Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | Αξεσουάρ | Poc Octal Mips

Poc Octal Mips

Θα πάρουν τα μυαλά σας αέρα!

Η Poc είναι μία εταιρεία με παρελθόν στη χιονοδρομία με τη βάση της στην Στοκχόλμη!

Από τον Δημήτρη Σπύρου

Η θέση της και η επιλογή των ανθρώπων που απαρτίζουν τα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης επιτρέπει στο να συνδυάζει με πολύ μεγάλη επιτυχία την υψηλή αισθητική και το design με την ασφάλεια και την κορυφαία απόδοση. Το κορυφαίο κράνος της εταιρείας, Οctal, στην ανανεωμένη έκδοση του για το 2015 με την τεχνολογία MIPS (Multi Directional Impact Protection System), μόλις έφτασε στα χέρια μας για δοκιμή, πριν καλά καλά κυκλοφορήσει!

Το κράνος
Το Octal αμέσως μόλις το πιάνεις στα χέρια σου καταλαβαίνεις ότι είναι ένα hi-end κράνος καθώς τόσο το βάρος του όσο και τα επιμέρους χαρακτηριστικά του είναι ιδιαιτέρως προσεγμένα. Μεγάλοι αεραγωγοί σε όλη την έκταση του κράνους επιτρέπουν τον αερισμό του κεφαλιού με τον καλύτερο τρόπο. Η φιλοσοφία του σχεδιασμού των αεραγωγών βασίζεται στο μέγεθος των αεραγωγών αντί του πλήθους αυτών. Έτσι, συναντούμε 16 υπερμεγέθεις αεραγωγούς περιμετρικά οι οποίοι επιτρέπουν την βέλτιστη κυκλοφορία του αέρα.
Όσον αφορά την κατασκευή του, τα στάνταρτ της εταιρείας έχουν τεθεί πολύ ψηλά. Η εταιρεία φροντίζει για την κατασκευή του σώματος του κράνους σε ενιαία κατασκευή με μεγαλύτερο σε πάχος σε στρατηγικά σημεία PS ενώ το σχήμα του προστατεύει και το πίσω μέρος του κεφαλιού.
Η τεχνολογία Mips, η οποία ενσωματώνεται στην κορυφαία έκδοση που είχαμε την ευχαρίστηση να δοκιμάσουμε, προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη προστασία σε περίπτωση πρόσκρουσης του κεφαλιού υπό γωνία, επιτρέποντας στη μεμβράνη που βρίσκεται εσωτερικά του κράνους να απορροφά την ενέργεια από την πρόσκρουση, που θα προκαλούσε μετακίνηση του εγκεφάλου κατά τα πρώτα 15 millisecond της πρόσκρουσης.

Τo Octal είναι απολύτως συμβατό και με το καινοτόμο σύστημα ICE το οποίο περιλαμβάνει έναν ειδικό αισθητήρα που τοποθετείται στο πίσω μέρος του κράνους και μπορεί να καλέσει βοήθεια σε περίπτωση που ο αναβάτης πέσει στο έδαφος και βρίσκεται ακινητοποιημένος.
To Poc τέλος επιτρέπει άμεσο και ασφαλές «παρκάρισμα» των γυαλιών με μία απλή κίνηση. Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα Eye Park επιτρέπει την εύκολη και αυτόματη τοποθέτηση των συμβατών γυαλιών λίγο πιο πάνω από τα μάτια, ώστε να μπορεί ο αναβάτης να έχει απρόσκοπτη επαφή με τον δρόμο όταν ο φωτισμός χαμηλώνει. Το Eye Park χρησιμοποιεί μαγνήτες στο κράνος και τα συμβατά γυαλιά της εταιρείας για το συγκεκριμένο σύστημα.

Eφαρμογή
Τα μαξιλαράκια στο εσωτερικό του κράνους είναι κατασκευασμένα από υλικό που αποτρέπουν την αίσθηση ζέστης καθώς δύνανται να στεγνώνουν αμέσως από τον ιδρώτα. Η ποιότητά τους αλλά και το σύστημα δεσίματος του κράνους προσφέρουν απόλυτα ευχάριστη εφαρμογή στο κεφάλι χωρίς να υπάρχουν σημειακές πιέσεις. Παράλληλα, οι υπερμεγέθεις αεραγωγοί επιτρέπουν τον παραπάνω από ικανοποιητικό αερισμό του κεφαλιού ακόμα και κατά τη διάρκεια των πολύ ζεστών ημερών του καλοκαιριού.

Eντυπώσεις
Φορώντας το Οctal, νιώθεις ελάχιστη πίεση και βάρος στο κεφάλι ενώ ακόμα και όταν κουνάς απότομα το κεφάλι, μένει σταθερό στη θέση του. Δοκιμάσαμε το κράνος τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, πράγμα που σημαίνει ότι η θερμοκρασία ήταν στα πλέον υψηλά επίπεδα της χρονιάς. Παρά την έντονη ζέστη το Octal επιτρέπει την κυκλοφορία του αέρα χωρίς να υπερθερμαίνεται το κεφάλι. Όσον αφορά την εμφάνισή του, τα σχόλια όσων ποδηλατήσαμε μαζί ήταν περισσότερο από θετικά! Άλλωστε η ομάδα της Garmin Sharp που φορά το κράνος σε γαλάζιο χρώμα διακρίνεται για το στιλ των εμφανίσεών της.

Μου αρέσει
• Η τεχνολογία Mips
• Oι υπερμεγέθεις αεραγωγοί
• Η εφαρμογή του

Δεν μου αρέσει
• Ότι τα καλά πράγματα κοστίζουν!

Χαρακτηριστικά

Χαρακτηριστικά

Βάρος: 215 γρ. Extras: Εye Park / Συμβατότητα με Ice dot.
Αν είστε από αυτούς που θέλουν και μπορούν να χρησιμοποιούν κορυφαίο εξοπλισμό, τότε πρέπει να λάβατε σοβαρά την απόκτηση του Poc. Η ποιότητα, ο σχεδιασμός του κράνους και των επιμέρους λεπτομερειών το τοποθετούν ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές!
Τιμή: 350 €
Αντιπρόσωπος: Μπαλντούμης Β.-Πάππου Ρ. ΟΕ. Τηλ.: 22670-31552

Δείτε επίσης

Polar Vantage V

Το Polar Vantage V είναι το απόλυτο καρδιοσυχνόμετρο πολυαθλημάτων της Polar

πετάλια SPD

Τα νέα υβριδικά SPD πετάλια της Look: GEO Trekking Vision

SPD Πολυχρηστικά και πρακτικά! Όλο και περισσότεροι επιλέγουν να χρησιμοποιούν SPD πετάλια για λόγους που ...

knog cobber

Tα Cobber 330 της Knog φωτίζουν τις διαδρομές μας

Ένα καλό σετ φωτιστικών δεν είναι απλώς αξεσουάρ, είναι απολύτως απαραίτητο Κάπως έτσι σκέφτηκε και ...

Αφήστε μια απάντηση

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest