Home | MBIKE BLOGS | Ble Cycling Club | ENdurance Fans In Action

ENdurance Fans In Action

Και το ΕNFIA καλά κρατεί…

Κείμενο: Έφη Τριανταφυλλίδου
Φωτο: Γρηγόρης Αγγελόπουλος

Η πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου ήταν μια έκπληξη. Παρά τη χτεσινή βροχή και κάποιες ανάλογες προβλέψεις για σήμερα, μόνο ο άνεμος που παράσερνε ξερά φύλλα, σύννεφα και κατά τόπους και ποδηλάτισσες σαν κι εμένα στο διάβα του, θύμιζε κάπως μακρινά το φθινόπωρο…

Βρέθηκα στο σημείο συνάντησης του club, στο Ble του Αλίμου, μαζί με αρκετούς Μπλέδες, αλλά και φίλους της λέσχης, με αρκετή ανυπομονησία και αγωνία για το πρώτο μου Κυριακάτικο EnFIA, long playing και με ανηφορίτσα.

Το μενού περιελάμβανε την ανηφόρα των Καλυβίων ως πρώτο πιάτο, που σερβιρίστηκε δροσερό και αεράτο και για κυρίως ακολούθησε η ανηφόρα της Κερατέας, στα ριζά του Πανείου όρους, του δεύτερου ψηλότερου βουνού της νότιας Αττικής, μετά τον Υμηττό.

Μια πανέμορφη διαδρομή στα Μεσόγεια, που έχει γεύση κρασιού και ελιάς και προσφέρει θέα προς τους εκατέρωθεν του Πανείου, ορεινούς όγκους, του Αττικού Ολύμπου από τη μια και της Μερέντας, από την άλλη (ναι, της Μερέντας σωστά διαβάσατε) πριν πιάσει την κατηφόρα για τη θάλασσα.

Όταν φτάσαμε στη Σαρωνίδα, τα νερά είχαν αλλάξει διαθέσεις και από τη σχετικά γαλήνια πρωινή τους όψη, τώρα έτρεχαν με ρυθμό Ble προπονητικό πλέον, προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν της επιστροφής μας. Δεν πτοηθήκαμε. Τον καφέ και το γλυκάκι αλλά και την μπαρίτσα και την μπανανίτσα που είχαμε φέρει μαζί μας, τα απολαύσαμε!

Αποκαλύπτω, πως ήμουν εφοδιασμένη και με σαντουιτσάκι με σπιτικό ψωμάκι και μερέντα ίδιας κατασκευής, αλλά στη μηλόπιτα που μας προσέφερε ο σύντροχος Στέλιος, ήταν αδύνατον να αντισταθώ!

Με ρυθμό πιο ενθουσιώδη από αυτόν του ανέμου, με εναλλασσόμενους οδηγούς, που ο καθένας σαν μαέστρος ορχήστρας έδινε τη δική του ερμηνεία και χρωμάτιζε τη ρυθμική μας κίνηση ανάλογα με το ταμπεραμέντο του, επιστρέψαμε στη βάση μας, ενώ ο Γρηγόρης, εν κινήσει, τσάκωνε με το φακό του την κάθε μας γκριμάτσα. 

Ο ΕΝΦΙΑ της Ble ποδηλατολέσχης καλά κρατεί!

Ελπίζω να μην απαλλαγούμε σύντομα από αυτόν, γιατί είναι από τους πιο δίκαιους φόρους που έχουν ποτέ επιβληθεί στη χώρα μας… σε ποδηλάτες!

Δείτε επίσης

Με το ποδήλατο στο «Δάσος των ευλογημένων υψών»

Η ποδηλατική διαδρομή Liège-Bastogne-Liège («La Doyenne», δηλαδή η πρεσβύτερη) είναι η παλαιότερη (έτος ίδρυσης 1892) από τα 5 Μνημεία της ποδηλασίας, όπως χαρακτηρίζονται οι αγώνες: Μιλάνο-Σαν Ρέμο, Γύρος Φλάνδρας, Παρίσι-Ρουμπέ, Λιέγη-Βαστόν-Λιέγη και Γύρος Λομβαρδίας.

Ήρθε η ώρα να πάρω κι εγώ Porsche!

Γρήγορες και ουσιαστικές οι αλλαγές στην αγορά των e-Bikes Η γερμανική εταιρεία κατασκευής κορυφαίων σπορ ...

Άγραφα

Άγραφα: Θρύλος, ιστορία και πραγματικότητα

Τα Άγραφα είναι ένας πολύ ξεχωριστός ορεινός τόπος. Εκτείνονται από τον ποταμό «Μέγδοβα» (Ταυρωπός) στα Ανατολικά, τον Αχελώο στα Δυτικά, οριοθετούνται από τον δρόμο Άρτας- Καρδίτσας στα Βόρεια και φτάνουν ως τη λίμνη Κρεμαστών στα Νότια.

mbike.gr

Pin It on Pinterest