Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | MTB | SARACEN Myst Team
SARACEN MYST TEAM

SARACEN Myst Team

Για έντονες DH συγκινήσεις!

Τα ολοένα και πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα των αναβατών της επαγγελματικής ομάδας της Saracen στο παγκόσμιο κύπελλο downhill αποδεικνύουν πως η εταιρεία έχει εξελίξει ραγδαία τα προϊόντα της με την πάροδο του χρόνου και συνεχίζει να το κάνει με ταχύτατους ρυθμούς. Το Myst Team είναι χαρακτηριστικότατο παράδειγμα σύγχρονου ποδηλάτου κατάβασης, εξοπλισμένο με κορυφαία περιφερειακά και κατασκευασμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ζητάει πλέον το αγοραστικό κοινό.

 

Κείμενο: Δάνης Καραμιχαηλίδης / Φωτό: Γιώργος Παπάζογλου / Επιμέλεια άρθρου: Τίμος σκέτος!

 

ΠΛΑΙΣΙΟ

Παρατηρώντας την εξέλιξη του Myst στο πέρασμα των χρόνων, διαπιστώνουμε πως αρχικά κυκλοφόρησε με αλουμινένιο σκελετό αλλά τελικά τα τελευταία τρία χρόνια, η εταιρεία έχει εισάγει δυναμικά τα ανθρακονήματα φτάνοντας στο σημείο να αναμένουμε ένα full-carbon μοντέλο στις αρχές του 2016.

Συγκεκριμένα, το Myst Team του 2015 διαθέτει ανθρακονημάτινο πίσω ψαλίδι το οποίο εξασφαλίζει μεγαλύτερη ακαμψία ενώ παράλληλα περιορίζει το έξτρα βάρος που θα πρόσθετε το αντίστοιχο αλουμινένιο. Το σημαντικό αυτό πλεονέκτημα συναντάμε και στο οικονομικό μοντέλο της σειράς Myst, το Myst Pro.

Επίσης, το σχετικά μικρό μήκος ψαλιδιού προσφέρει απίστευτη άνεση και αμεσότητα δίνοντας στον αναβάτη τη δυνατότητα να εκτελεί bunny-hops και manuals με ιδιαίτερη ευκολία. Συνδυάζοντας τα παραπάνω με το επίσης χαμηλό ύψος μεσαίας τριβής, την 63 μοιρών γωνία κάστερ και τους τροχούς διαμέτρου 27.5 ιντσών, η εταιρεία έχει καταφέρει να κατασκευάσει ένα άκρως φιλικό ποδήλατο, ικανό να καλύψει τις ανάγκες των αναβατών οποιουδήποτε επιπέδου.

 

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Συγκρίνοντας το ποδήλατο του τεστ με αυτό της παραγωγής διαπιστώνουμε μια αρκετά έντονη διαφορά και προφανώς αναφερόμαστε στις αναρτήσεις. Για την ακρίβεια, η μπροστινή ανάρτηση έχει αντικατασταθεί με τη DVO Emerald ενώ η πισινή με την DVO Jade.

Όσον αφορά το Emerald, πρόκειται για ένα κορυφαίο προϊόν την παρούσα στιγμή. Εκτός από τις συνηθισμένες ρυθμίσεις που διαθέτει (γρήγορης και αργής ταχύτητας συμπίεσης, επαναφορά, πίεση αέρα) η DVO καινοτόμησε ενσωματώνοντας το OTT (OFF THE TOP). Το ΟΤΤ εξασφαλίζει αυξημένη ευαισθησία και ομαλή προοδευτικότητα στα πρώτα εκατοστά της διαδρομής, ανεξάρτητα από την πίεση του αέρα που έχουμε επιλέξει, πράγμα το οποίο συναντάμε μόνο σε προϊόν της συγκεκριμένης εταιρείας.

Συνδυάζοντας το μοχλικό του Saracen με το πισινό αμορτισέρ της DVO, τα αποτελέσματα είναι κάτι περισσότερο από γοητευτικά. Εντυπωσιακό είναι το πόσο άμεσα αποκρίνεται στην παραμικρή αλλαγή των ρυθμίσεων. Εξίσου σημαντικό είναι το ότι η εταιρεία τήρησε το λόγο της και κατασκεύασε ένα αμορτισέρ ‘’By riders, for riders’’ δίνοντας μας τη δυνατότητα να το επισκευάσουμε ή βελτιώσουμε ακόμη και στο γκαράζ μας.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Φυσικά, το πακέτο ολοκληρώνουν περιφερειακά από κορυφαίες εταιρείες του χώρου, δημιουργώντας ένα απόλυτο ποδήλατο κατάβασης. Αξιοσημείωτο είναι ότι η σωστή επιλογή περιφερειακών έχει ως αποτέλεσμα τη διατήρηση του χαμηλού βάρους του ποδηλάτου ανεξάρτητα από την αυξημένη αντοχή, στιβαρότητα και ακαμψία.

_DSC0210

ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ

Αφού πραγματοποίησα τις απαραίτητες ρυθμίσεις στις αναρτήσεις και τη θέση οδήγησης, ήρθε η ώρα να τεστάρω το ποδήλατο. Το γεγονός ότι βρέθηκα για δεύτερη φορά πάνω σε ποδήλατο της εταιρείας με βοήθησε να επιβεβαιώσω το πόσο γρήγορα κατάφερα να το φέρω στα μέτρα μου καθώς και το πόσο φιλικό είναι.

Μετά από τις πρώτες καταβάσεις έμεινα εντυπωσιασμένος από το πόσο γρήγορα επιταχύνει, γεγονός που εν μέρει οφείλεται στους τροχούς 27.5 ιντσών. Συγκρίνοντας τη συμπεριφορά του ποδηλάτου με άλλο, ίδιας κατηγορίας, στο ίδιο μονοπάτι, ήταν ολοφάνερη η διαφορά στην πρόσφυση, ιδιαίτερα σε φλατ στροφές μεγάλης ταχύτητας. Επίσης, καλώς ή κακώς σε αρκετές διαδρομές κατάβασης συναντάμε κομμάτια που απαιτούν πεταλάρισμα. Πραγματοποιώντας τις αντίστοιχες ρυθμίσεις, στις αναρτήσεις, στο συγκεκριμένο σημείο παρατηρήθηκε ιδιαίτερη βελτίωση της απόδοσής του.

Εισερχόμενος στο πετρώδες κομμάτι της διαδρομής, η αρμονική συνεργασία του σκελετού, των αναρτήσεων και των περιφερειακών σου δίνει μια πρωτόγνωρη αίσθηση ασφάλειας και εμπιστοσύνης στο ποδήλατο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπορείς να αφήσεις περισσότερο τα φρένα και να αναζητείς τα όριά του!

Συνοψίζοντας, το Saracen Myst επιβεβαίωσε τις φήμες που το θέλουν να είναι ένα από τα πιο ταχύτατα εξελίξιμα ποδήλατα της αγοράς καθώς επίσης υπόσχεται έντονες συγκινήσεις και διασκέδαση σε όποιον το καβαλάει.

 

Αντιπρόσωπος: Low & Flow, τηλ.: 211-4070259, www.lowandflow.gr

Δείτε επίσης

kosmoride

Μαύρη Παρασκευή… «άσπρη μέρα» για e-Bike!

«Μαύρη Παρασκευή, Άσπρη Μέρα!» στην Kosmoride, με όφελος έως και 3.500€! Η Kosmoride, η κορυφαία ...

3T Racemax Boost Italia

3T Racemax Boost Italia: 100% made in Italy

3T gravel bike Άλλο ένα 100% made in Italy μοντέλο από την 3Τ, αυτή τη ...

ΔΕΗ e-bike festival

Το ΔΕΗ e-bike festival επιστρέφει στις γειτονιές της Αθήνας

Το ΔΕΗ e-bike festival επιστρέφει αυτή την φορά στην Αθήνα, σε 4 διαφορετικούς Δήμους της ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest