Home | ΑΓΟΡΑ | MTB | Intense Carbine 29C

Intense Carbine 29C

Έτοιμο για όλα!

Ένα εντυπωσιακό All Mountain 29er από τους σπεσιαλίστες του είδους

Είναι πλέον γεγονός, πως τα 29er ήρθαν για να μείνουν. Πολλές εταιρείες επενδύουν στην συγκεκριμένη κατηγορία, εξελίσσοντας κάθε χρόνο τα μοντέλα τους, με αποτέλεσμα να επικρατεί ανάμεσα τους μεγάλος ανταγωνισμός. Ακόμη μεγαλύτερο είναι το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού. Με την δημιουργία του μοντέλου Carbine 29C, η Intense στοχεύει να θέσει νέα »standard» στην κατηγορία All Mountain 29er, κατακτώντας ταυτόχρονα και την κορυφή.

Όπως κάθε μοντέλο της εταιρείας, έτσι και το Intense Carbine 29C ξεχωρίζει αμέσως με την εξαιρετική και πανέμορφη σχεδίαση και αισθητική του. Για την επιτυχημένη εμπορική του πορεία όμως δεν αρκεί μόνο η εμφάνιση. Το πλαίσιο κατασκευάζεται εξολοκλήρου από υλικό carbon (και το οπίσθιο τρίγωνο), στα πολύ υψηλά standard που μου μας έχει συνηθίσει η καλιφορνέζικη εταιρεία. Το βάρος του – σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας – ανέρχεται στα 2,6 κιλά (στο μέγεθος Medium) μαζί με το οπίσθιο αμορτισέρ Fox Factory Float X. To Intence Carbine 29C διαθέτει όλα τα σχετικά χαρακτηριστικά της κατηγορίας, όπως εσωτερική δρομολόγηση για το πτυσσόμενο παλουκόσελο Reverb Stealth της εταιρείας RockShox, ISCG 05 Tabs στην μεσαία τριβή για χρήση »chain guide», και 142x12mm thru-axle στο οπίσθιο τρίγωνο. To »head tube» του πλαισίου είναι σχεδίασης »Tapered» για βελτίωση της ακαμψίας του εμπρόσθιου συστήματος του ποδηλάτου, ενώ και η δρομολόγηση των καλωδίων των ταχυτήτων και του οπίσθιου φρένου γίνεται εσωτερικά του πλαισίου. Η βάση στήριξης του εμπρόσθιου σασμάν είναι σχεδίασης »direct mount», ενώ η μεσαία τριβή είναι συμβατή με Shimano Press Fit bottom bracket. Χαρακτηριστικό τέλος είναι το ενσωματωμένο προστατευτικό κάλυμμα στον κάτω σωλήνα του πλαισίου, με την ονομασία »Intense FLK:GRD».

 

carbine-29c-geo

 

Γεωμετρικά, η Intense έχει επιλέξει μία πιο »slack» γωνία στο »headtube» στις 67 μοίρες. To μήκος των »chain stays» ανέρχεται στα 451 χιλιοστά. Το ύψος της μεσαίας τριβής, ανέρχεται λίγο πιο ψηλά από τον ανταγωνισμό στα 349 χιλιοστά, επιτρέποντας ένα πιο »ελεύθερο» πεταλάρισμα πάνω από πέτρες, χωρίς όμως να περνάει το ύψος του άξονα των τροχών, εξαιτίας της 29 ιντσών διάστασης τους.

H διαδρομή της οπίσθιας ανάρτησης, είναι ρυθμιζόμενη στα 127 και στα 140 χιλιοστά. Και στις δύο θέσεις, η γεωμετρία του πλαισίου παραμένει η ίδια. Για την λειτουργία της οπίσθιας ανάρτησης, φροντίζει το πατενταρισμένο μοχλικό VPP (Vitrual Pivot Point). Τι να πρωτοπεί κανείς γι’ αυτό το μοχλικό! Αν όχι το καλύτερο μοχλικό στον πλανήτη, το VPP είναι αναμφισβήτητα το μοχλικό με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία των αγώνων κατάβασης παγκοσμίου επιπέδου. Σχεδιασμένο από κοινού με την αμερικανική εταιρεία Santa Cruz, είναι αυτό που χαρίζει στο Carbine 29C μία μαγική αίσθηση στην συμπεριφορά του. Οποίος τυχερός έχει οδηγήσει ένα πλαίσιο με μοχλικό VPP, γνωρίζει καλά περί τίνος πρόκειται..

Για να μπορέσει το πλαίσιο να αναδείξει πλήρως τις δυνατότητες για τις οποίες έχει σχεδιαστεί, η Intense προτείνει την χρήση εμπρόσθιας ανάρτησης με 160 χιλιοστά διαδρομή και 51 χιλιοστά offset. Tο αποτέλεσμα αυτού του συνδυασμού – σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της εταιρείας – είναι η δημιουργία ενός πολύ γρήγορου και ασφαλούς ποδηλάτου, που στρίβει καλύτερα και γρηγορότερα απο οποιοδήποτε άλλο 29er! Το Carbine 29C είναι διαθέσιμο σε 4 μεγέθη (Small – Medium – Large – XL) και δύο χρωματισμούς, είτε σαν πλαίσιο, είτε σαν »complete» ποδήλατο, με την δυνατότητα επιλογής τεσσάρων ’’πακέτων’’ περιφερειακών εξαρτημάτων (Factory – Pro – Expert και Foundation) που διαμορφώνει ανάλογα και το τελικό κόστος του.

Αντιπρόσωπος: www.kifissiabike.gr

Δείτε επίσης

Ο Egan Bernal εκτός Γύρου Γαλλίας στο 17ο ετάπ

Εγκαταλείπει τις ελπίδες της για διάκριση η Team INEOS Grenadiers Ο 23χρονος αναβάτης της INEOS ...

Bike Citizens: «Play and Bike to Work»

Οι Bike Citizens (ή η ποδηλατική πλατφόρμα Bike Citizens) εγκαινιάζουν μια νέα ψηφιακή εκστρατεία με τίτλο "Play and Bike to Work". Ημερομηνία εκκίνησης: 31 Αυγούστου 2020

Το ΚΠIΣΝ γιορτάζει για τέταρτη χρονιά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου 2020

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με στόχο την προαγωγή ενός πιο δραστήριου και οικολογικού τρόπου ζωής, συμμετέχει ενεργά, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020, με δράσεις που υλοποιούνται από την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest