Home | ΝΕΑ | ΕΛΛΑΔΑ | AdventureXpert

AdventureXpert

Ένας αγώνας περιπέτειας για ΜΤΒ και ορεινό τρέξιμο!

Στις 13 Δεκεμβρίου 2015 στο Γέρακα θα πραγματοποιηθεί το «AdventureXpert» ένας αγώνας περιπέτειας.

Ο αγώνας θα είναι έναρξη και τερματισμό τον Γέρακα ενώ θα εξελιχθεί στην περιοχή της Πεντέλης. Μπορεί να πάρει μέρος στον αγώνας ο καθένας, ενήλικας, αθλητής ασχέτου ηλικίας είτε διαθέτει είτε όχι δελτίο, αρκεί βέβαια να γνωρίζει ορεινή ποδηλασία / ορεινό τρέξιμο και να έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση.
Η κάθε ομάδα αποτελείται συνολικά από 4 αθλητές, με μία υποομάδα από δύο δρομείς και μία υποομάδα από δύο ποδηλάτες. Στην περίπτωση τώρα που δεν καταφέρουν να γίνουν μία ομάδα τεσσάρων ατόμων απλά δε θα συμπεριληφθούν στη Γενική Κατηγορία για τις ομάδες (4μελείς). Για τις υποομάδες (2 μελείς) θα υπάρχουν οι εξής κατηγορίες: Αντρών, Γυναικών, Μικτή

Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών είναι συνολικά 50 αθλητές ανά κατηγορία. Για να ισχύει μία κατηγορία ενσωματώνεται με την αμέσως επόμενη κατηγορία.
Για να ισχύει μία κατηγορία πρέπει να έχει τουλάχιστον έξι συμμετοχές. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί κάποια κατηγορία, ενσωματώνεται με την αμέσως επόμενη κατηγορία.

Όλοι οι συμμετέχοντες συμπληρώνουν αίτηση συμμετοχής και υπεύθυνη δήλωση υποχρεωτικά.

AFISA_ADVENTUREXPERT2)
Η διαδρομή θα είναι ο ορεινός όγκος της Πεντέλης και περιλαμβάνει ασφάλτινα κομμάτια, δασικούς δρόμους, μονοπάτια και 2-3 κομμάτια που ο αθλητής μπορεί εάν το κρίνει να βρει εκτός πορείας ίχνους (μονοπατιού ή δασικού δρόμου) για να κάνει πιο σύντομο χρόνο. Η διοργάνωση έχει εντοπίσει κάποια τέτοια κομμάτια που είναι προσπελάσιμα αλλά λίγο πιο δύσκολα. Τα μονοπάτια βέβαια είναι υποχρεωτικά καθώς εκεί βρίσκονται τα περισσότερα στίγματα. Το τρέξιμο είναι 15-20χλμ. ενώ το ποδήλατο είναι 25-30χλμ.

Στις 09:30πμ θα ανακοινωθούν σε πίνακα τα στίγματα (σημεία) του χάρτη και θα δωθούν παραδείγματα πως τα εντοπίζουμε πάνω στο χάρτη, στα οποία σημεία θα πρέπει οι αθλητές θα πρέπει να πάρουν κάποιο στοιχείο πχ. σφραγίδα. Το κάθε σημείο θα έχει διαφορετικό στοιχείο. οι αθλητές θα έχουν μισή ώρα να μελετήσουν το χάρτη στις 10:00πμ θα δοθεί η εκκίνηση. Δεν είναι υποχρεωτικό για τους αθλητές να ξεκινήσουν στις 10:00πμ, αλλά μπορούν να ξεκινήσουν και λίγο αργότερα εάν κρίνουν ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μελετήσουν το χάρτη.
Τα στίγματα (σημεία) έχουν μπει κατά αυτόν τον τρόπο ώστε ο αθλητής νσ πρέπει να βρει την ιδανική σειρά που θα πάει στα σημάδια για να κάνει το λιγότερο χρόνο.

Δεν θα υπάρξει σηματοδότηση της διαδρομής παρά μόνο ο χάρτης και τα στίγματα που θα δοθούν στις ομάδες.
Η κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να φέρει τον χάρτη μαζί της καθόλη τη διάρκεια του αγώνα. Θα δοθούν δύο χάρτες σε κάθε 4μελή ομάδα, ένας στην ομάδα των ποδηλατών και ένας στην ομάδα των δρομέων. Πάνω στο χάρτη θα αναφέρεται το όνομα της ομάδας καθώς και το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:
Κυριακή 13/12/2015:
• 09.00 πμ Παραλαβή χαρτών και ενημερωτικού υλικού από την γραμματεία του event. Επιβεβαίωση συμμετοχών.
• 09.30 πμ Ανακοίνωση στιγμάτων στις ομάδες
• 10.00 πμ Εκκίνηση Event Περιπέτειας
• 14.00 μμ Έναρξη απονομών

Ο οργανωτής μπορεί να τροποποιήσει τις διαδρομές αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλλει το event λόγω κακοκαιρίας ή άλλης ανωτέρας βίας.

Δείτε επίσης

Κέρδισε ένα Scott Aspect του 2022 στο Tsirikos Bikes

Mεγάλος διαγωνισμός Scott + Tsirikos Bikes! Mήπως ήρθε η ώρα να κερδίσετε ένα ποδήλατο Scott ...

Το Granfondo Fausto Coppi International επιστρέφει!

Ένα από τα δημοφιλέστερα ποδηλατικά events στην Ευρώπη ετοιμάζεται και πάλι για το 2023 Η ...

Το κορυφαίο κατάστημα της Colnago βρίσκεται στο Abu Dhabi

Ένα κατάστημα 10.000 τμ, σε ένα διώροφο κτίριο, με μοναδικά έπιπλα, αντικείμενα τέχνης, υψηλή τεχνολογία ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest