Home | ΑΓΟΡΑ | Giant TCR 2022: Ο θρύλος συνεχίζεται

Giant TCR 2022: Ο θρύλος συνεχίζεται

Το GIANT TCR καλύτερο από ποτέ

Ένα από τα εικονικά μοντέλα της ποδηλασίας δρόμου, το Giant TCR συνεχίζει την εξαιρετικά πετυχημένη πορεία του, εδώ και πάνω από 20 χρόνια, στην αγωνιστική ποδηλασία δρόμου. Και γίνεται ακόμα καλύτερο!

Ήταν πίσω στα 1998 όταν ο Laurent Jalabert και η ONCE κέρδιζαν τους αγώνες με ένα ποδήλατο διαφορετικό απ’ όλα τα άλλα: πιο μικρό τρίγωνο, πιο “κόμπακτ” πλαίσιο, ελαφρύτερο και πιο άκαμπτο από εκείνα του ανταγωνισμού.
Το ακρωνύμιο TCR προέρχεται από τις λέξεις Total Compact Road και αποτελεί δημιούργημα του Βρεταννού Mike Burrows, ενός επίσης θρυλικού σχεδιαστή ποδηλάτων που θεώρησε – προφανώς δικαιολογημένα – πως θα είχε νόημα κάποιος να υιοθετήσει τη λογική των πιο κόμπακτ πλαισίων ΜΤΒ και στην ποδηλασία δρόμου.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία

Το Giant TCR είναι ένα από τα ποδήλατα που σχεδιαστικά άλλαξαν τον τρόπο που σχεδιάζονταν τα ποδήλατα δρόμου και, αποδείχτηκε τόσο πετυχημένο, ώστε η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής πλαισίων στον κόσμο, η GIANT να συνεχίζει να το παράγει, με βελτιώσεις σε κάθε του νέα έκδοση, από τα 1990 έως και σήμερα.

 

Giant TCR
To Giant TCR Advanced SL1 Disc στο υπέροχο χρώμα «Starry night»

TCR 2022: η εξέλιξη

Γι’ αυτό και κοινό και ειδικοί αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κάθε χρόνο, το νέο TCR.
Για το 2022 λοιπόν η GIANT παρουσιάζει τέσσερις “οικογένειες” TCR, όλες με διαφορετικά μοντέλα σχεδιασμένα να καλύψουν κάθε ανάγκη – από αγώνες WORLD TOUR μέχρι καθημερινές προπονήσεις και βόλτες. Από εξωτικές προδιαγραφές έως περισσότερο “εισαγωγικές” προτάσεις πάντα όμως με ένα κοινό χαρακτηριστικό: ένα πλαίσιο ελαφρύ, άκαμπτο αλλά και άνετο, που ανταποκρίνεται άμεσα σε κάθε πεταλιά, με βάρη που ξεκινούν από τα 6.4 κιλά στην πιο ακριβή έκδοση – το Giant TCR Advanced SL Disc με Shimano Dura Ace Di2 και “ανεβαίνει” στα 8.3 κιλά, στο πιο οικονομικό Giant TCR Advanced Disc με Shimano 105.
Aντιλαμβάνεστε λοιπόν πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ελαφρύ, σχεδόν αέρινο ποδήλατο, φτιαγμένο για ταχύτητα και επιδόσεις.

Για το 2022 λοιπόν το GIANT TCR κυκλοφορεί στις εκδόσεις:

  • Giant TCR Advanced SL Disc
  • Giant TCR Advanced PRO Disc
  • Giant TCR Advanced Disc
  • Giant TCR Advanced

Giant TCR
Giant TCR Advanced Pro 0 Disc

Χαμηλό βάρος, ταχύτητα αλλά και άνεση

Από την πρώτη στιγμή της παρουσίασής του στην αγορά, το TCR χαρακτηριζόταν από το χαμηλό του βάρος και την ακαμψία. Πολλές φορές σε βάρος της άνεσης αλλά αυτό δεν είχε και μεγάλη σημασία μια που το ποδήλατο ήταν φτιαγμένο για να κερδίζει αγώνες, εκεί όπου σημασία είχε η ταχύτητα.
Όμως στη σειρά του 2022, οι μικρές βελτιώσεις στον σχεδιασμό του ποδηλάτου έχουν κάνει τη διαφορά και πλέον το TCR είναι ΚΑΙ άνετο, γεγονός που το καθιστά πλέον ένα από τα πιο ολοκληρωμένα ποδήλατα στην αγορά.

Δεύτερο σημαντικό χαρακτηριστικό αποτελεί το clearance των τροχών. Στη φετινή εκδοχή έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε ελαστικά έως και 700x32c, γεγονός που μετατρέπει το ποδήλατο σε ένα αληθινό “πολυεργαλείο”. Με τα κατάλληλα ελαστικά (και την κατάλληλη πίεση) το TCR μπορεί πλέον να ανταποκριθεί ακόμα και σε Gravel διαδρομές! Έτσι έχεις ένα ποδήλατο που τη μια μέρα μπορείς – όπως βγαίνει από την κούτα – να συμμετέχεις σε αγώνες και την άλλη, να απολαμβάνεις χαλαρές ή γρήγορες Gravel διαδρομές με την παρέα σου… Τι άλλο να ζητήσει κάποιος;

 

Giant TCR
To εισαγωγικό Giant TCR Advanced 2 KOM

Ένα για το δρόμο!

Προφανώς όμως το ποδήλατο δεν είναι σχεδιασμένο για Gravel (παρόλο που μπορεί να το κάνει). Είναι ένα “όπλο” για την ποδηλασία δρόμου.
Είναι ένα ποδήλατο γρήγορο, ελαφρύ, άκαμπτο, απολαυστικό.
Με το TCR του 2022 η GIANT κατάφερε να εξελίξει ακόμα περισσότερο ένα πετυχημένο μοντέλο που πλέον προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από επιλογές, για όλες τις απαιτήσεις και τις οικονομικές δυνατότητες.
Η Giant έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στο στήσιμο των ποδηλάτων της γκάμας και, από την πιο ακριβή ως την πιο οικονομική εκδοχή, τα περιφερειακά είναι όντως επιλεγμένα για τον χρήστη εκείνο που αναζητά μια ποιοτική επιλογή. Έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα σε τομείς όπως οι τροχοί αλλά και στη μετάδοση και τα επιμέρους περιφερειακά αλλά και τα tubeless ελαστικά που διατίθενται ως στάνταρ στα περισσότερα μοντέλα της γκάμας.

Ένα είναι σίγουρο πάντως, όποιο και να επιλέξετε, επιλέγετε ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό ποδήλατο που είναι ταυτόχρονα “πολιτισμένο”, απολαυστικό και έτοιμο να σας χαρίσει πολλά και γρήγορα χιλιόμετρα.
Μια από τις καλύτερες επιλογές στην κατηγορία του!

Αντιπρόσωπος για την Ελλάδα: TPDistribution
Τιμές και τεχνικά χαρακτηριστικά: www.topodilato.gr

Δείτε επίσης

Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

4o ετάπ «ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας»: νικητής ο Ντίλαν Χικς

Το προτελευταίο ετάπ του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας Ο Βρετανός Ντίλαν Χικς της Saint ...

Giro

Το «τέρας της λίμνης»

Ο ιταλός πρωταθλητής Filippo Ganna πετυχαίνει την έκτη νίκη του σε Giro με την χθεσινή ...

H σύνθεση της Εθνικής μας για τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

Η σύνθεση της Ελλάδας για τον Γύρο: Αρβανίτου-Γιαννούτσος-Δράκος-Ηλίας-Τζωρτζάκης-Vila, με αναπληρωματικούς Δούζα, Κορτσιδάκη και Ζέγκλη Ανακοινώθηκαν ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest