Home | MBIKE BLOGS | Ble Cycling Club | GBI: Κάθε χρόνο μια πρόκληση…

GBI: Κάθε χρόνο μια πρόκληση…

Φέτος από τη Βενετία μέχρι τη Στουτγάρδη, πάνω από τις Άλπεις, με – τι άλλο – ποδήλατο!

Η πρόκληση δεν είναι ούτε τα χιλιόμετρα, ούτε τα υψομετρικά…

Ίσως, μέρος της πρόκλησης, να είναι το πολυήμερο του πράγματος! Έξι μέρες συνεχόμενης ποδηλατικής δράσης… Έξι μέρες κατά τις οποίες ζεις, αναπνέεις, σκέφτεσαι, μόνο ποδήλατο! Δεν έχεις χρόνο για emails της δουλειάς ή για ανάγνωση πολιτικών και οικονομικών ειδήσεων…

Πολλές φορές, δεν έχεις καν χρόνο να τηλεφωνήσεις στους δικούς σου ανθρώπους στο σπίτι, να ακούσεις τη φωνή τους και τα νέα τους… Πρέπει να εστιάσεις στην κατάσταση του ποδηλάτου σου (να είναι έτοιμο για την επόμενη μέρα), στην κατάσταση του σώματός σου (να συνέλθει κι αυτό, να είναι έτοιμο για την επόμενη μέρα), στην αναπλήρωση ενέργειας με ποιοτικό φαγητό, στο πλύσιμο κολάν και άλλων ρούχων ώστε να μην «ξεμείνεις» από αλλαξιές. Ίσως να είναι ό,τι πιο κοντινό στην πραγματική διαβίωση εκατοντάδων neo-pro αθλητών ποδηλασίας που κυνηγούν το όνειρό τους, με τις Continental ομάδες τους σε όλες τις γωνιές της γης. Τηρουμένων – πάντα – των αναλογιών!
Για να φτάσεις όμως μέχρι εκεί, για να φτάσεις να έχεις τη χαρά να επικεντρώσεις όλη σου τη ζωή, για έξι μέρες γύρω από αυτό που τόσο αγαπάς, έχεις πρώτα μια άλλη πρόκληση να ξεπεράσεις: να σηκώσεις το κεφάλι από την καθημερινότητα, να κοιτάξεις γύρω σου, να συνειδητοποιήσεις πόσο τυχερός είσαι και σε πόσο καλύτερη κατάσταση από κάποιους άλλους συνανθρώπους σου και να αποφασίσεις ότι ΘΕΛΕΙΣ να «δώσεις πίσω» κάτι από το περίσσευμά σου. Να δώσεις χρόνο από τον προσωπικό σου, να δώσεις ενδιαφέρον, να δώσεις έμπρακτη βοήθεια.
Συμμετέχοντας στο GBI (Global Biking Initiative) για 6η πλέον χρονιά, έχω εδώ και χρόνια καταλήξει ότι όσο και να ανεβάσω το FTP μου, όσο και να μειώσω το χρόνο που μου παίρνει να ανέβω στις κεραίες στον Υμηττό, όσα brevet κι αν τερματίσω εντός χρόνου, τίποτα δε θα με γεμίσει τόση ικανοποίηση, όσο το βλέμμα κάποιων παιδιών που φιλοξενούνται στα Παιδικά Χωριά SOS της Βάρης. Παιδιών που χωρίς να έχουν καταλάβει πολλές λεπτομέρειες, έχουν καταλάβει ότι κάποιοι άνθρωποι ασχολούνται μαζί τους, φροντίζουν όσο μπορούν να μην τους λείψουν τα απαραίτητα, να μορφωθούν και να μπορέσουν να σταθούν ισότιμοι πολίτες στην κοινωνία, παρά την ατυχία τους να είναι παιδιά διαλυμμένων, ανύπαρκτων οικογενειών.
Γνωρίζουμε ότι εκτός από τα Χωριά SOS, υπάρχουν και πολλοί άλλοι οργανισμοί που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Μακάρι να μπορούσαμε να τους βοηθήσουμε όλους! Ελπίζουμε το παράδειγμά μας να κινητοποιήσει κι άλλους, πολλούς, κι έτσι, έμμεσα, πιστεύουμε ότι βοηθάμε ακόμα περισσότερο.
Για μένα, για όλους όσους συμμετέχουμε στο GBI, η προσπάθεια αρχίζει μήνες πριν. Όταν η ομάδα διαμορφώνεται, όταν (και αν) καταφέρνουμε να βρούμε κάποιους φορείς να χορηγήσουν κάποια από τα έξοδά μας και κυρίως όταν κάνουμε ό,τι περνάει από το μυαλό μας για να κινητοποιήσουμε τις δωρεές προς τα Χωριά SOS. Έχοντας ατομικό στόχο, αλλά και φιλόδοξο ομαδικό στόχο (να συγκεντρώσουμε τουλάχιστον 10,000€ σε δωρεές), απευθυνόμαστε σε όλους: σε συναδέλφους, σε συν-ποδηλάτες, σε συγγενείς και σε φίλους. Σε άτομα, αλλά και σε φορείς. Να κάνουν μια δωρεά, μικρή ή μεγάλη, στα Παιδικά Χωριά SOS, αναφέροντας απλώς “GBI”.
Απ’ ευθείας στο λογαριασμό των Παιδικών Χωριών SOS, IBAN GR25 0140 1010 1010 0200 2012 356 (Alpha Bank). Θα ενώσουν με αυτό τον τρόπο, τη δύναμή τους με εκείνη της Leroy Merlin και του Μητέρα που ήδη έχουν κάνει σημαντικές δωρεές για το 2015, αλλά και με τη Vodafone, που χρόνια τώρα στηρίζει την πρωτοβουλία!

Σημείωση (1): To Ble Cycling Club είναι φυσικά παρόν κάθε χρόνο! Φέτος, με 7 από τα 16 συνολικά μέλη της ελληνικής αποστολής, να είναι μέλη του. Αυτός είναι και ο λόγος που η στήλη του Ble Cycling Club στο περιοδικό, είναι αυτό το μήνα αφιερωμένη στο GBI!

Σημείωση (2): Η φετινή συμμετοχή της ελληνικής αποστολής είναι αφιερωμένη στη μνήμη ενός φίλου, συν-ποδηλάτη και μέλους της GBI ομάδας. Ο Γεράσιμος, έφυγε βιαστικά από κοντά μας, αλλά το χαμόγελό του και η προσφορά του θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις μνήμες όλων μας.

Σημείωση (3): Από το www.gbihellas.gr μπορείτε να ενημερωθείτε, να βρείτε τα κανάλια επικοινωνίας της ομάδας σε Facebook, Twitter και YouTube, και να παρακολουθήσετε την εξέλιξη της προσπάθειας, πριν και κατά τη διάρκεια (7 – 13 Ιουνίου 2015).

Δείτε επίσης

2.222 λεπτά πάνω σ’ ένα ποδήλατο, Brevet 600 χλμ.

Η Λέσχη Ποδηλατών μεγάλων αποστάσεων οργάνωσε το ΠΣΚ 3-5 Μαΐου το Brevet 600 χλμ. Κείμενο: ...

Flèche 2019: Aπό τα Τέμπη με… τέμπο!

Flèche 2019 άλλη μια αξέχαστη εμπειρία Στο Flèche 2019, συμμετείχαν 11 ομάδες, που αποτελούνταν από ...

Brevet 5 – ανθισμένων- νομών και 400 χιλιομέτρων

Ένα Brevet με την εγγύηση και την υπογραφή των Greek Randonneurs Ένα brevet 400 χιλιομέτρων, ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest