Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | ROAD | SCOTT Addict 30 Disc: για ξέγνοιαστους αναβάτες!
scott addict 30 disc

SCOTT Addict 30 Disc: για ξέγνοιαστους αναβάτες!

Δοκιμάζουμε το SCOTT Addict 30 Disc!

Με ανταγωνιστική τιμή αγοράς και τη γνωστή ποιότητα της ελβετικής εταιρείας, το SCOTT Addict 30 Disc αποτελεί μία ολοκληρωμένη πρόταση για ξέγνοιαστους αναβάτες

Φωτό: MBike

Από τις τόσες πολλές κατηγορίες ποδηλάτων δρόμου που έχουν δημιουργηθεί στις ημέρες μας, η κατηγορία Endurance είναι αυτή που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες της πλειοψηφίας.
Χωρίς έντονο αγωνιστικό προσανατολισμό, με έμφαση στην άνεση και την οδηγική απόλαυση, οι εκπρόσωποι της κατηγορίας Endurance θα ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις των αναβατών που εστιάζουν στην ουσία, η οποία δεν είναι άλλη από την οδηγική ευχαρίστηση και διασκέδαση!

scott addict 30 disc

Σε αυτόν τον προσανατολισμό κινείται το μοντέλο SCOTT Addict 30 Disc. Η εισαγωγική carbon πρόταση της ελβετικής εταιρείας στην κατηγορία Endurance.

Πλαίσιο

Η σχεδίαση του πλαισίου παραπέμπει σε αυτή του αγωνιστικού πλαισίου Addict RC, με μικρές διαφοροποιήσεις στη γεωμετρία όπως και στην κατασκευή του. Γεωμετρικά, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην άνεση και στην ασφαλή οδηγική συμπεριφορά.
Οι σημαντικότερες αλλαγές, συγκριτικά με το Addict RC, εντοπίζονται (για 54άρι πλαίσιο) στο αυξημένο μήκος του head tube κατά 25 χιλιοστά, στην πιο κάθετη γωνία του seat angle (+0.4 μοίρες) και στα μακρύτερα chain stays κατά 5 χιλιοστά.

scott addict 30 disc

Για την κατασκευή του πλαισίου, η SCOTT χρησιμοποιεί το οικονομικότερο υλικό carbon HMF, ώστε να διατηρηθεί το κόστος παραγωγής σε χαμηλά επίπεδα. Άλλη μία σημαντική διαφοροποίηση είναι η χρήση αλουμινίου, αντί carbon, στα νύχια του πιρουνιού και του πλαισίου, η οποία το φορτίζει με μερικά έξτρα γραμμάρια βάρους.

Περιφερειακά

Η επιλογή των περιφερειακών που ντύνουν το SCOTT Addict 30 Disc έχει γίνει με γνώμονα τη λειτουργικότητα και το κόστος. Στη μετάδοση συναντάμε την τελευταία έκδοση της «δεκάρας» σειράς Shimano Tiagra 4700, με υδραυλικά δισκόφρενα Shimano RS405.

scott addict 30 disc

Η κλιμάκωση της μετάδοσης έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό Endurance με compact πάτημα 50-34t στον δισκοβραχίονα και 11-32t στην κασέτα.

scott addict 30 disc

Το κόκπιτ του ποδηλάτου προέρχεται από τη θυγατρική εταιρεία Syncros, με τον λαιμό να κερδίζει τις εντυπώσεις τόσο με τη σχεδίασή του όσο και με την απόδοση στον τομέα της ακαμψίας.

scott addict 30 disc

Θετικά μας εξέπληξε η επιλογή παλουκόσελου carbon της Syncros, αν και θα το προτιμούσαμε με αρνητικό setback για να υπερτονιστεί ο endurance χαρακτήρας του ποδηλάτου.

scott addict 30 disc

Η μοντέρνα σχεδίαση του πλαισίου επιτρέπει τη χρήση ελαστικών φάρδους 32 χιλιοστών που ενισχύουν την απορροφητικότητα. Ταυτόχρονα, υπερκαλύπτουν τα αυξημένα επίπεδα πρόσφυσης που απαιτεί η χρήση των δισκοφρένων στα ποδήλατα δρόμου.
Στους τροχούς, συναντάμε «χαμηλοπρόφιλα» στεφάνια της Syncros, πλεγμένα με 28 ακτίνες σε κέντρα της Formula.

Οδηγώντας…

Το πρώτο χαρακτηριστικό που καλείσαι να αξιολογήσεις σε ένα ποδήλατο της κατηγορίας Endurance είναι η άνεση που σου προσφέρει. Πόσο απορροφητικό είναι και πόσο ξεκούραστη θέση οδήγησης σου παρέχει. Χωρίς δυσκολία μπορώ να πω, πως το SCOTT Addict 30 Disc τα καταφέρνει περίφημα σε αυτόν τον τομέα. Η γεωμετρία του πλαισίου επιτρέπει ξεκούραστη θέση του κορμού και η σχεδίασή του, με το οπίσθιο τρίγωνο να ισορροπεί σε απορροφητικότητα με το πιρούνι, ενισχύει την άνεση ώστε να μπορείς να περάσεις πολλές απολαυστικές ώρες επάνω στη σέλα.

scott addict 30 disc

Και δεν αναφέρω τυχαία το «επάνω στη σέλα» καθώς λίγο η γεωμετρία με το μακρύ ψαλίδι και πολύ περισσότερο το συνολικό βάρος του ποδηλάτου δεν επιτρέπουν πολλές… χορευτικές κινήσεις σε όρθια θέση πάνω στα πετάλια. Σαφώς και δεν είναι αυτός ο προσανατολισμός του ποδηλάτου, δεν παύει όμως το αυξημένο βάρος (9.460γρ. χωρίς πετάλια και παγουροθήκες) να αποτελεί μειονέκτημα όλων των οικονομικών ποδηλάτων δρόμου με δισκόφρενα.

Μπορεί το βάρος να μη βοηθάει στα χορευτικά και στις ανηφόρες, η ακαμψία όμως του πλαισίου δίνει ένα ευχάριστο «boostάρισμα» σε κάθε σφυροκόπημα του δισκοβραχίονα, εξισορροπώντας κάπως την κατάσταση…

Άπλετη πρόσφυση και κράτημα!

Άλλο ένα χαρακτηριστικό του SCOTT Addict 30 Disc είναι η πολύ υψηλή πρόσφυση που σου παρέχουν τα 32άρια ελαστικά, τόσο στις στροφές όσο και στη φάση της επιβράδυνσης. Η πρόσφυση των ελαστικών μαζί με τη σταθερή γεωμετρία τονίζουν το αίσθημα της ασφάλειας, το οποίο ενισχύεται περαιτέρω από την εξαιρετική απόδοση των δισκοφρένων. Με 160άριδες δίσκους εμπρός και πίσω, παρέχουν άπλετη δύναμη ακόμα και για αναβάτες με έξτρα «κιλάκια»…

scott addict 30 disc

Συμπέρασμα
Το SCOTT Addict 30 Disc παρέχει πολλά περισσότερα από αυτά που υπόσχεται η τιμή του! Καλοφτιαγμένο, με όμορφες σχεδιαστικά γραμμές και ουδέτερα χρώματα που δεν θα κουράσουν, εξοπλισμένο με επώνυμα περιφερειακά που διατηρούν τις ισορροπίες και οδηγική απόδοση που τιμά το όνομά του, αποτελεί μία εξαιρετική και ξέγνοιαστη επιλογή στην κατηγορία Endurance. Go for it!
Μου αρέσει
Η σχέση κόστους/απόδοσης
Η υψηλή πρόσφυση
Η άνεση
Δεν μου αρέσει
Το αυξημένο συνολικά βάρος του ποδηλάτου

Χαρακτηριστικά

Χαρακτηριστικά

Πλαίσιο: ADDICT DISC HMF CARBON
Πιρούνι: ADDICT DISC HMF 1 1/4’’ – 1 1/2’’ CARBON
Δισκοβραχίονας: SHIMANO TIAGRA 4700 50-34t
Αλλαγές ταχ.: SHIMANO TIAGRA 4700
Εμπ. Ντερ.: SHIMANO TIAGRA 4700
Οπ. Ντερ: SHIMANO TIAGRA 4700
Αλυσίδα: KMC X10
Κασέτα: SHIMANO HG500 10SPEED 11-32t
Φρένα: SHIMANO BR-RS405 HYDRAULIC DISC 160MM
Τροχοί: SYNCROS RACE 24 DISC/FORMULA HUBS
Ελαστικά: SCHWALBE DURANO FOLD 700x32c
Παλουκόσελο: SYNCROS CARBON RR1.2
Σέλα:
SYNCROS TOFINO 2.0
Λαιμός: SYNCROS RR2.0
Τιμόνι: SYNCROS CRESTON 2.0 COMPACT 31.8MM 
Tιμή: 1.699,00 ευρώ
Αντιπρόσωπος: ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ., www.scott-sports.com

Δείτε επίσης

Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

4o ετάπ «ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας»: νικητής ο Ντίλαν Χικς

Το προτελευταίο ετάπ του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας Ο Βρετανός Ντίλαν Χικς της Saint ...

Giro

Το «τέρας της λίμνης»

Ο ιταλός πρωταθλητής Filippo Ganna πετυχαίνει την έκτη νίκη του σε Giro με την χθεσινή ...

Alaphillipe

Alaphilippe: η σφραγίδα του πρωταθλητή

Μια σημαντική νίκη για τον Γάλλο Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ο Julian Alaphillipe ολοκλήρωσε χθες την «τριλογία» ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest