Creme

Café Racer Black Doppio

Ride in Style

Η Crème είναι μια σχετικά νέα εταιρεία από την Πολωνία, η οποία εξειδικεύεται στη δημιουργία πανέμορφων ρετρό ποδηλάτων και fixed gear. Ποδήλατα που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται σε ευρωπαϊκό έδαφος, ενσωματώνοντας την ευρωπαϊκή κουλτούρα σχεδιασμού και κατασκευής ποδηλάτων προηγούμενων δεκαετιών.

Μια σύντομη «συμβίωση» με ένα από τα μοντέλα της –θα ακολουθήσουν περισσότερα σύντομα– μας απέδειξε πως εκτός από εικόνα, τα Creme διαθέτουν και ουσία…

 | mbike.gr | mbike.gr

Café Racer για κυρίους και κυρίες
Η σειρά Café Racer είναι προφανώς επηρεασμένη από «χρηστικά» ποδήλατα των δεκαετιών του ’50 και του ’60: Ποδήλατα που συναντούσε κάποιος στο Άμστερνταμ ή το Λονδίνο και ο κόσμος χρησιμοποιούσε για μετακινήσεις αλλά και για μεταφορά αντικειμένων.

Χαρακτηρίζονται από έναν όμορφο, ατσάλινο σκελετό, κομμένο με λέιζερ για μέγιστη ακρίβεια, η οποίος χαρίζει αυτή τη μοναδική, όμορφη εικόνα του λεπτού σωλήνα.

Η εσωτερική καλωδίωση και οι εσωτερικές ταχύτητες τονίζουν τα καθαρά χαρακτηριστικά του ποδηλάτου, προσφέροντας ταυτόχρονα ένα σύνολο πρακτικό και λειτουργικό.

Τα ποδήλατα αυτής της σειράς διαθέτουν φώτα, φτερά, προστατευτικά αλυσίδας – ενώ ορισμένα μοντέλα και σχάρα.

Το ποδήλατο της δοκιμής μας ήταν το Café Racer Doppio Men και από την πρώτη στιγμή που «μπήκε» στο γραφείο, δεν άφησε κανέναν αδιάφορο με τη γοητεία του.

Retro chic
Το ότι το συγκεκριμένο μοντέλο είναι όμορφο είναι ομολογουμένως αναμφισβήτητο: Έχοντας μαύρο χρώμα με λίγες κρεμ λεπτομέρειες κι επίσης ασημένια σχάρα και φως, είναι το ποδήλατο που θα θέλατε να σας δει κάποιος να οδηγείτε στην καθημερινή σας βόλτα ή στη διαδρομή προς τη δουλειά.

Η θέση οδήγησης είναι όρθια, το τιμόνι τύπου «albatross» δένει απόλυτα με το στυλ του ποδηλάτου και η δερμάτινη Brooks Β17, με την οποία είναι εξοπλισμένο, δίνει έναν αέρα λιτής πολυτέλειας.

Το επόμενο στοιχείο που κέντρισε το ενδιαφέρον μας είναι η εσωτερική καλωδίωση – ένα χαρακτηριστικό όχι συνηθισμένο για ποδήλατο αυτής της κατηγορίας και τιμής.

Το ίδιο ισχύει και για τις 7 εσωτερικές ταχύτητες σειράς Nexus της Shimano, για την ποιότητα και τη λειτουργικότητα των οποίων δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο. Αρκεί απλώς να υπενθυμίσουμε ότι αποδίδουν άψογα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Συνεχίζοντας με την περιγραφή των χαρακτηριστικών του συγκεκριμένου μοντέλου, στα συν του ποδηλάτου συμπεριλαμβάνονται εξίσου τα ελαστικά της Schwalbe, τα Road Cruiser PP37-622, και οι όμορφες δερμάτινες χειρολαβές της Velo (είτε πρόκειται για δερμάτινες είτε για εξαιρετικής ποιότητας δερματίνη, το look είναι πραγματικά εγγυημένο!). Το ίδιο ισχύει για το αλουμινένιο παλουκόσελο, τα στεφάνια Rigida, τον πανέμορφο δισκοβραχίονα Crème, 170mm, 44t και, όπως ήδη είπαμε, για το ρετρό εμπρόσθιο φως και τα ρετρό πετάλια. Όλα τα παραπάνω συμπληρώνουν ένα ομοιογενές «επώνυμο» σύνολο.

Για την πόλη… και την εξοχή
Από την πρώτη κιόλας ματιά, το ποδήλατο σε προδιαθέτει για όμορφες βόλτες: Θέλεις να βάλεις ωραία ρούχα, να κουμπώσεις την τσάντα σου στη σχάρα (ή να τη δέσεις με ιμάντες) και να ξεκινήσεις…

Κάνοντας τα πρώτα μέτρα, η κύλιση του ποδηλάτου σε κάνει να χαμογελάς. Τα ποιοτικά ελαστικά –σε συνδυασμό με τα κέντρα και τους τροχούς– δημιουργούν μια αίσθηση που σε ξαφνιάζει ευχάριστα.

Η σέλα δεν χρειάζεται περαιτέρω σχόλια, καθώς είναι Brooks Β17 και χαρίζει την αίσθηση πολυτέλειας που αναφέραμε παραπάνω. Η δε όρθια θέση οδήγησης σε κάνει να βλέπεις τον κόσμο με άλλο μάτι…

Όσοι είναι συνηθισμένοι στη «σκυφτή» θέση οδήγησης ενός MTB ή Trekking, θα ξαφνιαστούν λίγο με το τιμόνι που σε κάνει να νιώθεις πως οδηγείς… κλασικό αυτοκίνητο του ‘60. Στην αρχή απαιτεί προσοχή αλλά έπειτα από μερικά χιλιόμετρα αντιλαμβάνεσαι ότι το ποδήλατο είναι κατασκευασμένο για άνετες βόλτες.

Κινείσαι με άνεση και ασφάλεια, κάθεσαι ψηλά και ξεκούραστα και εύχεσαι να… είναι μακρύς ο δρόμος ως τον προορισμό, καθώς το Crème «καταπίνει» τα χιλιόμετρα με ευκολία. Προφανώς οι απότομες ανηφόρες δεν είναι το φόρτε του (όπως είπαμε, η θέση οδήγησης και η γεωμετρία του προδιαθέτουν κυρίως για βόλτες), αλλά κι εκεί «δεν θα πει όχι»: σε αυτό βοηθάει σημαντικά το ιδιαίτερα χαμηλό, για την κατηγορία, βάρος του.

Παρότι μας προβλημάτισαν λίγο τα φρένα –καθώς η απόδοση του φρεναρίσματος δεν συνάδει με τις ταχύτητες που είναι ικανό να αναπτύξει το ποδήλατο–, εντούτοις πιστεύουμε πως είναι κάτι που μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά αν αυτά ρυθμιστούν καλύτερα.

Στο ταμείο…
Με κόστος 890 ευρώ –μια εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη– μπορεί κάποιος ν’ αγοράσει έναν καλοφτιαγμένο ατσάλινο σκελετό, εσωτερική καλωδίωση, σέλα Brooks, 7 εσωτερικές ταχύτητες Shimano Nexus, προσεγμένα περιφερειακά και φωτάκια εμπρός πίσω.

Αγοράζει επίσης ένα απ’ τα ομορφότερα (κατά τη γνώμη μας) ποδήλατα αστικής μετακίνησης και ένα από τα πιο ευχάριστα στη χρήση.

Ως απάντηση σε κάποιους που θα μπορούσαν να πουν ότι δεν θέλουν να ξεπεράσουν το… «ψυχολογικό» όριο των 500 ευρώ για ένα ποδήλατο πόλης, έχουμε να αντιπροτείνουμε πως με τη συγκεκριμένη αγορά γλιτώνουν απευθείας το κόστος για φωτάκια και την αναπόφευκτη, σ’ αυτή την κατηγορία τιμής, αναβάθμιση της σέλας.

Επίσης, παίρνουν ένα ποδήλατο με το οποίο θα χαίρονται να διανύουν χιλιόμετρα.

Αν λοιπόν βρίσκεστε σε αναζήτηση ενός όμορφου, ποιοτικού, στυλάτου ποδηλάτου αστικής μετακίνησης (λογικής «τα έχει όλα και συμφέρει») και δε θέλετε να μπλέξετε με μελλοντικές αναβαθμίσεις, το Café Racer Doppio Black είναι σίγουρα ένα από τα μοντέλα που πρέπει να δοκιμάσετε.

Τέλος, για τις κυρίες, το Pearl Pink Doppio προσφέρει τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με το Café Racer, συνδυασμένα σ’ ένα πανέμορφο γυναικείο πλαίσιο.

Δοκιμάστε τα!

Χαρακτηριστικά
Πλαίσιο: Creme, cromoly, lugged
Πιρούνι: Creme, steel, lugged, 1”
Δισκοβραχίονας: Creme forged, 170mm, 44t ring
Κέντρο οπ: Shimano Nexus 7 / Joytech track
Κέντρο εμπ: Joytech / Shimano Dynamo Hub
Στεφάνια: Rigida, 700C
Φρένα: Caliper dual pivot
Ελαστικά: Schwalbe
Road Cruiser PP 37-622
Σέλα: Brooks B17
Παλουκόσελο: Alloy
Πετάλια: VP-365
Τιμόνι: «albatross» type, alloy, 610mm
Λαιμός: steel, 80mm, chrome plated
Χειρολαβές: Velo 

Πρακτικά
Τιμή: 890 €
Αντιπρόσωπος: Sportlife ΕΠΕ τηλ.: 210-9832356

Δείτε επίσης

Ποδήλατο Trekking

MARIN San Rafael DS2: Διπλή προσωπικότητα, διπλή διασκέδαση!

Marin San Rafael DS2: Made for Fun! Το MARIN San Rafael DS2 έχει σχεδιαστεί για δραστήριους ...

WingLights 360 Fixed

WingLights 360 Fixed: Βγάλε φλας!

Φλας για ποδήλατο από την CYCL Τα WingLights 360 Fixed σας προσφέρουν τη δυνατότητα να ...

Yedoo πατίνια

Yedoo Trexx: Τρέξε να το χαρείς!

Ένα εναλλακτικό, μοναδικό πατίνι από την Τσεχία και την Yedoo Η Yedoo είναι μια τσέχικη ...

Αφήστε μια απάντηση

Pin It on Pinterest