Home | Αρχική | Nova Eroica: ταξιδεύοντας στον κόσμο με ένα Gravel
nova eroica

Nova Eroica: ταξιδεύοντας στον κόσμο με ένα Gravel

H NOVA Eroica μας ταξιδεύει σ’ ολόκληρο τον κόσμο με gravel.

Η μοντέρνα εκδοχή του πολυαγαπημένου Classic Eroica, υπόσχεται να ανταποκριθεί στις προσδοκίες χιλιάδων ποδηλατών, διευρύνοντας τα όρια της καθιερωμένης πλέον διοργάνωσης με νέες ημερομηνίες και προορισμούς που δεν μπορεί παρά να μας βάλουν σε πειρασμό: Μπουονκονβέντο, Καλιφόρνια, Νότια Αφρική και Ελβετία εντάσσονται στον ποδηλατικό γύρο για ηρωικούς ποδηλάτες και ονειροπόλους!

 

Ο Giancarlo Brocci, φανατικός ποδηλάτης και ιδρυτής της L’ Eroica, μας μιλά για τη διοργάνωση και ιντριγκάρει τις αισθήσεις μας… «Φέτος, η ατζέντα της NOVA Eroica περιλαμβάνει έξι ημερομηνίες, στην Ιταλία και στο εξωτερικό, και σίγουρα είναι μια πρόκληση! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η διοργάνωση έχει διευρύνει τα όρια της ποδηλασίας δρόμου, την έβγαλε από την άσφαλτο και ανακάλυψε περιφερειακούς δρόμους με πολύ λίγη κίνηση, όπου κανείς ποδηλατεί με ασφάλεια και απολαμβάνει τη διαδρομή. Η διαδικασία του σχεδιασμού νέων διαδρομών ήταν πάντα θεμελιώδης για το κίνημά μας. Η NOVA Eroica είναι πράγματι δημοφιλής και το γεγονός ότι τα tours αυξάνονται συνεχώς, είναι κάτι που αποδεικνύει τη δημοτικότητά της αναμφισβήτητα», δηλώνει ο Giancarlo.

Τι διαφορετικό μας φέρνει η NOVA Eroica;

«Η NOVA συμβιβάζει τον υγιή ανταγωνισμό και τον ποδηλατικό τρόπο ζωής μας, μας δίνει ευκαιρίες να περάσουμε χρόνο μαζί και να θαυμάσουμε στη διάρκεια των διαδρομών την ομορφιά που μας περιβάλλει. Σε κάθε ένα από τα events της NOVA, θα υπάρχουν ορισμένα κομμάτια κλειστά για την κυκλοφορία, όπου θα είναι δυνατός ο αγώνας με ασφάλεια. Μετά από αυτά, ενώ συνεχίζουν να κάνουν σοβαρό πετάλι αλλά με χαμόγελο, οι αναβάτες επιστρέφουν χαρούμενοι στην ομάδα και απολαμβάνουν τις παροιμιώδεις στάσεις φαγητού L’ Eroica».

Το gravel είναι ο κοινός παρονομαστής ενός ισχυρού πάθους για το ποδήλατο μακριά από ασφαλτοστρωμένους δρόμους, σωστά;
«Η δημοτικότητα του gravel οφείλεται κυρίως στην αύξηση της τάσης απόδρασης από δρόμους με μεγάλη κυκλοφορία άλλων οχημάτων. Ως μέρος της φιλοσοφίας μας, αναζητούμε πάντα ξεχασμένες διαδρομές που μπορούν να αναπτυχθούν εκ νέου για την παραδοσιακή ποδηλασία, αλλά κατανοούμε απόλυτα αυτές τις νέες τάσεις, και μάλιστα θέλουμε να ηγηθούμε σε αυτόν τον τομέα, ειδικά εκεί που το «ντέρμπι» με τα μηχανοκίνητα δεν μπορεί να κερδηθεί».

 

Nova Eroica Gran Sasso

Σε ποιον τύπο ποδηλάτη απευθύνεται η NOVA Eroica;

«Οποιοσδήποτε τύπος ποδηλάτη είναι καλοδεχούμενος, ειδικά αυτοί που είναι νέοι στο άθλημα. Καθένας που ανεβαίνει σε ένα ποδήλατο συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον πλανήτη. Και τα χαμόγελα που προστίθενται στην ολοένα αυξανόμενη οικογένειά μας, μέσα από το χιούμορ και την καλή διάθεση που χαρακτηρίζει τις διοργανώσεις μας, αποδεικνύουν πως οι στόχοι και τα οράματά μας πιάνουν τόπο. Το gravel είναι για όλους όσους δεν ικανοποιούνται να ποδηλατούν μέσα στο χάος των πόλεων».

Τοσκάνη, Βένετο, Ελβετία, Καλιφόρνια, Νότια Αφρική, η γεωγραφία ενώνει τις ρίζες της ποδηλασίας με το σύγχρονο άθλημα;
«Θέλουμε να πετύχουμε έναν ιδανικό συνδυασμό, όμορφα σημεία στον κόσμο και εξαιρετικές ιστορίες ποδηλασίας. Δείτε, με την πρόσφατη προσθήκη του Gran Sasso στο Abruzzo, φτάνουμε σε ιταλικές περιοχές όπου η ποδηλασία εξακολουθεί να είναι κάτι σαν θρησκεία (Τοσκάνη, Βένετο, Δολομίτες) και σε άλλες περιοχές που πάντα υποδέχονταν το ποδήλατο ως επίτιμο καλεσμένο. Συν τη Νότια Αφρική, η οποία είναι παραδοσιακά από τις πιο δημοφιλείς αθλητικές χώρες στον κόσμο».

 

Nova Eroica Prosecco Hills

 

Δύο νέες συμμετοχές φέτος: Prosecco Hills και Gran Sasso, δύο περιοχές με διαφορετικά χαρακτηριστικά:

«Το Prosecco Hills και το Gran Sasso είναι δύο διαφορετικές ιστορίες επιτυχίας της Eroica και της φιλοσοφίας της. Η μία αφορά μια οινοπαραγωγική περιοχή με αγροτική επιχειρηματικότητα υψηλού επιπέδου, μέσα σε μια υπέροχη κατοικημένη περιοχή, όπου οι ποδηλάτες ψάχνουν να βρουν τη διαδρομή τους. Η άλλη περίπτωση είναι η προσπάθεια για ανάκτηση παλιών δρόμων και μονοπατιών μέσα σε ένα θεαματικό Εθνικό Πάρκο εξαιρετικής ομορφιάς».

 

Nova Eroica
Nova Eroica Switzerland

 

Πέρυσι εντάχθηκε στη διοργάνωση το event στην Ελβετία για πρώτη φορά με μια διαδρομή γεμάτη βουνό:
«Φυσικά, το καντόνι του Βαλαί, όπως και η Ελβετία γενικά, είναι μια εκρηκτική περιοχή με βουνά και πανέμορφη φύση. Είναι όμως και μια χώρα που αναζητά δημοφιλείς λύσεις για περιοχές όπου η περίοδος του σκι έχει μειωθεί προοδευτικά τον τελευταίο καιρό λόγω της κλιματικής αλλαγής. Το ποδήλατο είναι μια άμεση τέτοια λύση, και γίνεται το όχημα για την ανάπλαση ορεινών περιοχών με μια μορφή τουρισμού που σήμερα περιλαμβάνει και τα ηλεκτρικά ποδήλατα».

 

Nova Eroica
Nova Eroica Buonconvento

Το Buonconvento είναι σήμερα το κύριο σημείο αναφοράς και η επιτυχία του 2021 θα επιβεβαιωθεί φέτος

«Το Buonconvento και η διοργάνωση της NOVA συνέβαλα σημαντικά στην ανάπτυξη του Gravel, αφενός επειδή η περιοχή αποτελεί σημαντικό σταυροδρόμι πάνω στη μόνιμη διαδρομή της L’ Eroica και αφετέρου επειδή περιβάλλεται από μερικούς από τους πιο προσιτούς, πανέμορφους και περιβόητους λευκούς δρόμους, προσφέροντας πολλές δυνατότητες, όπως για παράδειγμα τη διαδρομή Eroica Family. Η φετινή χρονιά θα συγκεντρώσει περισσότερες συμμετοχές, αφού η περσινή επιτυχία απέδειξε ότι ήμασταν στο σωστό δρόμο».

Λίγα λόγια για τη Νότια Αφρική, ένα μέρος που είναι σαν λούνα παρκ για τους θαυμαστές του είδους:

«Η Νότια Αφρική είναι η χαρά κάθε αναβάτη της Eroica. Πρώτα απ ‘όλα, επειδή συνδέεται με την εικόνα του Luciano Berruti που τρέχει στο άπειρο, κι ύστερα λόγω του πάθους ενός νέου όπως ο Stan και η ομάδα του. Οι λευκοί δρόμοι γύρω από το Montagu είναι εντυπωσιακοί, πραγματικό λούνα παρκ, όπου χιλιάδες άνθρωποι, ειδικά νέοι αναβάτες, θα μπορούσαν να εκστασιαστούν με την ποδηλασία και να τρέξουν ανέμελα προς έναν απέραντο ορίζοντα».

 

Nova Eroica
Nova Eroica California – foto Paolo Penni Martelli

 

Η φετινή διοργάνωση ξεκινάει με το event στην Καλιφόρνια, όπου γεννήθηκε το gravel και όπου γνωρίζει τεράστια επιτυχία:
«Εμείς, που είμαστε μεγαλούτσικα παιδιά, έχουμε χορέψει το «California Dreaming»! Η Καλιφόρνια προσφέρει ονειρεμένα τοπία, αναβάσεις που μοιάζουν με αυτές στα Πυρηναία, που περιλαμβάνονταν στις πρώτες εκδόσεις Eroica, γύρω στο 1910. Στην Καλιφόρνια επίσης συναντά κανείς και μεγάλους δρόμους που δεν ξέρουν τι θα πει κίνηση. Το gravel γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και λίγο μετά το 2000, έγινε και συνεχίζει να είναι ένα αναπτυσσόμενο είδος ποδηλασίας, ακόμη και μέσα στον τεράστιο ποδηλατικό «πλανήτη» που είναι οι ΗΠΑ, που ορφάνεψαν στην ποδηλασία μετά την εμπειρία Άρμστρονγκ και ακόμα δεν έχουν καταφέρει να φουντώσουν τη φλόγα για το άθλημα».

 

Giancarlo Brocci

Nova Eroica – Ημερολόγιο 2022

  • 29 Απριλίου Nova Eroica California Cambria – California ΗΠΑ 6
  • 1 Μάη Nova Eroica Prosecco Hills Conegliano – Valdobbiadene (TV) ΙΤΑΛΙΑ 1
  • 7 Μάη Nova Eroica South Africa Montagu – Cape Winelands ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ 6
  • 18 Ιουνίου Nova Eroica Switzerland Sion – Valais ΕΛΒΕΤΙΑ 2
  • 25 Ιουνίου Nova Eroica Buonconvento Buonconvento (SI)- ΙΤΑΛΙΑ 6
  • 18 Σεπτέμβρη Nova Eroica Gran Sasso Castel del Monte (AQ) ΙΤΑΛΙΑ 1

Δείτε επίσης

Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

4o ετάπ «ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας»: νικητής ο Ντίλαν Χικς

Το προτελευταίο ετάπ του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας Ο Βρετανός Ντίλαν Χικς της Saint ...

Giro

Το «τέρας της λίμνης»

Ο ιταλός πρωταθλητής Filippo Ganna πετυχαίνει την έκτη νίκη του σε Giro με την χθεσινή ...

Alaphillipe

Alaphilippe: η σφραγίδα του πρωταθλητή

Μια σημαντική νίκη για τον Γάλλο Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ο Julian Alaphillipe ολοκλήρωσε χθες την «τριλογία» ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest