Home | ΑΓΟΡΑ | MTB | Giant REIGN E+: Η επανάσταση στα αγωνιστικά e-MTB

Giant REIGN E+: Η επανάσταση στα αγωνιστικά e-MTB

Η νέα εποχή στα αγωνιστικά MTB e-Bikes

Με τροχό 29” εμπρός και 27.5” πίσω, το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό Giant REIGN E+ είναι ένα αληθινό «εργαλείο» αγώνων!

Η Giant, πέρα από το «καμάρι» της Ταϊβάν, παραμένει και η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ποδηλάτων στον κόσμο, με ιστορία 50 ετών στο ποδήλατο! Στην πορεία αυτή δεν έχει σταματήσει να εντυπωσιάζει κοινό και ειδικούς με τις καινοτόμες προτάσεις της και το REIGN E+ είναι σίγουρα μια από αυτές.

Συνήθως όταν αναφερόμαστε σε ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση μιλάμε για ένα κοινό ή μεγαλύτερης ηλικίας ή όχι κορυφαίας φυσικής κατάστασης. Μιλάμε επίσης για χρήστες που θέλουν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις με εξοπλισμό ή και καθημερινούς αναβάτες που θέλουν ένα πρακτικό μέσο μετακίνησης. Σπανίως όμως συνδέουμε την ηλεκτρική υποβοήθηση με τους αγώνες!

Αυτό ακριβώς έκανε η Giant με το συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο εξέλιξε με τη συνεργασία των Giant Pro Riders και παρουσίασε ένα ποδήλατο που δίνει σε αναβάτες εκτός δρόμου την ικανότητα να κατακτούν τις πιο απότομες ανηφόρες και να ανακαλύπτουν ξανά τα όριά τους ακόμα και στα πιο τεχνικά τερέν.

Κατασκευασμένο για απαιτητική οδήγηση, το ολοκαίνουργιο Reign E+ συνδυάζει την υψηλή τεχνογνωσία της Giant στην ηλεκτρική υποβοήθηση με τον αγωνιστικό σχεδιασμό. Το αποτέλεσμα είναι ένα κορυφαίο, full suspension ποδήλατο με ηλεκτρική υποβοήθηση που μπορεί να οδηγήσει τον αναβάτη σε άλλο επίπεδο!
Είτε πρόκειται για αγωνιζόμενους στην κατηγορία των E-bikes ή για ποδηλάτες που θέλουν να πάνε ακόμα πιο μακριά και ακόμα πιο τεχνικά ξεπερνώντας τον εαυτό τους, το Giant REIGN E+ είναι το πιο εξελιγμένο ποδήλατο με ηλεκτρική υποβοήθηση που κατασκεύασε ποτέ η Giant.

 

 

Με ψυχή – και σώμα – PRO

Καταρχάς το ποδήλατο εξελίχτηκε σε συνεργασία με την Giant Factory Off-Road Team. Βασικό ρόλο σε όλη τη διαδικασία έπαιξε ο Josh Carlson, νικητής πολλών εθνικών πρωταθλημάτων Ε-ΜΤΒ. Ο βετεράνος ποδηλάτης από την Αυστραλία έκανε την μετάβαση από το αγωνιστικό endure στα αγωνιστικά E-Bike off road και σήμερα αγωνίζεται στην κατηγορία αυτή στο Enduro World Series. Ο Carlson λοιπόν βοήθησε σημαντικά στην εξέλιξη του συγκεκριμένου μοντέλου μέσα από την εμπειρία του, προτείνοντας τις βελτιώσεις που ζητούσε ένας PRO Rider από την προηγούμενη γενιά των Reign E+.

«Οι απαιτήσεις μου από ένα αγωνιστικό ποδήλατο είναι απλές: θέλω ένα γρήγορο, αποτελεσματικό μοτέρ με άφθονη ισχύ και πλαίσιο που να αντέχει στις απαιτήσεις ενός αγώνα και να διαθέτει αρκετή απόσταση από το έδαφος», λέει ο Carlson. «Θέλω ένα αγωνιστικό όπλο!»

 

O αναβάτης της επαγγελματικής ομάδας Giant Factory Off Road Team, Josh Carlson, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του μοντέλου. Φωτό: Andreas Vigl

Ένα αληθινό «όπλο»

Με αυτά ως «οδηγίες», οι μηχανικοί της Giant συνεργάστηκαν στενά με την Yamaha για την εξέλιξη του νέου SyncDrive Pro κινητήρα που παρέχει ροπή έως και 85Nm ενώ ταυτόχρονα είναι μικρότερο σε όγκο και ελαφρύτερο – δεν ξεπερνά τα 2.7 κιλά! Κι αυτό προσφέρει τον απαιτούμενο χώρο για μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος – 37mm περισσότερα από το προηγούμενο μοντέλο.

«Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου ποδηλάτου» προσθέτει ο Carlson. «Θέλεις να έχεις άνεση όταν περνάς πάνω από ρίζες, πέτρες και σκαλοπάτια – όλα αυτά με τα οποία έπρεπε να είμαι εξαιρετικά προσεχτικός ως τώρα».

ΚΑΙ 29” ΚΑΙ 27.5” στο ίδιο ποδήλατο!

Η δεύτερη μεγάλη αναβάθμιση αφορά στο μέγεθος των τροχών. Ενώ το προηγούμενο Reign E+ ήταν στημένο σε διάμετρο τροχών 27.5, το νέο διαθέτει μία μίξη χρησιμοποιώντας εμπρός τροχό 29” και πίσω 27.5”!
Ο μεγαλύτερος τροχός εμπρός βελτιώνει την ισορροπία, τον έλεγχο και συνολικά τις ικανότητες του ποδηλάτου σε σκληρό τερέν ενώ το μικρότερο μοτέρ σε συνδυασμό με τον τροχό των 27.5” πίσω, επέτρεψαν στους σχεδιαστές της Giant να μειώσουν το πίσω τρίγωνο κατά 19mm, κάτι που προσφέρει καλύτερο έλεγχο του ποδηλάτου σε τεχνικά τερέν.

 

Μαέστρος στο πλαίσιο…

Για το πλαίσιο έχει επιλεγεί το αξιόπιστο ALUXX SL και πίσω το σύστημα Maestro που προσφέρει 160mm γλυκιάς διαδρομής και αποδεικνύεται ιδανικό για καλύτερο έλεγχο του ποδηλάτου στις αναβάσεις και τις απότομες κατηφόρες.
Ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό είναι και η μεταβαλλόμενη γεωμετρία. Δύο επιλογείς στο σύνδεσμο της πίσω ανάρτησης επιτρέπουν στον αναβάτη να αλλάζει τη γεωμετρία ανάμεσα σε δύο θέσεις – υψηλή και χαμηλή. Με μια κίνηση, η μεσαία τριβή μετακινείται πάνω ή κάτω κατά 10mm και αυτό αλλάζει επίσης τη γεωμετρία σε σχέση με τα head και seat tube.

Η υψηλή θέση (high) προτείνεται για πιο αργά, τεχνικά κομμάτια. Ο αναβάτης τοποθετείται σε μια πιο επιθετική θέση για αναβάσεις. Η χαμηλή θέση (low) είναι ιδανική για πιο γρήγορα κομμάτια και ανοιχτές διαδρομές. Τοποθετεί τον εμπρόσθιο τροχό λίγο πιο μακριά και τον αναβάτη στην κατάλληλη θέση για γρήγορες, τεχνικές καταβάσεις. Επίσης μειώνει το κέντρο βάρος του ποδηλάτου, καθιστώντας το πιο σταθερό και πιο γρήγορο σε υψηλότερες ταχύτητες.

 

 

Το νέο μοτέρ είναι ελαφρύτερο, πιο κόμπακτ και προσφέρει καλύτερο Clearance! Φωτό: Andreas Vigl

Ένα «έξυπνο» μοτέρ

Το SyncDrive διαθέτει την τεχνολογία SmartAssist, μία επιλογή για αυτόματη προσαρμογή του βαθμού υποβοήθησης. Αντί λοιπόν ο αναβάτης να επιλέγει χειροκίνητα τον βαθμό υποβοήθησης (Power, Sport, Active, Basic ή Eco) μπορεί να επιλέγει το SmartAssist, ένα έξυπνο σύστημα υποβοήθησης που χρησιμοποιεί 6 αισθητήρες και αλγορίθμους προκειμένου να αποφασίσει την ιδανική ποσότητα υποβοήθησης που απαιτείται ανάλογα με τη μορφολογία του εδάφους και τον τρόπο οδήγησης του αναβάτη. Το σύστημα SmartAssist επιπλέον μεγιστοποιεί την απόδοση τόσο της μπαταρίας όσο και του αναβάτη, προσφέροντας κάθε στιγμή την ιδανική ποσότητα ενέργειας.

 

Giant Reign E+
Tο νέο κουμπί ελέγχου είναι προσεχτικά τοποθετημένο στον οριζόντιο σωλήνα και διαθέτει χρωματιστά LED που υποδηλώνουν τον βαθμό υποβοήθησης και την κατάσταση της μπαταρίας. Φωτό: Andreas Vigl

 

Οι αναβάτες πλέον έχουν δύο τρόπους να ελέγξουν την λειτουργικότητα του Reign E+. Η νέα μονάδα RideControl Go, ενσωματωμένη στον οριζόντιο σωλήνα, διαθέτει ένα κουμπί ενεργοποίησης On/Off και χρωματιστά LED τα οποία υποδηλώνουν το βαθμό υποβοήθησης και το επίπεδο της μπαταρίας. Η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική ελαχιστοποιεί την ανάγκη για εξωτερική καλωδίωση ή πρόσθετες μονάδες τοποθετημένες στο τιμόνι. Το Reign E+ διατίθεται επίσης με το RideControl Ergo 3, το οποίο είναι ενσωματωμένο στα γκριπς του τιμονιού. Πρόκειται για ένα σύστημα ελέγχου με 3 κουμπιά το οποίο προσφέρει ένα πιο «καθαρό» στήσιμο του τιμονιού και ρυθμίζεται ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις του αναβάτη. Μπορεί να τοποθετηθεί δεξιά ή αριστερά, ανάλογα με τις προτιμήσεις του αναβάτη. Επιπλέον, ο αναβάτης μπορεί να προσθέσει και ένα δεύτερο χειριστήριο, στην άλλη πλευρά του τιμονιού για πρόσθετες επιλογές!

 

Giant Reign E+
Mε το ολοκαίνουργιο μοτέρ SyncDrive Pro της Yamaha, ρυθμιζόμενη γεωμετρία στο πλαίσιο, ανάρτηση Maestro και συνδυασμό τροχών 27.5 και 29″, το Giant Reign E+ είναι το πιο εξελιγμένο e-Bike που έχει δημιουργήσει ως τώρα η Giant! Φωτό: Andreas Vigl

 

Αυξημένη απόδοση και στην μπαταρία

Το Giant Reign E+ τροφοδοτείται από τη νέα μπαταρία EnergyPak 750. Πρόκειται για το πιο εξελιγμένο ως τώρα σύστημα της Giant, ενσωματωμένο στον κάθετο σωλήνα του πλαισίου που αυξάνει την ακτίνα δράσης κατά τουλάχιστον 20% σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας δίνει η εταιρεία.
Η μπαταρία μπορεί να φτάσει στο 80% της ισχύος της μόλις με δύο ώρες φόρτισης, με την χρήση του Giant Smart Charger.

Όλα αυτά τα νέα χαρακτηριστικά προέκυψαν ύστερα από ατέλειωτες δοκιμές και πολλά διαφορετικά προτότυπα μοντέλα τα οποία δοκιμάστηκαν σε πραγματικές συνθήκες. Και, όπως λέει και ο ίδιος ο Carlson: «Όσον αφορά στους αγώνες, η αυξημένη ισχύς και τα χειριστήρια στο τιμόνι είναι οι δυο αγαπημένες μου βελτιώσεις!»

«Απαιτούνται πολλές ώρες δοκιμών σε συνθήκες που ο μέσος αναβάτης μάλλον δεν θα βρεθεί ποτέ… Αλλά, αν δουλεύει για μένα, είμαι σίγουρος πως θα δουλεύει και για τον καθένα!» δηλώνει ο Carlson. «Το ποδήλατο διαθέτει εντυπωσιακή δύναμη κι αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο όταν βρίσκεσαι σε συνθήκες αγώνα κι έχεις μπροστά σου μια απαιτητική ανηφόρα. Αρκετές από τις διαδρομές του παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι εξαιρετικά τεχνικές και το ποδήλατο πρέπει να είναι δυνατό. Ο στόχος μου είναι να με οδηγήσει για μια ακόμη φορά στην πρώτη θέση του πόντιουμ!»

To Giant Reign E+ μπορείτε να βρείτε στην Ελληνική αντιπροσωπεία της Giant.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ!

Δείτε επίσης

Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ

Athens Bike Festival 2024 powered by ΔΕΗ

12,13,14 Απριλίου 2024, Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου κλείνει φέτος 10 χρόνια ...

Cycle Tourism Show στην Μπολόνια

Αφιερωμένο στον Ποδηλατικό Τουρισμό Αν αναζητάτε έμπνευση για τις επόμενες ποδηλατικές σας διακοπές ή αν ...

Ο Paolo Bettini είναι το νέο πρόσωπο της ιταλικής 3Τ

Mια συνεργασία made in Italy Τι συμβαίνει όταν ένας Ιταλός, θρύλος του ποδηλάτου και μια ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest