Home | Αρχική | Δυο Pro tour riders στο… Λουτράκι

Δυο Pro tour riders στο… Λουτράκι

Μια αξέχαστη μέρα με δύο Pro αναβάτες στο Λουτράκι

Η Ελλάδα – χάρη σε επαγγελματίες όπως ο Βασίλης Αναστόπουλος – μπαίνει στο χώρο της Pro Tour σκηνής

 

Αν πρίν από μερικά χρόνια κάποιος μας έλεγε πως θα περνούσαμε ένα πρωινό Πέμπτης, με δυο Pro Tour αναβάτες που θα έκαναν την προπόνησή τους σε διαδρομές της Κορινθίας και της Αργολίδας θα τον λέγαμε… τουλάχιστον υπερβολικό.

Αν μάλιστα μας έλεγε πως οι αθλητές αυτοί – ο ένας νικητής του Paris Roubaix και αναβάτης της AG2R και ο άλλος ο νεαρότερος αναβάτης της Team SKY – θα είχαν Έλληνα προπονητή τότε… θα τον λέγαμε τρελό!

Κι όμως η «τρέλα» – γιατί μόνο ως τέτοια μπορεί να περιγράψει κάποιος την εμμονή προς τον επαγγελματισμό και τη σοβαρότητα – του Βασίλη Αναστόπουλου, έκανε αυτό το σενάριο «επιστημονικής φαντασίας», πραγματικότητα.

Έτσι λοιπόν, ξεκινήσαμε σήμερα το πρωί, με την πολύτιμη συντροφιά του Δημήτρη Κολομβάτσου σε χρέη «δαιμόνιου ρεπόρτερ», τη φωτογραφική ματιά του Πέτρου Γκότση στις κάμερες και την εμπειρία του Γιώργου Πετρόπουλου πίσω από την κινηματογραφική μηχανή – για να ακολουθήσουμε μια πλήρη, 4ώρη προπόνηση ανηφόρας, στα βουνά της Πελοποννήσου.

Ξεκινήσαμε στις 8:30 το πρωί από το γραφείο του MBike, μετά το καθιερωμένο «ποδηλατικό» εσπρεσάκι και, συζητώντας μόνο για ποδήλατο και Pro Tour ούτε καταλάβαμε πότε φτάσαμε, μία ώρα αργότερα, στο Hotel Club Casino Loutraki.

Λίγο αργότερα έφτασαν οι υπόλοιποι της παρέας, ο Γιώργος Πετρόπουλος και ο Βασίλης Αναστόπουλος. Δεύτερο καφεδάκι και οι «βεντέτες» μας – κάθε άλλο – έφτασαν, έτοιμοι για μια μέρα προπόνησης με δυνατό αέρα. Μιλάμε φυσικά για τον καλό μας φίλο πλέον Johan Van Summeren, κορυφαίο αναβάτη της AG2R και τον νεαρό Alex Peters, περσινό ταλέντο της SEG Racing και νυν αναβάτη της Team SKY και πολλά υποσχόμενο ανηφορίστα.

Μικρός έλεγχος στα ποδήλατα, τελευταίες οδηγίες από τον coach – τον οποίο οι δύο αναβάτες άκουγαν με τεντομένη προσοχή και χωρίς… να βγάλουν τσιμουδιά – μπανάνες στις τσέπες, τζελάκια και το κομβόι με τους δύο αναβάτες Pro Tour και τα δύο αυτοκίνητα συνοδείας – το ένα είχε τον προπονητή και την κινηματογραφική κάμερα και το άλλο τους συντάκτες και τις φωτογραφικές μηχανές – ξεκίνησαν για το πρόγραμμα της ημέρας.

 

EUR_4281

Η διαδρομή προς το Σοφικό

Τα πρώτα χιλιόμετρα είχαν ευθεία και αποτελούσαν το φυσικό πεδίο για προθέρμανση. Οι ταχύτητες στην ευθεία «χαλαρές» – γύρω στα 40 χιλιόμετρα… έτσι, για ζέσταμα. Περίπου μισή ώρα αργότερα στρίβαμε δεξιά για Σοφικό και η ανηφόρα ξεκινούσε – χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως η ταχύτητα των αναβατών έπεσε σημαντικά κάτω από τα… 30.

Λίγη ανηφόρα ακόμη και στο τέλος είχαμε φτάσει στο σημείο που ο «coach» είχε επιλέξει για τα κομμάτια. Οχτάλεπτα για τον «πιτσιρικά» Alex Peters και εικοσάλεπτα για τον Van Summeren. Οι αθλητές ξεκίνησαν πειθαρχημένα το πρόγραμμά τους, μια σκληρή ανηφόρα με έντονη, παρατεταμένη κλίση στην οποία συχνά ξεπερνούσαν τα 30 χλμ./ώρα κι εμείς, σαν τρελοί, τους ακολουθούσαμε για να προλάβουμε τα «ιδανικά σημεία» για τη φωτογράφιση ή την κινηματογράφιση. Πότε μέσα από το αυτοκίνητο, πότε σκαρφαλωμένοι σε κάποια πλαγιά για να έχουμε καλύτερη θέα, σίγουροι κάθε στιγμή πως η… επόμενη φουρκέτα θα είχε την καλύτερη θέα, κάναμε αρκετές φορές πάνω κάτω τη διαδρομή ώσπου, περίπου 40 χλμ. αργότερα, το πρόγραμμα είχε τελειώσει και για τους δύο αθλητές κι εμείς είμαστε μερικές… εκατοντάδες φωτογραφίες και πολλές αξέχαστες εμπειρίες πιο πλούσιοι!

 

EUR_4355 EUR_4294 EUR_4285 EUR_4259

 

Ο δρόμος της επιστροφής

Επειδή ό,τι ανεβαίνει κατεβαίνει κι επειδή είχαμε φτάσει στην κορυφή του βουνού, στη συνέχεια ακολουθούσε η κατάβαση κι εκεί καταλάβαμε τι σημαίνει να… κατηφορίζουν δυο αναβάτες Pro Tour. Με ταχύτητες που συχνά έφταναν τα 100 χλμ. την ώρα, οι δυο ποδηλάτες, πλέον φορώντας τα αντιανεμικά τους έμοιαζαν να διασκεδάζουν το «χαλάρωμα» και να κάνουν τη ζωή μας δύσκολα καθώς τα φρέντα των αυτοκινήτων μας είχαν ανάψει προκειμένου να ακολουθούμε τους ρυθμούς τους στην κατηφόρα.

Λίγο αργότερα μπήκαμε στη Νέα Επίδαυρο και καθίσαμε στην καφετέρια του χωριού για καφεδάκια και κουβεντούλα, αξιολόγηση της προπόνησης και φυσικά κι άλλες φωτογραφίες.

Η κουβέντα κύλησε ευχάριστα με «κουτσομπολιά» για το Pro Tour, σχόλια για την προπόνηση, για τον εξοπλισμό, για τα ποδήλατα, συνεννοήσεις για τις επόμενες ημέρες κι όλα εκείνα που μπορεί να κάνουν έναν φανατικό του ποδηλάτου να βρεθεί πολύ κοντά στην… ευτυχία.

DSCF5887

Κεντρικό πρόσωπο της κουβέντας φυσικά ο Βασίλης Αναστόπουλος ο οποίος άλλοτε καθυσήχαζε, άλλοτε συμβούλευε κι άλλοτε… μάλωνε – συνήθως τον πιτσιρίκο της Team SKY – τους αθλητές του. Πάντα όμως φανερά ικανοποιημένος – αν και πάντα σκεπτικός – για την πορεία της προπόνησης.

Στο δρόμο της επιστροφής γίναμε μάρτυρες μερικών εντυπωσιακών «κολλητηριών» όπου οι δυο αναβάτες πήγαιναν με περίπου 90-100 περιστροφές και ταχύτητες που ξεπερνούσαν τα 50 χλμ./ώρα στην ευθεία σε απόσταση… αναπνοής από το αυτοκίνητο του προπονητή τους.

Εμείς ακολουθούσαμε, με κομμένη την ανάσα και ανοιχτά τα alarm προσπαθώντας να προστατεύσουμε με την παρουσία μας τους αθλητές από τα αυτοκίνητα – όχι πως το είχαν και ιδιαίτερη ανάγκη.

Τέσσερις περίπου ώρες αργότερα ξαναμπαίναμε στο ξενοδοχείο για μια μικρή συνέντευξη με τον Van Summeren, κουβεντούλα με τον Alex και κάποια τελευταία πλάνα από την κάμερα του Γιώργου Πετρόπουλου. Ο Van Summeren χάζεψε με ενδιαφέρον το τεύχος του MBike που είχε την παρουσίαση του Γύρου της Φλάνδρας όπου τον συνοδεύσει και χαμογελούσε βλέποντας τις φωτογραφίες με εκείνον και τη γυναίκα του λίγο πριν την εκκίνηση.

 

EUR_4308

 

Ένα μικρό βήμα για μας, ένα μεγάλο βήμα για την Ελληνική ποδηλατική σκηνή

Η σημερινή προπόνηση στο Λουτράκι δεν ήταν μια τυχαία στιμή, ούτε μια τυχαία συνάντηση. Αποτελεί το αποτέλεσμα συντονισμένων και επίμονων προσπαθειών πολλών ανθρώπων που έχουν πιστέψει και πρακτικά μοιράζονται το όραμα του Βασίλη Αναστόπουλου. Ένα αποτέλεσμα που αποτελεί μια ακόμη επιτυχία του Βασίλη, ένα σημαντικό λιθαράκι που μπορεί να φέρει σημαντικές αλλαγές στην αγωνιστική ποδηλασία στην Ελλάδα.

 

Γιατί οι αλλαγές έρχονται από τη σκληρή δουλειά, την αγάπη, το μεράκι, το όραμα, την πίστη, τη γνώση κι όχι με τα ψέμματα και την άγνοια.

EUR_4312

Δυο Pro Tour αναβάτες στο Λουτράκι, να απολαμβάνουν τα ελληνικά τοπία, να γεύονται την ελληνική κουζίνα, να χαμογελούν με την ελληνική φιλοξενία, να ξαφνιάζονται με την ελληνική γνώση και το πάθος γύρω από την αγωνιστική ποδηλασία είναι ο καλύτερος πρεσβευτής και ταυτόχρονα ο πιο ισχυρός μοχλός ανάπτυξης της ποδηλασίς στη χώρα μας.

Ο καλός μας φίλος ο Βασίλης Αναστόπουλος μας έκανε για μια ακόμη φορά περήφανους και τον ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό!

Δείτε επίσης

Κέρδισε ένα Scott Aspect του 2022 στο Tsirikos Bikes

Mεγάλος διαγωνισμός Scott + Tsirikos Bikes! Mήπως ήρθε η ώρα να κερδίσετε ένα ποδήλατο Scott ...

Το Granfondo Fausto Coppi International επιστρέφει!

Ένα από τα δημοφιλέστερα ποδηλατικά events στην Ευρώπη ετοιμάζεται και πάλι για το 2023 Η ...

Syncros Bikepacking

Syncros Bikepacking για ατέλειωτη περιπέτεια

Περιπέτεια και οργάνωση Για όσους είναι σε αναζήτηση προϊόντων για bikepacking περιπέτειες, η Syncros προτείνει ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest