Home | ΑΓΟΡΑ | Scott Solace eRIDE: Ένα πλαίσιο, δύο ποδήλατα!
Scott Solace eRide

Scott Solace eRIDE: Ένα πλαίσιο, δύο ποδήλατα!

H Scott παρουσιάζει την γκάμα Solace eRide

Έχουμε επαναλάβει πολλές φορές πως η τάση ΕΙΝΑΙ Gravel και αν δεν έχετε κάνει ήδη την αλλαγή, ίσως ήρθε η στιγμή να το δοκιμάσετε. Αν πάλι επιμένετε σε ποδήλατο δρόμου, η Scott δεν θα σας χαλάσει το χατήρι! Και – αν σκέφτεστε τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης – τα Scott Solace eRIDE μπορούν να αποτελέσουν μια θαυμάσια επιλογή!

 

Με τα Scott Solace eRIDE, η εταιρεία φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα νέο «στάνταρ» στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ένα ποδήλατο με ηλεκτρική υποβοήθηση που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα συμβατικό ποδήλατο.

Μάλλον το αντίθετο: Αθόρυβο, αποτελεσματικό και με σχεδόν πλήρη εξάλειψη του φαινομένου «drag motor» από τον ενσωματωμένο κινητήρα, το Solace eRIDE αποτελεί ένα εξαιρετικά ευέλικτο, πλήρως προσαρμόσιμο και απολύτως «τα κάνω όλα» ποδήλατο!

 

 

Ένα πλαίσιο – δύο ποδήλατα

Το ολοκαίνουργιο Scott Solace eRIDE, που παρουσιάστηκε επίσημα μόλις πριν από δύο μέρες, διατίθεται τόσο σε έκδοση GRAVEL όσο και για ROAD. Με καθαρό, όμορφο σχεδιασμό, πλαίσιο carbon και εντυπωσιακό tire clearance, αποτελεί ένα ελαφρύ πακέτο που προσφέρει πολλά!
Είναι κατάλληλο για μεγάλες αποστάσεις, προσφέροντας όλες τις ευκολίες που θα περίμενε κάποιος για κάτι τέτοιο, όπως τη δυνατότητα να μεταφέρει κάποιος περισσότερα παγούρια ή τσάντες στο πλαίσιο.
Η γεωμετρία του βασίζεται στο Addict Gravel. Εδώ όμως έχει δοθεί έμφαση στην άνεση και στις μεγάλες αποστάσεις έτσι το μήκος των chainstay έχει αυξηθεί κατά +1 εκ. To head tube είναι πιο άνετο και το μεταξόνιο πιο μακρύ, προσφέροντας μεγάλη σταθερότητα στην οδήγηση.

Στόχος της Scott ήταν να δημιουργήσει ένα ποδήλατο εύκολο όσο και απολαυστικό στην οδήγηση, που θα κάνει τον αναβάτη να νιώθει ασφαλής σε όλες τις συνθήκες.
Και τελικά, η διαφορά ανάμεσα στις δύο πλατφόρμες έχει να κάνει με την αυξημένη σταθερότητα, την ιδανική κατανομή βάρους και το μεγαλύτερο κενό ανάμεσα στη ρόδα και το πλαίσιο (tire clearance).

 

 

Ένα μοτέρ… σαν να μην υπάρχει!

Επειδή πρόκειται για ένα ποδήλατο που στοχεύει στην οδηγική απόλαυση, το μοτέρ έπρεπε μόνο να προσθέτει στην απόλαυση αυτή και να μην αφαιρεί κάτι! Έτσι, με την επιλογή του TQ HPR50, το Scott Solace eRIDE είναι εντελώς αθόρυβο αλλά και εξαιρετικά ελαφρύ.

Το ποδήλατο μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ίδιο εύκολα και χωρίς υποβοήθηση – λέμε τακτικά πως τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι για να χρησιμοποιούνται με υποβοήθηση, αυτό δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση.


Η αντίσταση από το μοτέρ στην μεσαία τριβή – σύμφωνα πάντα με την Scott – είναι ανύπαρκτη κι έτσι η μπαταρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο όταν ο αναβάτης κρίνει πως την χρειάζεται! Θεωρητικά – γιατί ακόμη δεν το έχουμε δοκιμάσει – όταν το TQ HPR50 είναι απενεργοποιημένο – το ποδήλατο μπορεί εύκολα να αναπτύξει ταχύτητες άνω των 25 χλμ./ώρα (που είναι το νόμιμο όριο για τα ηλεκτρικά ποδήλατα) κι έτσι ο αναβάτης του Scott Solace eRIDE παίρνει από την υποβοήθηση μόνο τα θετικά και κανένα από τα αρνητικά!

 

 

Scott Solace eRide
Αυτή είναι πλέον η τάση στα ποδήλατα αυτής της κατηγορίας που, αν ο αναβάτης τους ξεπεράσει το «ψυχολογικό» του «Θεέ μου, εγώ ηλεκτρικό;» θα διαπιστώσει πως μπορεί να έχει ένα κανονικό ποδήλατο και να χρησιμοποιήσει την υποβοήθηση μόνο και όταν θέλει να κάνει τη ζωή του πιο άνετη, χωρίς να στερείται τίποτα από την χαρά της ποδηλασίας!

 

 

Scott Solace eRide

Μοτέρ από την TQ

Μιλώντας για την TQ, αξίζει να αναφέρουμε πως πρόκειται για μια γερμανική εταιρεία που ξεκίνησε το 1994, δημιουργώντας εξαρτήματα ηλεκτροκινητήρων για μια μεγάλη γκάμα βιομηχανικών εφαρμογών όπως αεροναυπηγική, ιατρική και κατασκευές. Με το HPR50, η εταιρεία μοιάζει να… ξαναγράφει τους κανόνες του παιχνιδιού παρουσιάζοντας μια σχέση βάρους/ροπής 1.8kg για 50Nm. Κι όλα αυτά με σημαντικά μειωμένο όγκο και βάρος και αυξημένη ακρίβεια στη λειτουργία.

Το αποτέλεσμα αυτής της προσέγγισης είναι ένα ποδήλατο σημαντικά ελαφρύτερο, με ελάχιστες τριβές (motor drag) και πεταλάρισμα που πλησιάζει σχεδόν σε εκείνο ενός ποδηλάτου χωρίς υποβοήθηση. Επιπλέον, το σύστημα υπόσχεται σχεδόν μηδενικό θόρυβο, ώστε να μπορεί κάποιος να απολαμβάνει ανενόχλητος τους ήχους της φύσης!

 


Προσθέτοντας στην απλότητα της αίσθησης, το σύστημα της ΤQ προτείνει ένα εντυπωσιακά «καθαρό» κόκπιτ, με μια μίνιμαλ οθόνη στον οριζόντιο σωλήνα.

Με μια ματιά, οι ενδείξεις LED δίνουν πληροφορίες για το επίπεδο της μπαταρίας, την ακτίνα κάλυψης σε χλμ. και τον τρόπο λειτουργίας ενώ – κι αυτό θα εκτιμήσουν πολύ – χάρη στο ενσωματωμένο power meter παρουσιάζονται και οι περιστροφές του πεταλιού αλλά και τα Watts. Κι αν θέλετε κι άλλες πληροφορίες, μπορείτε να το συνδέσετε με το τηλέφωνό σας ή με ένα bike computer όπως το Garmin ή το Wahoo.

 

 

Scott Solace eRide

Ακόμα περισσότερη αυτονομία; Ναι, γίνεται!

Εκτός από την ενσωματωμένη μπαταρία των 360Wh, όλα τα μοντέλα Solace δίνουν τη δυνατότητα χρήσης μια εξωτερικής μπαταρίας 160Wh η οποία μοιάζει σαν ένα απλό παγούρι νερού! Διατίθεται μαζί με τα Solace 10 και το Solace Gravel 10, ενώ στα υπόλοιπα μοντέλα μοντέλα διατίθεται ξεχωριστά σαν αξεσουάρ και θα σας φανεί χρήσιμη αν αγαπάτε τις μεγάλες αποστάσεις.
Επιπλέον, όταν χρησιμοποιείται και η δεύτερη μπαταρία, το σύστημα διαθέτει τη δυνατότητα ταυτόχρονης διαχείρισης και των δύο μπαταριών και πρώτα χρησιμοποιεί την μικρότερη και μόλις αυτή εξαντληθεί επιλέγει την ενσωματωμένη. Φυσικά εσείς δεν πρόκειται καν να καταλάβετε αυτή την αλλαγή… Τόσο έξυπνο είναι!

 

 

Scott Solace eRide

Μια ολοκληρωμένη γκάμα από αξεσουάρ

Και για τα δύο ποδήλατα υπάρχουν λασπωτήρες ειδικά σχεδιασμένοι από την Syncros αλλά και ένα ποιοτικό στάντ. Επίσης, φωτάκια εμπρός πίσω που συνδέονται με την μπαταρία του ποδηλάτου.

 

 

Scott Solace eRide

Τα ποδήλατα

Η σειρά Scott Solace eRide διατίθεται, όπως είπαμε, για Gravel και Road. Υπάρχουν 6 μοντέλα συνολικά, με διαφορετικό επίπεδο περιφερειακών και όλα χρησιμοποιούν το ίδιο πλαίσιο HMX.
Μπορείτε να ανακαλύψετε την πλήρη γκάμα στη σελίδα της Scott.

Δείτε επίσης

Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ

Athens Bike Festival 2024 powered by ΔΕΗ

12,13,14 Απριλίου 2024, Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου κλείνει φέτος 10 χρόνια ...

Cycle Tourism Show στην Μπολόνια

Αφιερωμένο στον Ποδηλατικό Τουρισμό Αν αναζητάτε έμπνευση για τις επόμενες ποδηλατικές σας διακοπές ή αν ...

Muc-Off

H Muc-Off επεκτείνει την γκάμα της!

Τέσσερα νέα, συναρπάστικά προϊόντα, έρχονται να εμπλουτίσουν την γκάμα της Muc-Off που γνωρίσαμε από τα ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest