Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | ROAD | Bianchi Via Nirone 7

Bianchi Via Nirone 7

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να αποκτήσετε ένα καθαρόαιμο Bianchi; Ναι, ένα από τα ποδήλατα θρύλους της ιταλικής εταιρίας που θα μπορείτε να το απολαμβάνετε στο δρόμο και να νιώθετε μέρος της ιταλικής παράδοσης στο αγωνιστικό ποδήλατο; Ωραίο αλλά… ακριβό;

Όχι αν επιλέξετε τη λύση που ακούει στο όνομα Via Nirone 7. Ένα ποδήλατο που μπορεί να σας ταξιδέψει μακριά.

Bella Italia
Από τις αγαπημένες εταιρίες ποδηλάτων, στενά συνδεδεμένη με το ίδιο το αγωνιστικό ποδήλατο καθώς με τους σκελετούς της έχουν αγωνιστεί μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα που έχουν περάσει από το ποδήλατο.

 | mbike.gr

Από τον Coppi στον Gimondi κι από τον Gianni Bugno ως τον Pantani – με μια μικρή δόση από Ολυμπιακούς της Αθήνας και τον Absalon – οι αναβάτες της Bianchi έγραψαν ιστορία.

Μια ιστορία που ξεκίνησε το 1885 από τον Edoardo Bianchi στο Μιλάνο και σήμερα, ο καθένας μπορεί πλέον να αποτελέσει μέρος της.

Coast to Coast
To Via Nirone 7, ανήκει στην κατηγορία ποδηλάτων «αποστάσεων» της Bianchi, όπως και το Infinito. Εδώ σημασία δεν παίζει το «δευτερόλεπτο» στον τερματισμό αλλά μια ευχάριστη, απολαυστική, άνετη και μάλλον αξέχαστη διαδρομή. Μιλάμε για κάλυψη αποστάσεων με την ιδανική θέση οδήγησης, για μέγιστη απόδοση και ελάχιστη καταπόνηση – φυσικά μιλάμε για τον αναβάτη – και πάντα με τη γεωμετρία και το σχεδιασμό Bianchi.

Πρόκειται για το ποδήλατο που απευθύνεται στην πλειοψηφία των υποψήφιων αγοραστών ποδηλάτων δρόμου, οι οποίοι ακριβώς επιθυμούν να επενδύσουν ένα «λογικό» αντίτιμο σε ένα ποιοτικό ποδήλατο που δε θα χρειαστεί να… αντικαταστήσουν με την πρώτη ευκαιρία. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, η «ευκαιρία» είναι το ίδιο το ποδήλατο.

Για να μη σας κουράζουμε, σας λέμε από τώρα πως το Via Nerone στοιχίζει κάτω από 1000 ευρώ (995 για την ακρίβεια) με τη σειρά Sora της Shimano ενώ γύρω στα 1400 με τη σειρά 105 Shimano. Ναι, μιλάμε για ολοκληρωμένο ποδήλατο Bianchi – αν το θέλετε στο γνωστό αγωνιστικό χρώμα της εταιρίας ή και σε ένα όμορφο μαύρο – σε τιμή που δύσκολα φαντάζεται κάποιος.

Το Via Nirone 7, θα ανταποκριθεί πρόθυμα στο ρόλο του ως ενός ποιοτικού, ολοκληρωμένου ποδηλάτου δρόμου κατάλληλου, όπως είπαμε ήδη, για την κάλυψη αποστάσεων ή για μεγάλες, απολαυστικές προπονήσεις.

Είναι σβέλτο, άνετο, φιλικό στο χρήστη – είναι ιδανικό για κείνους που θέλουν να ξεκινήσουν σοβαρά την ποδηλασία δρόμου – και δεν πρόκειται να απογοητεύσει τον ιδιοκτήτη του ή να τον προβληματίσει ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες.

Φυσικά δεν έχει το «αγωνιστικό ταπεραμέντο» ενός Oltre αλλά αυτό μάλλον… θετικό είναι αν ο αναβάτης δεν έχει τις δυνατότητες ενός πρωταθλητή.

Πρόκειται για ένα στοιχείο που αξίζει να επισημάνουμε καθώς, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το κάθε ποδήλατο είναι φτιαγμένο για μια κατηγορία αναβάτη. Δηλαδή, ένα «αγωνιστικό» μοντέλο μάλλον θα «ταλαιπωρήσει» τον μέσο χρήστη καθώς είναι πιο ελαφρύ απ’ ότι δικαιολογεί ένας μέσος αναβάτης (που δεν είναι δηλαδή 1.80 και 65 κιλά…), πιο απότομο στις αντιδράσεις απ’ όσο μπορεί να χειριστεί κάποιος και, επιπλέον όχι τόσο άνετο στα πολλά χιλιόμετρα.

Άρα λοιπόν, η επιλογή ενός πιο «ήπιου» ποδηλάτου δρόμου, όπως το Via Nirone 7, δεν έχει μόνο να κάνει με το κόστος αλλά και με τις ανάγκες της πλειοψηφίας των υποψήφιων αγοραστών.

Σκελετός και άλλα…
Αλουμίνιο triple butted Hydro και σχεδιασμός που συνδυάζει την αντοχή με την άνεση, αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου, γεωμετρίας compact, σκελετού.

Βασίζεται σε μια σειρά Shimano 105 από την οποία έχουν χρησιμοποιηθεί οι αλλαγές, τα ντεραγιέ και η κασέτα ενώ ο δισκοβραχίονας κόμπακτ είναι της FSA. Φρένα, τροχοί, ντίζα σέλας και λαιμός είναι τα σημεία στα οποία έχουν γίνει οι απαραίτητες οικονομίες, οικονομίες όμως που δεν επηρεάζουν τη συνολική εξαιρετική εικόνα – σε σχέση με το κόστος πάντα – του συγκεκριμένου μοντέλου.

Ελαστικά της  Vittoria και σέλα από τη Selle San Marco, συμπληρώνουν τον «ιταλικό αέρα» του Via Nirone 7.

Όπως είπαμε και πριν, οικονομία έχει γίνει εκεί που δεν επηρεάζεται το αποτέλεσμα, με κινήσεις ιδιαιτέρως προσεχτικές που επιτρέπουν στον καθένα να μπει στον κόσμο της Bianchi.

Κι όταν λέμε στον «κόσμο της Bianchi» εννοούμε, για παράδειγμα, πως με την αγορά του κάθε ποδηλάτου, ο ιδιοκτήτης του μπορεί να μεταβεί στο www.bianchi.com, στην κατηγοράι Bike Owners κι εκεί να συμπληρώσει τη φόρμα «Trace Form» με τα προσωπικά του στοιχεία και τα στοιχεία του σκελετού και στη συνέχεια, να καταγράφει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα αποτελέσουν το «ιστορικό» του ποδηλάτου. Με τον τρόπο αυτό, θα καταγράφεται η ιστορία αλλά και οι «επιδόσεις» του κάθε μοντέλου. Το κουπόνι ποιοτικού ελέγχου (Quality Control Coupon) συνοδεύει κάθε ποδήλατο Bianchi κι εκεί μπορεί ο ιδιοκτήτης του ποδηλάτου να βρει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την παραπάνω διαδικασία. Ο κωδικός του σκελετού, βρίσκεται κατεγραμμένος στο κάτω μέρος της μεσαίας τριβής. Η διαδικασία αυτή εγγυάται την εύκολη δημιουργία του ιστορικού του κάθε ποδηλάτου και την καταγραφή του ως «γνήσιου μέλους» της μεγάλης οικογένειας της Bianchi.

Italian Spirit
Αν είστε στην αναζήτηση ενός ποιοτικού, καλοφτιαγμένου και εξαιρετικά όμορφου ποδηλάτου δρόμου – και δε θέλετε να πληρώσετε μια περιουσία – σας συμβουλεύουμε να εντάξετε το Via Nirone 7, ανάμεσα στις προτεραιότητές σας. Αν πάλι δεν είστε σε αυτή την αναζήτηση… και μόνο η ύπαρξη ενός τέτοιου ποδηλάτου, σε αυτή την τιμή θα έπρεπε να σας βάλει!

Με ένα απολύτως λογικό αντίτιμο – εξαιρετικά χαμηλό στην περίπτωση που θα το επιλέξετε με την Sora – αποκτάτε ένα κομμάτι της ποδηλατικής ιστορίας, σε χρώματα που φέρνουν στο μυαλό τους θρύλους της αγωνιστικής ποδηλασίας και – δεν είναι και λίγο βρε αδερφέ – έχετε επιτέλους ένα καθαρόαιμο Bianchi.

Θέλετε κι άλλα;

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ
Πλαίσιο: Via Nirone 7 Hydro Alu
Πιρούνι: Bianchi FN11 Kvid Alu/carbon
Rear Derailleur: Shimano 105 black sp
Front Derailleur: Shimano 105 black sp
Δισκοβραχίονας: FSA Omega MegaExo Compact 105
Φρένα: Reparto Corse RC-471
Τροχοί: Maddux RX 5.1 custom blackΛάστιχα: Vittoria Zaffiro Slick
Λαιμός: Reparto Corse DA-32
Σέλα: San Marco Ponza Power

ΠΡΑΚΤΙΚΑ
Τιμή: με τη σειρά Shimano Sora 950 €, με τη σειρά Shimano 105 1320 €
Αντιπρόσωπος: Κυκλοποδηλατική ΑΕ. Τηλ.: 2310-535821

Δείτε επίσης

LOOK 785 HUEZ DISC MBIKE

LOOK 785 Huez Disc: ανηφορίστικο και δισκοφρενάτο!

Το κατακόκκινο LOOK 785 Huez Disc! Δοκιμάζουμε το δισκοφρενάτο LOOK 785 Huez Disc. Ένα μοντέρνο ...

BMC ROADMACHINE 01

BMC Roadmachine 01 ONE: υπόδειγμα άνεσης και απόδοσης!

Δοκιμάζουμε το BMC Roadmachine 01 του 2020! Ταξιδεύουμε στη Βόρεια Ιταλία για να δοκιμάσουμε στους ...

sunn special s3

SUNN Special S3: τόσο μοντέρνο!

Δοκιμάζουμε το SUNN Special S3! Ανάμεσα σε τόσες ποδηλατικές μάρκες και σε ακόμα περισσότερα μοντέλα, ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest