Home | ΝΕΑ | ΚΟΣΜΟΣ | 3o ετάπ: Κυρίαρχος ο Kittel, πετυχαίνει μια βασιλική νίκη
Ο Γερμανός σπρίντερ Marcel Kittel κατέκτησε τη δεύτερη νίκη του στο Γύρο Γαλλίας σε ένα δυνατό ετάπ με τερματισμό το Λονδίνο και την κεντρική λεωφόρο The Mall των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. Από τον Γρηγόρη Σιμιτζή

3o ετάπ: Κυρίαρχος ο Kittel, πετυχαίνει μια βασιλική νίκη

Ο Γερμανός σπρίντερ Marcel Kittel κατέκτησε τη δεύτερη νίκη του στο Γύρο Γαλλίας σε ένα δυνατό ετάπ με τερματισμό το Λονδίνο και την κεντρική λεωφόρο The Mall των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

Από τον Γρηγόρη Σιμιτζή

Ο Kittel για άλλη μια φορά επωφελήθηκε την τρομερή δουλειά της  ομάδας του Giant Shimano, τερματίζοντας πρώτος με τον Peter Sagan της Cannondale να τον ακολουθεί δεύτερος  μετά  155 χιλιόμετρα και το Cabridge.

 | mbike.gr

Την ίδια στιγμή ο Vincenzo Nibali τερμάτισε ασφαλής μαζί με τους Froome και Contador στο γκρουπ, διατηρώντας την κίτρινη φανέλα και τη διαφορά των 2 δευτερολέπτων από τον Peter Sagan, τη στιγμή που ο αγώνας ταξιδεύει πάλι στη Γαλλία μετά από ένα θριαμβευτικό τριήμερο στη Βρετανία.

O 26χρονός νικητής τεσσάρων ετάπ στον περσινό Γύρο, Kittel, υπογράμμισε μετά το τέλος του αγώνα πως το σημερινό σπριντ του τερματισμού είναι ένα από τα γρηγορότερα σπριντ που έχει ποτέ πραγματοποιήσει. "Στα τελευταία 500 μέτρα το μεγαλύτερο μέρος της μάχης έχει δοθεί, καθώς η βροχή που ξέσπασε στα 10 τελευταία χιλιόμετρα είχε προκαλέσει ταραχή στο γκρουπ και όλοι ήθελαν να βρίσκονται μπροστά", δήλωσε ο Kittel. Λίγο πριν το τερματισμό μια πτώση σε μια στενή δεξιά στροφή στην πλατεία του Κοινοβουλίου στο Westminister καθυστέρησε αρκετά τον συμπατριώτη και αντίπαλο του Κittel, πρωταθλητή Γερμανίας,  Αndre Greipel της Lotto Belisol, αφαιρώντας του την ευκαιρία να βρεθεί στο σπριντ. O Kittel όμως προφυλαγμένος σωστά από την ομάδα του κατάφερε να κρατήσει μια καλή θέση στο γκρουπ στην αρκετά αγχώδη και τεχνική κούρσα που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Λονδίνου."Αν και έχασα λίγο επαφή από την κεφαλή του γκρουπ, ο Tom Veelers με έφερε στη ρόδα του de Kort και τότε ξεκινήσαμε να ποδηλατούμε δυνατά. Ο τερματισμός ήταν απλά απίστευτος. Ποτέ δεν έχω δει και δεν έχω ζήσει τέτοιον τερματισμό στην ποδηλασία’’, δήλωσε επίσης ο νεαρός Γερμανός.

Σίγουρα πρόσωπο του αγώνα είναι ο Marcel Kittel με την τρομερή νίκη που πέτυχε, με μεγάλο χαμένο της ημέρας τον Andy Shleck, καθώς είχε μία πτώση μέσα στο Λόνδινο σε επαφή του με θεατή του αγώνα, και όπως φαίνεται η ατυχία των περασμένων χρόνων συνεχίζει να τον ακολουθεί.

Η συνέχεια θα δοθεί στη Γαλλία με το 4ο ετάπ των 163.5 χιλιομέτρων από την Le Touquet-Paris Plage στην πόλη της Lille. Παρά τις ενδιάμεσες αναβάσεις 4ης κατηγορίας, το ετάπ χαρακτηρίζεται ως ευθείας, και δίνει την ευκαιρεία στον Kittel να σπάσει το χατ-τρικ του. 

 

Δείτε επίσης

Rimini, Ιούνιος 2026: Το ποδήλατο αλλάζει τον κόσμο — και εμείς θα είμαστε εκεί

Velo city conference 2026 Υπάρχουν στιγμές που αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό που αγαπάς δεν είναι απλώς ...

Komoot ChatGPT

Το Komoot ενσωματώνει την χρήση AI μέσω ChatGPT

H AI προσέγγιση στην ανακάλυψη διαδρομών με τη συνεργασία Komoot ChatGPT Το Komoot λανσάρει εφαρμογή ...

Shimano και Canyon ενώνουν δυνάμεις σε μια νέα εποχή All-Terrain Racing

Συνεργασία SHIMANO «CANYON × DT SWISS ALL-TERRAIN RACING» Η Shimano ανακοίνωσε σήμερα τη συνεργασία της ...

Αφήστε μια απάντηση

Pin It on Pinterest