Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | ROAD | Selle SMP Composit

Selle SMP Composit

Καθήστε άνετα!

Η SMP με ιστορία 60 και πλέον ετών, αφού αντιστάθηκε στη μετακίνηση της παραγωγής της ανατολικά -στις αρχές του 2000- που όλες οι κατασκευαστικές εταιρίες μετανάστευαν σε χώρες όπου υπήρχαν οικονομικά εργατικά χέρια, εκείνη παρέμεινε στην Ιταλία πιστεύοντας στο προϊόν και τις δυνάμεις της.

Από τον Γιάννη Ματθιάσο

Την ίδια χρονική περίοδο και ενώ η παραγωγή της ξεπερνούσε τα 5εκατομμύρια σέλες τον χρόνο ήταν η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε ένα πιστοποιημένο σύστημα ελέγχου των προιόντων της στον κλάδο, ενώ λίγα χρόνια αργότερα -το 2004- μετά από μακρές και σε βάθος έρευνες σε επαγγελματίες αναβάτες, δημιούργησε τη σειρά 4BIKE. Οι σέλες SMP έγιναν πρωτοποριακές με έναν απόλυτα διαφορετικό και καινοτόμο σχεδιασμό, που όχι άδικα, τις κατατάσσει στην κορυφή των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Όλα αυτά που προαναφέραμε είναι πολύ εύκολο να τα καταλάβει κάποιος, όταν θα πιάσει στα χέρια του μία σέλα SMP Composit και θα την επεξεργαστεί.
Οι σέλες  μπορεί να μην αποτελούνται από πολλά εξαρτήματα αλλά η συγκεκριμένη είναι κατασκευασμένη από,
• ελαστομερές Nylon 12 με πρόσμειξη ινών carbon και επικάλυψη πραγματικού δέρματος για τις μαύρες -σαν αυτή της δοκιμής μας- και μικρό ινών για τις χρωματιστές,
• ανατομικό και εργονομικό σχεδιασμό με μεγάλο άνοιγμα για την μέγιστη και σωστή αιμάτωση των κάτω άκρων και γαμψή μύτη για την γρήγορη μετακίνηση επάνω σε αυτήν.
• πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι AISI 304, που η SMP έχει τοποθετήσει “ανάποδα”.
Τι εννοούμε ανάποδα, όλες οι σέλες έχουν την αρχή και το τέλος του πλαισίου τους, στο πίσω μέρος, σε αντίθεση οι σέλες SMP την αρχή και το τέλος του πλαισίου το έχουν στη μύτη της σέλας. Αυτή η καινοτομία προσφέρει μεγάλη ακαμψία στη σέλας και επίσης ένα μεγάλο εύρος ρυθμίσεων με τον λαιμό της σέλας.

Η χαρά με την Composit SMP έρχεται από τη στιγμή που θα κάτσεις σε αυτήν και θα αρχίσεις το πεταλάρισμα. Ο βασικός παράγοντας για να νοιώσεις τη χαρά αυτή, είναι πάντα η σωστή επιλογή μεγέθους της σέλας και το σωστό ρούχο γιατί δεν υπάρχει κάποια επένδυση στην Composit. Επίσης προσοχή πρέπει να δείξουμε και στη σωστή ρύθμιση της σέλας ως προς τις μοίρες που πρέπει να παίξουμε. Μην ξεχνάτε ότι μία σέλα αυτής της κατηγορίας, που απευθύνεται και σε επαγγελματίες ποδηλάτες, χρειάζεται μεγάλη ακρίβεια στη ρύθμισή της και να είσαστε σίγουροι ότι θα σας δώσει το μέγιστο της υψηλής τεχνολογίας που κρύβει.

Αυτό που αξίζει να αναφερθούμε είναι το πραγματικά μεγάλο άνοιγμα που διαθέτει η σέλα, η οποία σε στηρίζει αποκλειστικά στα κόκαλα της λεκάνης και πουθενά αλλού, με αποτέλεσμα την αποφόρτιση όλων των μαλακών και ευαίσθητων μορίων, αυξάνοντας τη διάρκεια επάνω στη σέλα και τη σωστή κυκλοφορία του αίματος στα άκρα. Ένα καλό πείραμα είναι να κάτσεις στη σέλα χωρίς ποδηλατικά ρούχα, όπου θα καταλάβεις ότι τα μόνα σημεία που ακουμπάνε σε αυτήν είναι τα κόκαλα της λεκάνης και οι γλουτιαίοι στο πίσω ανυψωμένο τμήμα της σέλας, παρέχοντας επίσης την πάρα πολύ καλή στήριξη της οσφυϊκής μοίρας.
Κάτι ακόμη που κάνει την Composit μοναδική και ξεχωριστή είναι η γαμψή μύτη η οποία μας βοηθάει να κινούμαστε με ευκολία από το πίσω στο εμπρός τμήμα της, ανάλογα με το τερέν και το ρυθμό που θέλουμε να κρατήσουμε. Το δεύτερο καλό σημείο της γαμψής μύτης είναι η ευκολία του να μπορείς να κάνεις ορθοπεταλιά και να ξανά κάθεσαι στη σέλα γλιστρώντας επάνω της χωρίς να «μαγκώνει» το κολάν και να χαλάμε το ρυθμό μας.

Αυτό που δεν μας ενθουσίασε είναι το βάρος της, ούτε βαριά αλλά ούτε και ελαφριά, κοντά στα 200 γραμμάρια αλλά αν πρόκειται να κάτσεις σε μία σέλα που δε σε ενοχλεί και δε θα ξανά ασχοληθείς μαζί της, τα 200 γραμμάρια δε θα φανούν πουθενά.
Το συμπέρασμα, μετά από κάποιους μήνες που είχαμε τη selle SMP Composit στην κατοχή μας και συγκεκριμένα στο ποδήλατο δρόμου, είναι οι συνεχόμενες δικαιολογίες προς τον αρχισυντάκτη του Mbike, για να την κρατήσουμε λίγο ακόμη …

Πρακτικά
Τιμή: 219 €
Αντιπρόσωπος: Sportlifebikes τηλ: 210 9832356

Δείτε επίσης

LOOK 785 HUEZ DISC MBIKE

LOOK 785 Huez Disc: ανηφορίστικο και δισκοφρενάτο!

Το κατακόκκινο LOOK 785 Huez Disc! Δοκιμάζουμε το δισκοφρενάτο LOOK 785 Huez Disc. Ένα μοντέρνο ...

BMC ROADMACHINE 01

BMC Roadmachine 01 ONE: υπόδειγμα άνεσης και απόδοσης!

Δοκιμάζουμε το BMC Roadmachine 01 του 2020! Ταξιδεύουμε στη Βόρεια Ιταλία για να δοκιμάσουμε στους ...

sunn special s3

SUNN Special S3: τόσο μοντέρνο!

Δοκιμάζουμε το SUNN Special S3! Ανάμεσα σε τόσες ποδηλατικές μάρκες και σε ακόμα περισσότερα μοντέλα, ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest