Home | Διάφορα | Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής ποδηλασίας XCΟ: Οι κοπέλες του ΜΤΒ! (Μέρος 3ο)

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής ποδηλασίας XCΟ: Οι κοπέλες του ΜΤΒ! (Μέρος 3ο)

Σε μια ιδιαίτερη διαδρομή μήκους 5000 μέτρων και με πολύ υψηλή θερμοκρασία, διεξήχθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής ποδηλασίας XCΟ στα Κανάκια Σαλαμίνας.

Πρωταθλήτρια Ελλάδος στέφθηκε η Βαρβάρα Φασόη του Ολυμπιακού Περιστερίου-Χαϊδαρίου αποκτώντας μια διαφορά 6 λεπτών από την δεύτερη Δανάη Στρουμπούλη του ΠΕΣΑ Κρόνος, για να συμπληρώσει το γυναικείο βάθρο η Κωνσταντίνα Σινατζάκη του Τάλως Χανίων.

Και οι τρεις κοπέλες έκαναν μια εξαιρετική εμφάνιση και τους ζητήσαμε να μας μιλήσουν για τη σχέση τους με το ΜΤΒ αλλά και για το πώς βλέπει την αγωνιστική ποδηλασία μια γυναίκα στην Ελλάδα.

Στο τρίτο μέρος της συνέντευξης θα συζητήσουμε με την Κωνσταντίνα (Νάντια) Σινατζάκη.

Mbike: Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MTB XCO του 2015 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Πώς έχει πάει αυτή η χρονιά για σένα; Θεωρείς ότι ο στόχος σου για τον συγκεκριμένο αγώνα εκπληρώθηκε;
Νάντια Σιναντζάκη: Θα έλεγα ότι η χρονιά αυτή είναι μια χρονιά συλλογής εμπειριών, αφού είναι η δεύτερη χρονιά που ασχολούμαι με την ποδηλασία βουνού. Φετινός στόχος είναι να βελτιωθώ στο ποδήλατο, με το σκεπτικό να με βοηθήσει και στο τρίαθλο, που τόσο αγαπώ! Η 3η θέση ήταν ένα ευχάριστο γεγονός, δεδομένου της μικρής προετοιμασίας μου για αυτόν.

ΜΒ: Πώς είναι να ανεβαίνεις στο βάθρο ενός αγώνα XCO; Πόσο δύσκολος ήταν ο ανταγωνισμός;
Ν.Σ.: Μια θέση στο βάθρο φέρει σίγουρα ικανοποίηση, βλέπεις τους κόπους σου να αποδίδουν, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Με συναθλήτριες καταξιωμένες στο χώρο και περισσότερη αγωνιστική εμπειρία, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Αυτό για μένα είναι πρόκληση!

ΜΒ: Ποιοι είναι οι στόχοι σου για την υπόλοιπη σεζόν; Και ποιοι για τη χρονιά που έρχεται;
Ν.Σ.: Επόμενος στόχος μου είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου το Σεπτέμβρη. Για την καινούρια σεζόν εύχομαι πάνω απ΄ όλα να μας βρει με υγεία και με συμμετοχές τόσο σε αγώνες δρόμου όσο και XCO, αφού οι αγώνες είναι αυτοί που σε βελτιώνουν!

ΜΒ: Πόσες ώρες την εβδομάδα κάνεις προπόνηση; Μόνο ΜΤΒ ή και δρόμο;
Ν.Σ.: Ένα γενικό  εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιλαμβάνει 4-5 προπονήσεις ποδηλασίας, που η μια είναι προπόνηση ΜΤΒ, 3 προπονήσεις κολύμβησης και 3 τρεξίματος. Συνολικά συμπληρώνονται 13-16 ώρες την εβδομάδα. Τον χειμώνα προσθέτω 2 -3 ώρες μυϊκής ενδυνάμωσης.

ΜΒ: Πώς σου φάνηκε η διαδρομή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος;
Ν.Σ.: Η αγωνιστική διαδρομή είχε ποικιλία, με ανηφορικά, κατηφορικά κομμάτια και με όμορφα μονοπάτια. Βέβαια, ο παράγοντας ζέστη δεν μας άφησε να την ευχαριστηθούμε όσο θέλαμε!

ΜΒ: Πώς βλέπεις την εξέλιξη του γυναικείου ΜΤΒ στην Ελλάδα; Τι θα ήθελες να δεις να γίνεται τα επόμενα χρόνια;
Ν.Σ.: Η Ελλάδα προσφέρεται για ορεινή ποδηλασία, οι καιρικές συνθήκες και το ανάγλυφο της θεωρούνται ιδανικά. Οι αθλητές – λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας ολοένα και αυξάνονται! Είναι ευχάριστο να βλέπεις το άθλημα να αποκτά πιστούς φίλους! Βέβαια οι γυναίκες δυσκολεύονται θα το επιλέξουν, γιατί δεν έχει τη «χάρη» που ίσως αναζητούν σε ένα άθλημα. Ελπίζω στο μέλλον να διοργανώνονται ακόμα περισσότεροι αγώνες και να υπάρχει στήριξη αθλητών με προοπτική!

ΜΒ: Θεωρείς ότι είναι δυσκολότερο για μια γυναίκα να ασχοληθεί με την ποδηλασία γενικότερα, και με το ΜΤΒ ειδικότερα; Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζεις εσύ η ίδια και με ποιο τρόπο τις ξεπερνάς;
Ν.Σ.: Η ποδηλασία απαιτεί δύναμη, στρατηγική και καλή τεχνική, ειδικά το ΜΤΒ. Είναι άθλημα σκληρό και επίπονο για μια γυναίκα η οποία πρέπει να διαθέτει δυναμικότητα και τσαμπουκά για να το επιλέξει. Εμένα προσωπικά με έχει κερδίσει. Βέβαια, η βοήθεια καταξιωμένων προπονητών τόσο στο δρόμο με τον Παναγιώτη Μαρεντάκη, όσο και στο ΜΤΒ με τον Κώστα Ορφανουδάκη είναι καταλυτική για μένα! Οι πτώσεις και οι μικροτραυματισμοί αποτελούν μέρος του προγράμματος της προπόνησης, αλλά η πίεση του χρόνου λόγω οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων είναι αυτή που με δυσκολεύει περισσότερο. Παρόλα αυτά η υποστήριξη και αγάπη που παίρνω καθημερινά από το σύζυγο και τα τρία παιδιά μου, μου δίνουν δύναμη και με γεμίζουν ενέργεια!

ΜΒ: Τι συμβουλή θα είχες να δώσεις στις γυναίκες αθλήτριες που θέλουν να ασχοληθούν με το ΜΤΒ; Τι θα πρέπει να προσέξουν;
Ν.Σ.: Θα ήθελα να πω στις γυναίκες να ξεκινήσουν να αθλούνται γενικά, για την ψυχική και σωματική τους υγεία, για να αποτελούν στο μέλλον πρότυπο για τα ίδια τα παιδιά τους! Ειδικά στην ορεινή ποδηλασία, κάθε προπόνηση είναι μια απόδραση με μπόλικη δόση περιπέτειας, που ικανοποιεί τη φαντασία και σε πάει σε τόσο όμορφα μέρη που είναι δύσκολο ακόμα και να τα περπατήσεις! Αυτό που χρειάζεται είναι θάρρος, αυτοσυγκέντρωση και γρήγορα αντανακλαστικά!

Δείτε το 1ο μέρος της συνέντευξης με την Βαραβάρα Φασόη εδώ.

Δείτε το 2ο μέρος της συνέντευξης με την Δανάη Στρουμπούλη εδώ.

Δείτε επίσης

Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ

Athens Bike Festival 2024 powered by ΔΕΗ

12,13,14 Απριλίου 2024, Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου κλείνει φέτος 10 χρόνια ...

Γύρος Γαλλίας 2024

Γύρος Γαλλίας 2024: Ανακοινώθηκε η διαδρομή

  Ο Γύρος Γαλλίας 2024, που θα διεξαχθεί για 111η φορά, θα πραγματοποιηθεί του χρόνου ...

3T Ultra Boost

H 3T παρουσιάζει το 3T ULTRA BOOST

Ένα κορυφαίο gravel με ηλεκτρική υποβοήθηση: 3T Ultra Boost Τώρα μπορείτε να φτάσετε ακόμα πιο ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest