαιτείται για να μπορέσουν τα πλαϊνά του ελαστικού να κουμπώσουν στα πλαϊνά του στεφανιού ώστε να μην υπάρχει διαρροή του αέρα.

Η PRO Team Floorpump Tubeless έρχεται να δώσει τη λύση!

Πώς; Μετακινώντας το σχετικό μοχλό στη θέση «charge» (προς τα κάτω όπως απεικονίζεται στην παρακάτω φωτό) ο θάλαμος αέρα κλείνει και μετατρέπεται σε εσωτερικό υπερσυμπιεστή.

pro team floorpump tubeless

Πιέζοντας τη χειρολαβή της τρόμπας κανονικά, σαν να φουσκώνουμε, ο θάλαμος φορτίζεται με συμπιεσμένο αέρα – έως και 160psi. Μόλις φορτίσουμε τον θάλαμο με την απαιτούμενη ποσότητα αέρα, τοποθετούμε την κεφαλή στην βαλβίδα tubeless του τροχού και την ασφαλίζουμε.

 

pro team floorpump tubeless

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε την ειδική σχεδίαση της κεφαλής AH Head, η οποία επιτρέπει μέγιστη ροή του αέρα, όπως την ευκολία αλλά και τη σταθερότητα τοποθέτησής της. Φυσικά, είναι συμβατή με βαλβίδες schrader και presta – με αυτόματη αλλαγή (auto.dual)

 

pro team floorpump tubeless

Στη συνέχεια, μετακινούμε το σχετικό μοχλό προς τα πάνω, στη θέση «inflate» και με «μαγικό» τρόπο το ελαστικό tubeless κουμπώνει στο στεφάνι του τροχού!

Δοκιμάσαμε τη διαδικασία ακόμα και σε 2,5άρι tubeless ελαστικό για χρήση DH και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε με το αποτέλεσμα.

Εξαιρετική και σαν «κανονική» τρόμπα

Εξαιρετική είναι η λειτουργία της PRO Team Floorpump Tubeless και σαν «κανονική» επιδαπέδια τρόμπα. Η κεφαλή είναι εύχρηστη, η χειρολαβή εργονομική, το μανόμετρο ευανάγνωστο και το φούσκωμα γίνεται ξεκούραστα και γρήγορα – μέχρι 11bar πίεση αέρα (160psi). Εκτός όμως από τη λειτουργία της, η τρόμπα της PRO διακρίνεται και για την υψηλή ποιότητα της κατασκευής της με ατσάλινη βάση και σώμα κατασκευασμένο από αλουμίνιο.

 

Αν κάτι πρέπει να επισημάνουμε σαν μειονέκτημα (παντού υπάρχει τουλάχιστον ένα) είναι το γεγονός πως, εξαιτίας της σχεδίασης του θαλάμου αέρα, η τρόμπα διατηρεί σημαντική ποσότητα αέρα στο εσωτερικό της, η οποία εκτονώνεται όταν αφαιρεθεί η κεφαλή και πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεχτικός για να μην σου πιάσει το δάχτυλο (την «πατήσαμε» δις…).

pro team floorpump tubeless

Συμπέρασμα
Αν θεωρείτε τον εαυτό σας μοντέρνο ποδηλάτη ή αν είστε στην αναζήτηση μίας εξαιρετικά λειτουργικής, ποιοτικής και αξιόπιστης τρόμπας δαπέδου – επαγγελματικών προδιαγραφών, τότε η τρόμπα PRO Team Floorpump Tubeless είναι «must have»!
Τιμή: 119,95 ευρώ
Αντιπρόσωπος: Eurotrade ΕΠΕ – www.bikesworld.gr

Δείτε επίσης

Ο Egan Bernal εκτός Γύρου Γαλλίας στο 17ο ετάπ

Εγκαταλείπει τις ελπίδες της για διάκριση η Team INEOS Grenadiers Ο 23χρονος αναβάτης της INEOS ...

Bike Citizens: «Play and Bike to Work»

Οι Bike Citizens (ή η ποδηλατική πλατφόρμα Bike Citizens) εγκαινιάζουν μια νέα ψηφιακή εκστρατεία με τίτλο "Play and Bike to Work". Ημερομηνία εκκίνησης: 31 Αυγούστου 2020

Το ΚΠIΣΝ γιορτάζει για τέταρτη χρονιά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου 2020

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με στόχο την προαγωγή ενός πιο δραστήριου και οικολογικού τρόπου ζωής, συμμετέχει ενεργά, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020, με δράσεις που υλοποιούνται από την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest