Home | Αρχική | Pierre Ορφανίδης: Ένας Έλληνας στο World Tour
Abu Dhabi Tour 2015 - 1a tappa Qasr al Sarab - Madinat Zayed 174 km - 07/10/2015 - - foto Luca Bettini/RCS Sport

Pierre Ορφανίδης: Ένας Έλληνας στο World Tour

Ο Pierre Oρφανίδης είναι ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Tinkoff

Ανήκει στο management μίας από τις μεγαλύτερες επαγγελματικές ομάδες ποδηλασίας στον κόσμο. Της Tinkoff. Είναι υπεύθυνος για την «εικόνα» των νούμερο ένα και νούμερο δύο αθλητών ποδηλασίας στον κόσμο – του Alberto Contador και Peter Sagan. Ονομάζεται Πέτρος Ορφανίδης ή Pierre Orphanidis όπως είναι γνωστός στο εξωτερικό – και μιλάει αποκλειστικά στο MBike για την εμπειρία του στο μαγικό κόσμο της επαγγελματικής ποδηλασίας.

 

MBike: Κύριε Ορφανίδη πείτε μας, τι δουλειά έχει ένας Έλληνας στο World Tour; Πώς βρεθήκατε υπεύθυνος τύπου μιας από τις μεγαλύτερες ομάδες ποδηλασίας σήμερα;
Pierre Orphanidis: Ήμουν για αρκετά χρόνια υπεύθυνος τύπου και επικοινωνίας στο χώρο της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας. Αναλάμβανα την επικοινωνία ομάδων και διοργανώσεων σε όλο τον κόσμο, σε παγκόσμιο επίπεδο. Ισπανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Μέση Ανατολή, Κορέα, είναι μερικές μόνο από τις χώρες όπου έχω εργαστεί. Άρα είχα κι ένα ευρύ δίκτυο επαφών σε όλο τον κόσμο, έχοντας καταφέρει να δημιουργήσω «όνομα» από τη δουλειά μου.
Το 2011 ανέλαβα την επικοινωνία μιας ιταλικής ομάδας που συμμετείχε στο Americas Cup. Δύο μέλη του management της ομάδας, μετά το τέλος του Cup, το 2013, μεταπήδησαν στην ποδηλασία κι έγιναν οι μετέπειτα CEO και Sponshorship Manager της Tinkoff.
Από τις αρχές του 2014, όταν ο κ. Oleg Tinkov ανέλαβε πλέον την ομάδα και ξεκίνησε να την αναδιοργανώνει, ο CEO και ο Sponsorship Manager μου πρότειναν να αναλάβω την επικοινωνία της Tinkoff Saxo και μου ζήτησαν να σκεφτώ την πρότασή τους. Δεν χρειάστηκαν πάνω από… 30 δευτερόλεπτα για να πάρω την απόφασή μου! Φυσικά και ήθελα να εργαστώ για την μεγαλύτερη επαγγελματική ομάδα ποδηλασίας στον κόσμο!
Εξάλλου η ιστιοπλοΐα είναι εδώ και αρκετό καιρό σε κρίση ενώ η ποδηλασία γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση. Άρα ήταν παράλληλα και μια στρατηγική κίνηση για το μέλλον.

 

MBike: Είχατε ήδη γνώσεις σχετικά με το ποδήλατο και τον κόσμο του;
P.O.: Όχι ιδιαίτερες. Όμως η δουλειά μου ήταν η επικοινωνία και όχι το ποδήλατο. Και η τεχνική της επικοινωνίας δεν διαφέρει ανάμεσα στα αθλήματα σε τέτοιο, υψηλό επίπεδο. Προφανώς κάθε άθλημα έχει τις ιδιαιτερότητές του γι’ αυτό και αμέσως προσέλαβα ως βοηθό μου έναν Άγγλο δημοσιογράφο, παλιό ποδηλάτη και βαθύ γνώστη του αθλήματος ο οποίος ανέλαβε να με βοηθά σ’ αυτά που δεν ήξερα. Δεν άργησα να μάθω αυτά που έπρεπε και να προσαρμοστώ στις ιδιαιτερότητες του αθλήματος. Εξάλλου… δεν είναι και πυρηνική φυσική… ποδήλατο είναι! Προσαρμόζεσαι γρήγορα…

Tinkoff Pro Team 2016 - - foto Luca Bettini/BettiniPhoto©2016
Tinkoff Pro Team 2016 – – foto Luca Bettini/BettiniPhoto©2016

 

MBike: Μιλήστε μας λίγο για την ατμόσφαιρα του Pro Tour. Πώς είναι να «ζεις» ανάμεσα σε τόσο σκληρό ανταγωνισμό, τόσες πολλές απαιτήσεις και τεράστια ποσά να παίζονται με κάθε νίκη ή ήττα.
P.O.: Μέχρι τότε δεν γνώριζα καθόλου από Pro Tour. Μόνο τον Alberto Contador ήξερα από την τηλεόραση γιατί τα τελευταία 15 χρόνια ζω στην Ισπανία και ο Contador είναι αγαπημένο θέμα της τηλεόρασης εκεί. Όσον αφορά στον κόσμο του Pro Tour, μπορώ να μιλήσω μόνο για την εμπειρία μου στην Tinkoff.
Η ατμόσφαιρα είναι πραγματικά πιεστική και γίνεται ασφυκτικά πιεστική στους μεγάλους Γύρους, στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία – με κορύφωση το Tour de France. Το επικοινωνιακό ενδιαφέρον είναι απίστευτα μεγαλύτερο απ’ ότι οπουδήποτε αλλού και οι απαιτήσεις είναι σημαντικά μεγαλύτερες καθώς πρόκειται για τον αγώνα που ονειρεύεται να κερδίσει όχι μόνο ο κάθε ποδηλάτης αλλά και ο ίδιος ο κ. Oleg Τinkov ονειρεύεται να τον κερδίσει ένας αθλητής της ομάδας μας. Επομένως η πίεση πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του Tour de France είναι τεράστια.
Το ίδιο ισχύει φυσικά και με τους άλλους γύρους – τον Γύρο Ιταλίας και Ισπανίας – αλλά το Tour είναι με διαφορά δυσκολότερο.

Τώρα, οι στόχοι του κάθε αγώνα είναι διαφορετικοί και εξαρτάται από την ίδια τη δυναμική και το πλάνο της ομάδας. Όμως αν είσαι η Tinkoff δεν σου φτάνει να είσαι απλώς στη δεκάδα! Εμείς δεν θέλουμε απλώς να έχουμε μια καλή παρουσία αλλά στόχος μας είναι να κερδίζουμε – αν είναι δυνατόν – τον κάθε αγώνα! Προφανώς δε γίνεται να κερδίζεις πάντα αλλά έτσι ξεκινάμε. Δεν πάμε πουθενά για… τη συμμετοχή. Άρα, αντιλαμβάνεστε και την πίεση που έχει το τμήμα επικοινωνίας της ομάδας.

Ένα μικρό παράδειγμα που δείχνει τη δυναμική και τη διαφορά του Tour de France είναι η συνέντευξη τύπου που δώσαμε πέρυσι πριν το ξεκίνημα του Tour de France, με τον Contador και τον Sagan. Περιμέναμε ότι θα πάει καλά αλλά το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Στην αίθουσα που είχαμε επιλέξει κατέφθασαν 28 κάμερες τηλεοράσεων απ’ όλο τον κόσμο και, παρόλο που είχαμε τη μεγαλύτερη αίθουσα του ξενοδοχείου φτάσαμε να έχουμε δημοσιογράφους καθισμένους στο πάτωμα που δεν χωρούσαν να καθίσουν κι έγραφαν στο πόδι… Αυτά δε γίνονται σε κανέναν άλλο αγώνα!

Ειδικά φέτος, το 2016, με τον Peter Sagan να είναι ο πιο δημοφιλής αθλητής ποδηλασίας σήμερα, σε κάθε press conference που κάνουμε έχουμε υπερβολικά πολύ κόσμο. Και χαίρομαι που η συγκεκριμένη ομάδα μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω επικοινωνιακά ενδιαφέρουσα δουλειά και να μπορώ να αναπτύξω την επικοινωνία μας, αφού έχουμε το νούμερο 1 και νούμερο 2 αθλητές της παγκόσμιας κατάταξης.

ORPHANIDIS - PETER SAGAN - TOUR OF FLANDERS

 

MBike: Μιλήστε μας λίγο γι’ αυτούς τους αθλητές. Πώς είναι στην καθημερινότητά τους «θρύλοι» όπως ο Contador ή ο Sagan;
P.O.: Είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους… Ο ένας είναι σοβαρός και μετρημένος και ο δεύτερος ο «αστείος» της παρέας.

Αν ήθελα να χαρακτηρίσω τον Peter Sagan θα έλεγα πως δεν είναι «βαρετός» και δεν είναι καθόλου συμβατικός. Είναι ευχάριστος, ευγενής, προσεχτικός αλλά του αρέσει να κάνει πλάκες… Στην ομάδα είναι πλακατζής, κάνει φάρσες σε όλους και μάλιστα ιδιαίτερα πετυχημένες. Ο τελευταίος αποδέκτης μιας φάρσας του ήμουν εγώ και, πρέπει να σας πω, ότι δεν τη διασκέδασα καθόλου – τουλάχιστον μέχρι να ανακαλύψω πως ήταν φάρσα – παρόλο που ήταν εξαιρετικά πετυχημένη!

Μόλις είχε τελειώσει ο αγώνας κι έπρεπε να πάμε με τον βοηθό μου δύο ποδηλάτες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών ενώ οι υπόλοιποι να επιστρέψουν με το λεωφορείο της ομάδας στο ξενοδοχείο.

Όταν βρισκόμαστε περίπου 100 χλμ. μακριά, ο ίδιος ο Sagan μου έστειλε μήνυμα στο κινητό πως μόλις δήθεν είχαν φτάσει στο ξενοδοχείο και βρήκαν εκεί να τους περιμένει το τηλεοπτικό συνεργείο του SKY και δεν ήξερε τι να κάνει. Έγραψε πως οι κάμερες ήταν εκεί, οι δημοσιογράφοι τον περίμεναν για ζωντανή σύνδεση και δεν τον είχε ειδοποιήσει κανείς! Έμεινα άφωνος. Καμιά φορά… ξεχνάω πράγματα, με τόσα που έχω στο μυαλό μου αλλά όχι κάτι τόσο σοβαρό. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει να έχει έρθει ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια στον κόσμο και ο υπεύθυνος τύπου της ομάδας να το έχει ξεχάσει…

Πήρα αμέσως τηλέφωνο δηλώνοντας πως είναι αδύνατον, ότι δε γίνεται και κάποιος λάθος θα είχε γίνει. Εκείνος όμως επέμενε πως δεν ήξερε πώς να το χειριστεί και ότι ήταν απαράδεκτο να τον έχω αφήσει απροετοίμαστο.

Την ίδια στιγμή το κινητό μου άρχισαν να βομβαρδίζουν μηνύματα από όλους τους αθλητές της ομάδας με το ίδιο θέμα: «Είναι οι δημοσιογράφοι του SKY εδώ και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε…»

Σταμάτησα στην άκρη του δρόμου και άνοιξα τον υπολογιστή μου. Έψαξα προσεχτικά τα mail και, φυσικά δεν βρήκα καμιά ειδοποίηση από το SKY. Τους το είπα κι εκείνοι μου απάντησαν: «Πολύ αργά, ξεκινάει το γύρισμα, θα δούμε τι θα κάνουμε…»

Αντιλαμβάνεστε την αγωνία μου.

Το επόμενο μήνυμα που έλαβα, ήταν μια ομαδική φωτογραφία με όλους να χαμογελούν στο φακό και τον Sagan σε πρώτο πλάνο… Το κείμενο έγραφε «είχαμε κολλήσει σε μποτιλιάρισμα και βαριόμαστε να μην κάνουμε τίποτα…»
Μια χαρακτηριστική φάρσα του Peter Sagan!

Αντίθετα ο Contador είναι εξαιρετικά σοβαρός. Μιλάει λίγο, δεν αστειεύεται ιδιαιτέρως και κάνει τη δουλειά του ήσυχα και αποτελεσματικά.
Δυο εξαιρετικά διαφορετικοί χαρακτήρες αλλά και οι δύο οι καλύτεροι επαγγελματίες στο χώρο τους. Ο καθένας με τη δική του φιλοσοφία και τρόπο ζωής.

 

MBike: Μιλήστε μας λίγο για την ημέρα που κέρδισε τον Γύρο της Φλάνδρας. Για την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην ομάδα.
P.O.: Ήταν μια τρελή μέρα! Διότι δεν ήταν μόνο ότι κέρδισε έναν τόσο σημαντικό αγώνα αλλά ότι τον κέρδισε με αυτό τον τρόπο.

Καταρχάς πρέπει να επισημάνω πως ο Γύρος της Φλάνδρας είναι από τους αγαπημένους αγώνες του κ. Tinkov και από κείνον ξεκίνησε το κλίμα της ευφορίας. Οι μεγαλύτεροι εορτασμοί έγιναν μέσα στο λεωφορείο και μετά φυσικά στο ξενοδοχείο!

Ήταν ο σημαντικότερος αγώνας των Κλασικών, μαζί με το Paris Roubaix και μια μεγάλη γιορτή για μας όλο το βράδυ – δηλαδή ως τις 10 που έπρεπε να πάνε όλοι για ύπνο…

Διότι αυτό σημαίνει «επαγγελματίας». Μπορεί να ήταν όλοι ενθουσιασμένοι με το εξαιρετικό αποτέλεσμα αλλά στις 10 το βράδυ, σταμάτησαν όλα μαχαίρι. Σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Διότι την επομένη στις 11 το πρωί είχε προπόνηση. Ήταν μια κανονική μέρα και στόχος πια ήταν ο επόμενος αγώνας…

IMG-20160226-WA0009

 

MBike: Η σεζόν βρίσκεται στο φόρτε της, σε αναμονή του Γύρου Ιταλίας και στη συνέχεια του Γύρου Γαλλίας. Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για τους δύο μεγάλους Γύρους; Πώς βλέπετε την πορεία της ομάδας σας στο 2016;
P.O.: Πρόκειται για δύσκολους αγώνας, με εξαιρετικά υψηλό ανταγωνισμό. Προφανώς κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις για έναν αγώνα ποδηλασίας.

Διότι μπορεί να έχεις τη στρατηγική σου, όλη την υποστήριξη της ομάδας και ξαφνικά απλώς μπλέκεσαι σε ένα ατύχημα και ξαφνικά τελειώνει ο αγώνας για σένα. Άρα πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει.

Πρόκειται όμως για τους μεγάλους μας στόχους και το Τour είναι ο αγώνας που θέλει να κερδίσει ο Contador. Μια νίκη του Contador και πράσινη φανέλα του Sagan θα ήταν το ιδανικό για μας.

Βέβαια άλλο τι θέλουμε και άλλο τι θα γίνει, αλλά αυτό που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι πως η προετοιμασία που έχει γίνει από τον Νοέμβριο ήταν εκπληκτική. Και τις προηγούμενες χρονιές η ομάδα δούλευε σωστά αλλά φέτος, ό,τι σφάλματα είχαν γίνει τις προηγούμενες χρονιές διορθώθηκαν και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα συνολικά της ομάδας ως τώρα.
Τα αποτελέσματά μας δείχνουν πως υπάρχει εύρος στην ομάδα και όχι μόνο 2 αστέρες και οι υπόλοιποι να ακολουθούν…
Το Giro θα είναι δύσκολο, με πολύ δυνατούς αντιπάλους. Είναι η πρώτη φορά που ο Majka θα είναι αρχηγός του Giro, καθώς απέδειξε πέρυσι την αξία του ως αρχηγός και θα προσπαθήσει για το βάθρο.
Μεγαλύτερη δυσκολία όμως θα είναι οι αντίπαλοι και όχι η ίδια η διαδρομή. Όλες οι ομάδες φέτος έρχονται… αποφασισμένες για τη νίκη! Θα είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο και ενδιαφέρον ταυτόχρονα Giro, με σκληρές μάχες.
Από την πλευρά μας, κατεβαίνουμε με έναν αρχηγό πανέτοιμο. Η προπόνηση του Majka φέτος είναι εξαιρετικά σοβαρή. Επιλέξαμε την Κύπρο ως τόπο προπόνησης, ύστερα από πρόσκληση του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε από το επίπεδο. Επιλέξαμε να προπονηθούμε σε βουνά – βλέπετε στόχος ήταν το Giro – όπου το οδόστρωμα ήταν εξαιρετικό και είχε ελάχιστη κίνηση.
Ήταν μια εμπειρία που από τη μια με έκανε περήφανο και από την άλλη με γέμιζε θλίψη γιατί δεν έγινε στην Ελλάδα.
Την ομάδα συνόδευαν και φωτογράφοι και δημοσιογράφοι και το Pro Cycling ήδη ετοιμάζει μια σειρά άρθρων με αφορμή την προπόνηση της Tinkoff στην Κύπρο με συνεχείς αναφορές στο πόσα έχει να προσφέρει η Κύπρος ως ποδηλατικός προορισμός. Άλλη μια ευκαιρία χαμένη για την Ελλάδα…

 

MBike: Γνωρίζουμε πως η ομάδα έχει χορηγούς ως το τέλος του 2016. Υπάρχει «επόμενο βήμα» για το 2017;
P.O.: Όπως ξέρετε, από το 2015, ο κ. Tinkoff έχει δηλώσει πως ως το 2016 θα χρηματοδοτεί την ομάδα, άρα η τράπεζα δε θα είναι πια χορηγός της ομάδας καθώς ο CEO της τράπεζας, στη Ρωσία – ο οποίος είναι Άγγλος – θεωρεί πως το budget θα έχει καλύτερη αξιοποίηση αν χρησιμοποιηθεί σε διαφημίσεις στη Ρωσία αντί για μια διεθνή ομάδα.
Ο κ. Τinkoff από την άλλη, δεν έχει πρόθεση να χρηματοδοτήσει την ομάδα με δικά του χρήματα άρα η ομάδα μένει χωρίς ουσιαστική χρηματοδότηση.
Αυτή τη στιγμή ο CEO της ομάδας ασχολείται καθημερινά με την αναζήτηση νέων μεγάλων χορηγών ή ίσως κι ενός αγοραστή – πράγμα καθόλου εύκολο πάντως καθώς αναζητούμε χρηματοδότηση για μια ομάδα που έχει budget πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Από τα Χριστούγεννα σχεδόν γίνονται συνεχώς παρουσιάσεις σε μεγάλους ομίλους. Μετά το Giro d’ Italia θα έχουμε μια πρώτη μεγάλη συζήτηση εσωτερικά, για το μέλλον της ομάδας και τις προοπτικές της.
Όλοι ξέρουμε πως δεν είναι εύκολο να βρεθούν χορηγοί σε αυτό το επίπεδο ακόμη κι αν είσαι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο!
Γίνεται καθημερινά σκληρή δουλειά και επαφές με μεγάλους ομίλους από την Καλιφόρνια ως τη Σεούλ αλλά τον Ιούνιο θα ξέρουμε περισσότερα.

 

MBike: Μετά την Tinkoff, θα προσπαθήσετε να παραμείνετε στο χώρο της αγωνιστικής ποδηλασίας;
P.O.: Θα έλεγα πως θα ήθελα να παραμείνω στον αθλητισμό υψηλού επιπέδου. Δεν είναι τόσο το ποδήλατο που μου κεντρίζει το ενδιαφέρον αλλά το επίπεδο της ομάδας. Έχω γνωρίσει και αγαπήσει το ποδήλατο αλλά δεν είναι το αγαπημένο μου άθλημα, θέλω να πω, δε θα το έκανα μόνο γι’ αυτό. Αν ήταν να επιλέξω με βάση τα συναισθηματικά κριτήρια, το αγαπημένο μου άθλημα είναι το πιγκ πογκ! Θα πήγαινα εκεί ή στο τένις.
Όμως το βλέπω περισσότερο επαγγελματικά, τι θα ήταν καλύτερο για την καριέρα μου. Εξετάζω διαφορετικές προτάσεις και προοπτικές. Υπάρχουν επιλογές σε όλο τον κόσμο – για παράδειγμα υπάρχουν φήμες πως το Μπαχρέιν ετοιμάζει μια ομάδα ποδηλασίας υψηλού επιπέδου – αλλά θα εξαρτηθεί και από την τοποθεσία και τις απαιτήσεις. Αν ήταν για παράδειγμα να περάσω τα επόμενα τρία χρόνια στη Μέση Ανατολή, μάλλον θα το έβλεπα αρνητικά.
Σε κάθε περίπτωση, εξαιτίας των αλλαγών στην Tinkoff , εξετάζω όλες τις προοπτικές και μάλιστα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί η εμπειρία που έχω αποκομίσει τα τελευταία χρόνια από το World Tour είναι τεράστια.

 

MBike: Τι απολαμβάνετε περισσότερο στη δουλειά σας και τι σας ενοχλεί περισσότερο;
P.O.: Απολαμβάνω την επαφή με ένα δημοφιλές άθλημα και την επικοινωνία και τα όσα μπορείς να κάνεις εκεί – καθώς προέρχομαι από ένα άθλημα που ήταν πιο δύσκολο να το «πουλήσεις» επικοινωνιακά – είναι για μένα ένα εξαιρετικό σχολείο για τη δουλειά μου.
Μου δίνει προσωπικά τη δυνατότητα να είμαι σε καθημερινή επαφή με τους μεγαλύτερους ομίλους σε μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, όλους τους μεγάλους οργανισμούς, εφημερίδες και περιοδικά. Πριν λίγο μιλούσα με τους New York Times, έχω καθημερινή επαφή με BBC και CNN και όλες τις εφημερίδες, τα περιοδικά, τα sites και τα τηλεοπτικά κανάλια. Οι γνωριμίες και οι ευκαιρίες είναι αμέτρητες!
Αλλά και μέσα στην ίδια ομάδα, εσωτερικά, μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε τη δική μας επικοινωνία χάρη στις νέες τεχνολογίες και φυσικά στον υψηλό προϋπολογισμό που έχουμε στη διάθεσή μας.
Το μόνο που δε μου αρέσει είναι πως… 200 ημέρες το χρόνο ταξιδεύω… Είναι πιο δύσκολο απ’ όσο φαντάζεστε γιατί, ειδικά φέτος, λείπω από το σπίτι από τις αρχές Φεβρουαρίου και – με κάποια μικρά διαλείμματα – δε με βλέπω να επιστρέφω πριν τον Οκτώβριο… Είναι πιο κουραστικό απ’ όσο ακούγεται αλλά και δύσκολο για τις οικογενειακές σχέσεις.

 

MBike: Κύριε Ορφανίδη, σας ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτή την τηλεφωνική συνέντευξη και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην υπόλοιπη σεζόν, σ’ εσάς και την ομάδα!
P.O.: Εγώ σας ευχαριστώ.

Tinkoff - Saxo 2015 - Training Camp - Gran Canaria - 10/12/2015 - - foto Luca Bettini/BettiniPhoto©2015
Tinkoff – Saxo 2015 – Training Camp – Gran Canaria – 10/12/2015 – – foto Luca Bettini/BettiniPhoto©2015

 

 

 

Δείτε επίσης

Όνειρο χειμερινής νυκτός για το καλοκαίρι που…έρχεται!

Bikepacking Event Tuscany Trail – 30 Μαΐου 2021 – 8η έκδοση: Το μεγαλύτερο bikepacking event ...

Σακίδια και υδροδοχεία Camelbak 2021: Για να απολαμβάνετε την φύση

Camelbak 2021 Οι νέες σειρές σακιδίων της CamelBak θα σας λύσουν τα χέρια και θα ...

αγορά ποδηλάτου 2021

Θα υπάρχουν αρκετά ποδήλατα για να καλύψουν τις ανάγκες της ζήτησης το 2021;

Ο Covid 19 “χτύπησε” το ποδήλατο Ενώ άλλες αγορές συρρικνώνονται, η αγορά ποδηλάτου αυξήθηκε τόσο ...

Αφήστε μια απάντηση

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest