Home | ΝΕΑ | World Tour | Ο Campenaerts θέλει να «σπάσει» το Ρεκόρ Ώρας του Wiggo
victor campenaerts

Ο Campenaerts θέλει να «σπάσει» το Ρεκόρ Ώρας του Wiggo

Φιλόδοξος ο Victor Campenaerts

O Victor Campenaerts φιλοδοξεί να γράψει το όνομά του στην ποδηλατική ιστορία μέσα από την προσπάθειά του να καταρρίψει το Ρεκόρ Ώρας του Sir Bradley Wiggins.

Η UCI ανακοίνωσε επίσημα πως ο Victor Campenaerts θα δοκιμάσει να καταρρίψει το παγκόσμιο Ρεκόρ Ώρας στις 16 ή 17 Απριλίου του 2019, στο ποδηλατοδρόμιο Velodromo Bicentenario του Μεξικό.

Ο 27χρονος βέλγος αναβάτης, Victor Campenaerts, αγωνίζεται για την World Tour ομάδα Lotto-Soudal και είναι κάτοχος του τίτλου του πρωταθλητή Ευρώπης στο αγώνισμα Ατομικής Χρονομέτρησης.

victor campenaerts

Γνωρίζοντας το μέγεθος της προσπάθειας, ο Campenaerts έχει αρχίσει την προετοιμασία εδώ και ένα χρόνο. Μέτα από ένα δοκιμαστικό που πραγματοποίησε στο ποδηλατοδρόμιο Velodrome Suisse στο Granges της Ελβετίας, έμεινε για δύο μήνες στην Namibia για να προπονηθεί σε υψόμετρο.

Η συνέχεια της προετοιμασίας του περιλαμβάνει συμμετοχή στον πολυήμερο αγώνα Tirreno-Adriatico για να ολοκληρωθεί στο Μεξικό με τρεις εβδομάδες προπόνησης.

Σε αντίθεση με τον Wiggins, ο οποίος κατέγραψε το Ρεκόρ Ώρας το 2015 (54.526χλμ.) σε χαμηλό υψόμετρο στο ποδηλατοδρόμιο Lee Valley Velodrome του Λονδίνου, ο Campenaerts θα προσπαθήσει να επωφεληθεί από το υψόμετρο και τη μειωμένη πυκνότητα του αέρα καθώς το ποδηλατοδρόμιο στο Μεξικό βρίσκεται σε ύψος 1800μ.

Σε δηλώσεις του, ο Victor Campenaerts θεωρεί πως το Ρεκόρ Ώρας αποτελεί μία ευκαιρία να γράψει το όνομά του στην ιστορία: «Σέβομαι πολύ τον Bradley και δεν θεωρώ τον εαυτό μου σε καμία περίπτωση καλύτερο αθλητή. Ωστόσο, σημειώνοντας πρόοδο και λαμβάνοντας υπόψη κάθε πιθανή λεπτομέρεια, θεωρώ πως έχω την ευκαιρία να καταρρίψω το ρεκόρ. Προσωπικά, το παγκόσμιο Ρεκόρ Ώρας, ο τίτλος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο χρονόμετρο και ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο αγώνισμα ατομικής χρονομέτρησης είναι τα τρία όνειρα που θέλω να πραγματοποιήσω τα επόμενα χρόνια, ξεκινώντας από το Μεξικό».

Δείτε επίσης

Oiti Mountain Bike Race – Mavrolithari 2026

3ος Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας 20 & 21 Ιουνίου 2026 Οι εγγραφές για το 3ο Oiti ...

Shimano EX 300

Shimano EX300: Τα κάνει όλα και συμφέρει

Shimano ΕΧ 300 cycling shoes Το ποδηλατικό παπούτσι που δεν είναι ένα ακόμη ποδηλατικό παπούτσι ...

60 χρόνια RENNKOMPRESSOR: Η SKS τιμά έναν θρύλο

Υπάρχουν προϊόντα που απλώς δουλεύουν. Και υπάρχουν προϊόντα που γίνονται θρύλοι. Η τρόμπα RENNKOMPRESSOR της ...

Pin It on Pinterest