Home | Αρχική | Χειμερινές αποδράσεις – με ποδήλατο και την Let’s Ferry

Χειμερινές αποδράσεις – με ποδήλατο και την Let’s Ferry

Με το ποδήλατο – φυσικά – και το χειμώνα

Τι χρειάζεται ο άνθρωπος για να είναι χαρούμενος; Το ποδήλατο του κι ένα Σαββατοκύριακο στα ελληνικά νησιά!

Ο χειμώνας είναι για πολλούς η ιδανική εποχή για εκδρομές με ποδήλατο. Και οι λόγοι είναι αρκετοί: οι δρόμοι – ειδικά στους τουριστικούς προορισμούς – είναι σχεδόν άδειοι, οι τιμές καλύτερες, το γεγονός πως δεν έχεις… 40 βαθμούς ήλιο για να ποδηλατείς καθιστά την ποδηλασία πιο απολαυστική και, ας το παραδεχτούμε, είναι πιο… περιπετειώδες!

Επίσης, με την ευκολία του να κλείσεις το εισιτήριό σου από την Let’s Ferry, η διαδικασία γίνεται πιο απλή διότι αποφασίζεις εύκολα και γρήγορα τον προορισμό αναλόγως με το τι σε εξυπηρετεί, κλείνεις το εισιτήριο και με το μόνο που έχεις να ασχοληθείς είναι ο εξοπλισμός σου!

 

Τα ρούχα

Συνηθίζουμε να λέμε πως «δεν υπάρχει κακός καιρός, υπάρχει κακός εξοπλισμός» και είναι αλήθεια! Το κρύο, η υγρασία ακόμα και η βροχή μπορεί να περάσουν… αδιάφορα αν έχεις τα κατάλληλα ρούχα. Και πια, το να τα αποκτήσεις είναι απλό!
Παρόλο που ακόμα και ο χειμώνας στα Ελληνικά νησιά είναι ιδιαίτερα ήπιος, η επένδυση σε ένα ποιοτικό αδιάβροχο – αντιανεμικό κρίνεται απαραίτητη. Και πρακτικά, αυτό είναι και το μόνο ειδικό ρούχο που θα χρειαστεί κάποιος.
Το ντύσιμο, ειδικά τον χειμώνα, πρέπει να γίνει σε «στρώματα»: ένα base layer ή μια βάση, που μπορεί να είναι ένα ισοθερμικό ή ένα απλό μπλουζάκι, αναλόγως καιρού είναι το πρώτο. Στη συνέχεια μια μακριμάνικη, χειμερινή μπλούζα είναι απαραίτητη και τέλος ένα αντιανεμικό γιλέκο θα κάνει τη διαφορά, ειδικά στις κατηφόρες.
Το ντύσιμο συμπληρώνεται από ένα ποιοτικό αδιάβροχο-αντιανεμικό που πρέπει να είναι διαπνέον για να μην… μουσκεύουμε και ταυτόχρονα αδιάβροχο ώστε να μας προστατεύει από πιθανή βροχή.

 

Οι τσάντες

Εδώ υπάρχουν δύο ειδών ταξιδιώτες: εκείνοι που θέλουν να τα έχουν όλα μαζί, τη σκηνή, τον εξοπλισμό για μαγείρεμα κλπ και εκείνους που θέλουν να ποδηλατούν όσο πιο ελαφριά γίνεται και αφήνουν τα πράγματα στο ξενοδοχείο ή το δωμάτιο.
Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Σίγουρο είναι πως επίσης θα σας χρειαστούν αδιάβροχες τσάντες ή σακκίδιο. Κι εδώ οι επιλογές – ευτυχώς – είναι άφθονες.

 

Lets ferry

Προσοχή στο ποδήλατο!

Η σωστή προετοιμασία του ποδηλάτου κάνει τη διαφορά ανάμεσα στο «πάω προς το νησί» ή «πάω στο νησί»!
Προσοχή σε ελαστικά, φρένα, αλυσίδα και φυσικά καλή ρύθμιση στις ταχύτητες.
Το ποδήλατο πρέπει να είναι πεντακάθαρο πριν ξεκινήσετε και η αλυσίδα να έχει σωστή λίπανση.
Τα ελαστικά και οι σαμπρέλες να είναι σε καλή κατάσταση.
Μην αμελείτε να έχετε μαζί σας ένα πολυεργαλείο, σαμπρέλα και μπαλώματα και φυσικά τρόμπα. Αν τα ελαστικά είναι χωρίς σαμπρέλα, ένα υγρό που κλείνει την πιθανή τρύπα είναι απαραίτητο!

 

Η επιλογή του νησιού

Δύο είναι οι παράγοντες που συνηθίζουμε να επιλέγουμε τον προορισμό μας: η απόσταση από το λιμάνι αναχώρησης και η μορφολογία του εδάφους στον προορισμό.
Στο πρώτο σκέλος, με την Let’s Ferry είναι εύκολο να έχεις μπροστά σου όλες τις πληροφορίες πριν επιλέξεις: διάρκεια ταξιδιού, ώρες αναχώρησης, κόστος. Επομένως, η επιλογή είναι δική σας.
Ειδικά τώρα για τον χειμώνα, οι προτάσεις μας θα ήταν:

Νησιά Αργοσαρωνικού: Αίγινα, Πόρος, Σπέτσες
Κυκλάδες: Σύρος, Πάρος, Νάξος, Μήλος
Δωδεκάνησα: Κως, Λειψοί

Και φυσικά η Κρήτη που αποτελεί έναν παραδοσιακά ποδηλατικό προορισμό για όλο τον χρόνο!

Η επιλογή των διαδρομών

Κλασική επιλογή για νησιά είναι φυσικά, ο γύρος του νησιού. Αν το νησί είναι μεγάλο, μπορείτε να το σπάσετε σε μέρες. Αν είναι μικρότερο γίνεται και ημερήσια και στη συνέχεια κάνετε μικρότερες, καθημερινές εκδρομές. Για παράδειγμα Αίγινα, Πόρος ή και Σύρος γίνονται σε μια μέρα.
Η Νάξος και φυσικά η Κρήτη θα σας πάρουν λίγο περισσότερο…

Κλείστο τώρα!

Τα Ελληνικά νησιά είναι υπέροχα όλο τον χρόνο! Ειδικά τους χειμερινούς μήνες, μπορεί κάποιος να ανακαλύψει τον προορισμό με εντελώς διαφορετική ματιά: τα χρώματα, ο αέρας, το φαγητό, οι άνθρωποι – όλα είναι διαφορετικά.
Μπείτε λοιπόν σήμερα στην Let’s Ferry και κλείστε το εισιτήριό σας για την επόμενη εξόρμησή σας.
Φυσικά με το ποδήλατο!

Δείτε επίσης

kosmoride

Μαύρη Παρασκευή… «άσπρη μέρα» για e-Bike!

«Μαύρη Παρασκευή, Άσπρη Μέρα!» στην Kosmoride, με όφελος έως και 3.500€! Η Kosmoride, η κορυφαία ...

Ελαστικά ποδηλάτου: Τι πρέπει να κάνετε τους χειμερινούς μήνες!

Χρήσιμες συμβουλές, από τους μηχανικούς της Pirelli, προκειμένου να διατηρήσετε τα ελαστικά ποδηλάτου σας σε ...

3T Racemax Boost Italia

3T Racemax Boost Italia: 100% made in Italy

3T gravel bike Άλλο ένα 100% made in Italy μοντέλο από την 3Τ, αυτή τη ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest