Home | ΑΓΟΡΑ | MTB | Περιφερειακά | Intense carbine 29er

Intense carbine 29er

Έτοιμο για όλα!

Είναι πλέον γεγονός, πως τα 29αρια ήρθαν για να μείνουν. Οι περισσότερες εταιρείες επενδύουν στη συγκεκριμένη κατηγορία, εξελίσσοντας κάθε χρόνο τα μοντέλα τους, με αποτέλεσμα να επικρατεί ανάμεσά τους μεγάλος ανταγωνισμός.

Ακόμη μεγαλύτερο είναι το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού. Με την παρουσίαση του νέου της μοντέλου Carbine 29, η Intense στοχεύει να θέσει νέα standard στην κατηγορία Long-Travel 29er, κατακτώντας ταυτόχρονα και την κορυφή.

Όπως κάθε μοντέλο της εταιρείας, έτσι και το Carbine 29er ξεχωρίζει αμέσως με την εξαιρετική σχεδίαση και αισθητική του. Για την επιτυχημένη εμπορική του πορεία όμως δεν αρκεί μόνο η εμφάνιση. Το πλαίσιο κατασκευάζεται εξολοκλήρου από υλικό carbon (και το οπίσθιο τρίγωνο), στα πολύ υψηλά standard που μας έχει συνηθίσει η καλιφορνέζικη εταιρεία. Το βάρος του, σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας, ανέρχεται στα 2,6 κιλά (στο μέγεθος Medium) μαζί με το οπίσθιο αμορτισέρ Fox Float CTD Kashima Coat. To Carbine διαθέτει όλα τα σχετικά χαρακτηριστικά της κατηγορίας Trail/Enduro, όπως εσωτερική δρομολόγηση για το πτυσσόμενο παλουκόσελο Reverb Stealth της εταιρείας RockShox, ISCG 05 Tabs στη μεσαία τριβή για χρήση chain guide, και 142x12mm thru-axle στο οπίσθιο τρίγωνο. To head tube του πλαισίου είναι σχεδίασης Tapered για βελτίωση της ακαμψίας του εμπρόσθιου συστήματος του ποδηλάτου, ενώ και η δρομολόγηση των καλωδίων των ταχυτήτων και του οπίσθιου φρένου γίνεται εσωτερικά του πλαισίου. Η βάση στήριξης του εμπρόσθιου σασμάν είναι σχεδίασης direct mount, ενώ η μεσαία τριβή είναι συμβατή με Shimano Press Fit bottom bracket. Χαρακτηριστικό τέλος είναι το ενσωματωμένο προστατευτικό κάλυμμα στον κάτω σωλήνα του πλαισίου, με την ονομασία Intense FLK:GRD.

Γεωμετρικά, η Intense έχει επιλέξει μία πιο slack γωνία στο headtube στις 67 μοίρες. To μήκος των chain stays ανέρχεται στα 450 χιλιοστά. Το ύψος της μεσαίας τριβής ανέρχεται λίγο πιο ψηλά από τον ανταγωνισμό στα 350 χιλιοστά, επιτρέποντας ένα πιο ελεύθερο πεταλάρισμα πάνω από πέτρες, χωρίς όμως να περνάει το ύψος του άξονα των τροχών εξαιτίας της διάστασης των 29 ιντσών τους. H διαδρομή της οπίσθιας ανάρτησης είναι ρυθμιζόμενη στα 127 και στα 140 χιλιοστά. Και στις δύο θέσεις, η γεωμετρία του πλαισίου παραμένει η ίδια. Για τη λειτουργία της οπίσθιας ανάρτησης φροντίζει το πατενταρισμένο μοχλικό VPP (Vitrual Pivot Point). Τι να πρωτοπεί κανείς γι’ αυτό το μοχλικό! Αν όχι το καλύτερο μοχλικό στον πλανήτη, το VPP είναι αναμφισβήτητα το μοχλικό με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία των αγώνων κατάβασης παγκοσμίου επιπέδου. Σχεδιασμένο από κοινού με την αμερικανική εταιρεία Santa Cruz, είναι αυτό που χαρίζει στο Carbine 29 μία μαγική αίσθηση στη συμπεριφορά του. Όποιος τυχερός έχει οδηγήσει ένα πλαίσιο με μοχλικό VPP γνωρίζει καλά περί τίνος πρόκειται.
Για να μπορέσει το πλαίσιο να αναδείξει πλήρως τις δυνατότητες για τις οποίες έχει σχεδιαστεί, η Intense προτείνει τη χρήση εμπρόσθιας ανάρτησης με 160 χιλιοστά διαδρομή και 51 χιλιοστά offset. Tο αποτέλεσμα αυτού του συνδυασμού, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της εταιρείας, είναι η δημιουργία ενός πολύ γρήγορου και ασφαλούς ποδηλάτου που στρίβει καλύτερα και γρηγορότερα από οποιοδήποτε άλλο 29er! Το Carbine 29er είναι διαθέσιμο σε τρία μεγέθη (Small-Medium-Large) είτε σαν πλαίσιο, είτε σαν «complete» ποδήλατο, με τη δυνατότητα επιλογής «πακέτου» περιφερειακών εξαρτημάτων που διαμορφώνει ανάλογα και το τελικό κόστος του.

Πρακτικά
Τιμή: 3.199 €
Αντιπρόσωπος: Κifissia Bike τηλ: 2106232002

Δείτε επίσης

EP8 – Η Shimano αλλάζει ταχύτητα στα συστήματα ηλεκτροκίνησης

Σύστημα e-MTB δεύτερης γενιάς Από τα πρώτα κιόλας βήματα των STEPS, τα συστήματα ηλεκτροκίνησης της ...

Πετάλια DMR Vault: κορυφαία απόδοση και αξιοπιστία!

DMR Vault: πετάλια απο «σπίτι» Τα πετάλια DMR Vault χαρακτηρίζονται σαν τα κορυφαία πετάλια πλατφόρμες της αγοράς, ...

Παγουροθήκη Carbon

CARBONE Bottle Cage XFK 3D: η ελαφρύτερη παγουροθήκη στον κόσμο!

CARBONE Bottle Cage XFK 3D: παγουροθήκη ελαφριά σαν… πούπουλο Με το βάρος της να ανέρχεται ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest