Home | ΝΕΑ | World Tour | Ridley Flying Moustache: To ποδήλατο που έσπασε το Ρεκόρ Ώρας
ridley flying moustache

Ridley Flying Moustache: To ποδήλατο που έσπασε το Ρεκόρ Ώρας

Το «ιπτάμενο» Ridley Flying Moustache!

Κατακόκκινο, στημένο στην εντέλεια και ταχύτατο, το Ridley Flying Moustache βοήθησε τον Victor Campenaerts ώστε να γράψει νέο Ρεκόρ Ώρας.

Σε μία τόσο δύσκολη προσπάθεια, το να «κλέψεις» τον τίτλο από τον Sir Wiggins και να σπάσεις το φράγμα των 55χλμ. και η παραμικρή λεπτομέρεια είναι ικανή από μόνη της να κάνει τη διαφορά.

Τόσο η επιλογή του πλαισίου και των περιφερειακών, όσο και του τεχνικού εξοπλισμού, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην απόδοση. Όσο καλά λοιπόν δούλεψε τις λεπτομέρειες στο κομμάτι της προετοιμασίας και της φυσικής του κατάστασης ο Campenaerts, άλλο τόσο δούλεψαν οι μηχανικοί το στήσιμο του ποδηλάτου.

ridley flying moustache

To πλαίσιο της Ridley

Το ιδιαίτερο όνομα, Flying Moustache του πλαισίου Arena TT, προήλθε μετά από διαγωνισμό της βελγικής ιστοσελίδας sporza.be, στον οποίο ψήφισαν χιλιάδες Βέλγοι.

ridley flying moustache

Η γεωμετρία του πλαισίου αποτελεί πιστό αντίγραφο του πλαισίου Dean FAST που χρησιμοποιεί ο Campenaerts στο χρονόμετρο. Συνεπώς, αντί οι μηχανικοί της Ridley να προσαρμόσουν τον αναβάτη πάνω στο ποδήλατο, έκαναν ακριβώς το αντίθετο και προσάρμοσαν το ποδήλατο σύμφωνα με τις απαιτήσεις του αναβάτη.

ridley flying moustache

Στο downtube του πλαισίου ξεχωρίζει η εφαρμογή της τεχνολογίας F-Surface Plus, η οποία εφαρμόζεται σε όλα τα aero πλαίσια της Ridley. Η εφαρμογή της δημιουργεί μία ιδιαίτερη υφή στην επιφάνεια – παρόμοια με τις αυλακώσεις σε μία μπάλα του γκολφ – σε στρατηγικές θέσεις για μειωμένη αντίσταση του ανέμου. Αυτές οι αυλακώσεις επιτρέπουν στη ροή του αέρα να ακολουθεί καλύτερα το σχήμα του σωλήνα, βελτιώνοντας σημαντικά την αεροδυναμική απόδοση.

Το custom κόκπιτ

Οι αερόμπαρες είναι χωρίς αμφιβολία το πιο αξιοσημείωτο τμήμα του Ridley Flying Moustache. Αποτελούν ακριβές αντίγραφο των χεριών του Campenaerts.

ridley flying moustache

Αυτή η διαδικασία ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018, όταν ο Victor ήταν νέος στην ομάδα της Lotto-Soudal και πρόθυμος να δοκιμάσει αυτή τη νέα τεχνολογία. Οι μηχανικοί της Ridley μπόρεσαν να δημιουργήσουν ένα καλούπι του αριστερού και του δεξιού χεριού του, από το σημείο του αγκώνα μέχρι τις λαβές των επεκτάσεων. Στη συνέχεια, αυτό αντιγράφτηκε σε έκδοση carbon.

Το τελικό αποτέλεσμα πήρε την έγκριση της UCI και ο 27χρονος βέλγος αναβάτης χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τις αερόμοπαρες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ITT στο Ίνσμπρουκ πέρυσι, όπου πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

ridley flying moustache

Ένα άλλο αξιόλογο τμήμα του ποδηλάτου είναι το τιμόνι του οποίου το φάρδος ανέρχεται μόλις στα 33εκ. Ο Campenaerts το επίλεξε για χάρη της αεροδυναμικής, καθώς θα έμενε πιασμένος σε αυτό μόνο στα πρώτα 15 δευτερόλεπτα της προσπάθειάς του. Τα επόμενα 59 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα θα είχε τα χέρια στηριγμένα στις αερόμπαρες.

ridley arena tt campenaerts

Η μετάδοση

Ο Campenaerts πήγε στο Μεξικό παίρνοντας μαζί του έξι δίσκους (από 58 μέχρι 63 δόντια) και 6 γρανάζια (13 μέχρι 18 δόντια). Πριν την επίσημη προσπάθεια είχε δοκιμάσει εκτενέστερα δύο πατήματα (63×15 και 59×14), χωρίς ακόμα να έχει ανακοινωθεί πιο πάτημα τελικά επίλεξε.
Ο δισκοβραχίονας της Campagnolo είναι εξοπλισμένος με powermeter της SRM και πετάλια LOOK Keo Blade 20.

ridley campagnolo

Οι τροχοί

Εξαιρετικά σημαντική ήταν η επιλογή των τροχών όπως και των ελαστικών που θα εξόπλιζαν το Ridley Flying Moustahce.
Το εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα έφεραν εις πέρας οι κλειστοί carbon τροχοί Campagnolo Ghibli, με χειροποίητα tubular ελαστικά της Vittoria και κεραμικά ρουλεμάν της C-Bear.

Δείτε επίσης

Nilox: Το μέλλον στο e-mobility είναι εδώ!

Nilox: Η ηλεκτροκίνηση και το e-mobility δεν είναι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον της αστικής μετακίνησης.

Τα παιδιά στο επίκεντρο του Athens Bike Festival 2023

Το φετινό, ανανεωμένο Athens Bike Festival το γνωρίζει καλά γιαυτό και ετοιμάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα για όλα τα παιδιά. Άλλωστε, όλα τα παιδιά μέχρι 18 ετών, θα έχουν δωρεάν είσοδο στους χώρους του ABF και τις τρεις ημέρες.

ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023: Η παρουσίαση

2 – 6 Μαΐου 2023 Παρουσιάστηκαν όλα τα… μυστικά του φετινού ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest