Home | Αρχική | Eroica: Σε ρετρό διαδρομές στις Strade Bianche

Eroica: Σε ρετρό διαδρομές στις Strade Bianche

…με Αναβάτες Εroiciδίτροχων οχημάτων!

Από την Φιορεσιέλα Απανωμεριτάκη

 «Θέλουμε οι άνθρωποι να ξαναβρούν την ομορφιά της κόπωσης και τη συγκίνηση της κατάκτησης», προτρέπει ο Giancarlo Brocci δημιουργός του Eroica.

1997: Πολλαπλές οι φωτο-προθέσεις 92 οραματιστών-ποδηλατιστών, που πραγμάτωσαν την υπέρβαση για την εν-θύμηση, την σύνδεση, την εξέλιξη… Με βήματα μπροστά πέρα από τα συνηθισμένα, πέρασαν την πρόθεσή τους σαν σκυτάλη σε αυτούς που ήταν έτοιμοι να την πάρουν. Αφύπνισαν το Όραμα και οι αξίες της ιστορικής ποδηλασίας οδήγησαν και οδηγήθηκαν στο εδώ και τώρα των Strade Bianche του Chianti.

«Το όραμα χαρίζεται ελεύθερα σε αυτούς που ζητούν να δουν», διαβάζουμε στα Μαθήματα Θαυμάτων.

Θεσμός 20ετίας πλέον, το Eroica αντλεί την έμπνευσή του από την κλασική ποδηλασία, από τις ασπρόμαυρες δημοσιευμένες φωτο-γραφίες των αρχών του 1900, από την ηρωική ποδηλασία- μονομαχία στο Giro d’Italia μεταξύ των Gino Bartali και Fausto Coppi το 1940, μία μέρα πριν ο Μουσολίνι κηρύξει τον πόλεμο… Από τον μετά από 6 χρόνια αδράνειας ιστορικό αγώνα ανάμεσα στα ερείπια της χώρας… με θαρραλέους, ειρηνιστές, εμπνευσμένους πρωταγωνιστές, αλλά και από τους επόμενους και μεθεπόμενους… Ενέπνευσαν και εμπνέουν τον θεσμό της εν-θύμησης, της μαθητείας, της σύνδεσης με «κοντινούς παράδεισους», με ευδιάκριτες και ιδιαίτερες προθέσεις, αξίες και ποιότητες Ανθρώπων.

«Δίκαιος μεταξύ των εθνών» αναγνωρίσθηκε ο Gino Bartali(1914-2000) σύμφωνα με το ίδρυμα «Γιαντ Βασέμ» για τις προσπάθειές του να βοηθήσει Ανθρώπους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αφετηρία και τερματισμός το εμβληματικό Gaiole in Chianti της Τοσκάνης (περιφέρεια της κεντρικής Ιταλίας, τόπος γέννησης του Λεονάρντο ντα Βίντσι, του Μικελάντζελο και του Ντάντε Αλιγκέρι).

Απειροελάχιστη η φωτο-απόσταση από τη Φθινοπωρινή Ισημερία, ώρα 6 το πρωί και το σημείο αναφοράς εκεί όπου τέμνονται ο χώρος και ο χρόνος τoυ Τελέσματος, στο Gaiole in Chianti σφραγίζεται η έναρξη. Οι αναβάτες Εroici, πολίτες της Ζωής, άνθρωποι υπερβατικοί, εμφανίζονται από διαφορετικές κατευθύνσεις για την πραγμάτωση της Προσφοράς! Ευδιάκριτα τα πρώτα ακούσματα του γέλιου, της χαράς, του ενθουσιασμού. Το ταξίδι ξεκινά με ένα άγγιγμα, ένα χαμόγελο, μια ευχή.

Απορροφάσαι τελείως από την αίσθηση του σκηνικού που παίρνει μεταφυσική διάσταση. Το λαμπύρισμα από τις φλόγες των κεριών δημιουργεί το υπέροχο, απόκοσμο, αισθησιακό πορτοκαλί Φως, που διαχέεται τόσο όσο, φωτίζοντας το αξημέρωτο πρωινό της 2ης ημέρας του Οκτώβρη του 2016, οριοθετώντας τη διαδρομή σύνδεσης με ένα νοσταλγικό άχρονο που οδηγεί στο Castello di Brolio και από εκεί με διαφορετικά «μονοπάτια», σύμφωνα με τις προεπιλεγμένες διαδρομές και κανόνες τουEroica φθάνει… έως το νήμα του τερματισμού!

 

Η ροή των διαδρομών οδηγεί σε συναρπαστικές ανακαλύψεις: μεσαιωνικά χωριά, παραμυθένια αγροτόσπιτα, μυστηριακά κάστρα, μυρωδάτους αμπελώνες, κάμπους με αναρίθμητα θεραπευτικά βότανα, χρώματα, αρώματα.

Οδηγεί σε σταθμούς όπου σφραγίζεται το πέρασμα των συμμετεχόντων, σταθμούς γεύσεων, γιορτής, αρμονίας, ολιγόλεπτης αποθεραπείας και ενδυνάμωσης… Ευδιάκριτες είναι οι στιγμές όπου το Πνεύμα ηρεμεί με την προσευχή, ανυψώνεται με γήινες και αέναες στιχομυθίες, δυναμώνει με την συλλογική προσπάθεια!

Συν-αισθάνεσαι, υποστηρίζεις, θαυμάζεις και εν-υπάρχεις στο κάδρο της έκστασης όπου πραγματώνεται το όραμα των Eroici, η δική τους εκδοχή για την προσπάθεια, για τον αγώνα, για τις στιγμές, για το Τέλεσμα, για τη Zωή. Αισθήσεις και συναισθήματα συν-δημιουργούν το απροσδόκητα υπέροχο εδώ και τώρα, θέτοντας τα θεμέλια για το από τώρα και για πάντα. Η αλχημεία των εικόνων σε εμποτίζει με το αλλοτινό, το ιδιαίτερο, το απέριττο…

Το vintage style σε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, τα μοναδικής τελειότητας και αισθητικής ποδήλατα εποχής ξεπερνούν τα όρια της καλαισθησίας, της λεπτομέρειας στην τελειότητα και ενυπάρχουν ανεπιτήδευτα με την ενσυναίσθηση των συμμετεχόντων. Ο καθένας και το κάθε τι έχει τη δική του ιστορία… Όσο το ξημέρωμα εξελίσσεται οι ξεχωριστές πόζες, το τέλειο φόντο, ο ιδιαίτερος φωτισμός, η ιδανική έκφραση, η άψογη κίνηση σκηνοθετούν ένα φίλμ εποχής με πρωταγωνιστές τους αναζητητές του ιδιαίτερου, του ξεχωριστού, αυτού που σε κάνει να διαφέρεις, που σε αποστασιοποιεί από το συνηθισμένο, από το δεδομένο, από το αυτονόητο.

 

Το πέρασμα από τις Strade Bianche, αναδεικνύει το μεγαλείο της προσπάθειας, εκεί όπου η θέληση αναζητά τα φυσικά όρια, όπου η δίψα, η πείνα και η εξάντληση γίνονται αισθητές με όλη τους τη δύναμη… Εκεί αποτυπώνεται-πραγματώνεται η υπέρβαση! «Η θέληση πάντα συνοδεύεται από κάποια μορφή συγκέντρωσης. O ρόλος της είναι να δώσει μορφή, να αποκρυσταλλώσει ένα σχέδιο, μια επιθυμία. Γι’ αυτό, αν θέλουμε να πραγματώσουμε ένα θείο ιδεώδες, οφείλουμε να μάθουμε να συγκεντρώνουμε την προσοχή και την σκέψη μας σ’ αυτό», αναφέρει ο Δάσκαλος Omraam Mikhael Aivanhov.

Η επιμονή στην προσπάθεια, το πέρασμα των ορίων της δράσης, η ταχύτητα της κίνησης, η ετοιμότητα σε πολλαπλά επίπεδα, οι κοινές αξίες, η χάρη των τρόπων, η ομορφιά του συνόλου, το διαφορετικό, το απέριττο χαρακτηρίζουν τους Eroici, επιβεβαιώνοντας το – είσαι κάτι παραπάνω από ανθρώπινο όν, είσαι Ανθρώπινο γίγνεσθαι. Διακήρυξε τη μοναδικότητά σου. Κάνε ένα ακόμα χιλιόμετρο. Είναι προνόμιο που πρέπει να το διεκδικήσεις με δική σου πρωτοβουλία. Ποτέ μην κρύψεις τα χαρίσματά σου από εδώ κι εμπρός. Ποτέ μην συμβιβαστείς στα ελάχιστα της ζωής», όπως προτρέπει ο Αυγουστίνος «Og» Mandino.

Το «νήμα» του τερματισμού κόβεται στο Gaiole in Chianti. Από νωρίς το απόγευμα και έως αργά το βράδυ, αλλά ίσως και έως το ξημέρωμα της 3ης ημέρας του Οκτώβρη, η συγκίνηση, οι θεραπευτικές αγκαλιές, η χαρά, το προσωπικό, το πολύτιμο παίρνει ζωή και το μοιράζεσαι… Το απόλυτο επίτευγμα της πρόθεσης και του οράματος εμπνέουν και δημιουργούν εικόνα-εικόνες που αξίζουν αρκετά δάκρυα!.. Είναι οι στιγμές που σου παραχωρούνται τα απαραίτητα για να κοιτάξεις βαθιά μέσα σου για την προσπάθεια, την πιθανότητα, την ελπίδα….

Χωροχρόνος καθαρότητας, στιγμές «αποφασιστικές», στιγμές «μετάληψης». Όπου το πλεόνασμα αισθήσεων και συναισθημάτων ακτινοβολεί ολοτρόγυρα και παραχωρείται… Όπου ο θαυμασμός, η συγκίνηση, το χειροκρότημα, τα επιφωνήματα Ευγνωμοσύνης για το μεγαλείο της Πρόθεσης, της Ανταπόκρισης και του Τελέσματος όπου το μετάλλιο L’ Eroica, κι ένα μπουκάλι με το ιδιαίτερο κόκκινο κρασί Chianti Classico είναι τα Αντίδωρα   του στόχου, της τόλμης, της κόπωσης, της υπέρβασης, της Πραγμάτωσης.

 

«Κάθε κίνηση είναι μια δύναμη που ενεργεί σε διαφορετικούς κόσμους, αντιστοιχεί σε ρεύματα, σε χρώματα, σε δονήσεις και αγγίζει μια πλειάδα όντων γύρω μας» διδάσκει ο Οmraam Mickael Aivanhov. Στοιχεία» αναγνωρίσιμα από τους μαγνητιστές-θεραπευτές που με επίγνωση καταγράφουν και αφομοιώνουν τη ροή των ενεργειών για το υπέρτατο καλό του συνόλου της ζωής παντού. Από τους αναζητητές της Ουσίας και της Αλήθειας, Aνθρώπους οι οποίοι ενεργοποιώντας ίσως και αριθμητικά ελάχιστες από τις 49 Αρετές-Ποιότητες αποσυνθέτουν «τα περιτυλίγματα της καθημερινότητας» όπως δόγματα και φοβίες-φραγμούς και συνδέονται με πλατύτερους Ορίζοντες…

«Για να φτάσεις εκεί που θέλεις να πας, δεν χρειάζεσαι τον καλύτερο εξοπλισμό, χρειάζεσαι τον καλύτερό σου εαυτό».

Ευχαριστούμε τους Eroici και μόνο για την ενθύμηση του ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ! 

 

Δείτε επίσης

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το L’ Étape Greece by Tour de France

Με αφορμή τη διεξαγωγή του αγώνα L’ Étape Greece by Tour de France presented by ...

Ο Paolo Bettini είναι το νέο πρόσωπο της ιταλικής 3Τ

Mια συνεργασία made in Italy Τι συμβαίνει όταν ένας Ιταλός, θρύλος του ποδηλάτου και μια ...

Με ποδήλατο στην ιστορία και την τέχνη

Θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων σε χώρους πολιτισμού Κάτι αλλάζει στην Αθήνα καθώς, με το πρόγραμμα «Με ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest