Home | MBIKE BLOGS | Ble Cycling Club | 5 ημέρα, GBI Europe 2017

5 ημέρα, GBI Europe 2017

Πέμπτη 6 Ιουλίου, από το Aarschot στο Roermond της Ολλανδίας

Κείμενο, φωτογραφία: Αχιλλέας Ευθυμίου

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα αποφάσεων για την ομάδα καθώς θα πρέπει να χωριστεί, δεδομένου ότι οι δυο διαδρομές που έχει δώσει η διοργάνωση να ακολουθήσουμε έχουν 108χλμ. η μια και 195χλμ. η άλλη!

Η 2η διαδρομή περνάει από το πανέμορφο Maastricht αλλά «ανεβαίνει» και στο ψηλότερο βουνό της φετινής ποδηλατοπορείας που αποτελεί και τμήμα του διάσημου ετήσιου ποδηλατικού αγώνα Amstel Gold Race!

Οι ομάδες χωρίζονται γρήγορα – γρήγορα και ξεκινάμε έχοντας πάρει τα  προγνωστικά που αναφέρουν πιθανότητα βροχής.

Το peloton κινείται γρήγορα και σε αντίθεση με τις συνηθισμένες κινήσεις προειδοποίησης  (σήματα μεταξύ των αθλητών για ελαττώματα στο οδόστρωμα που μπορούν να επιφέρουν πτώση, εμπόδια κ.α.) εδώ δεν έχουμε να δείξουμε τίποτα έτσι μπορούμε να «μαζεύουμε» τα χιλιόμετρα ευκολότερα.

Κινούμαστε άλλωστε σε ποδηλατόδρομο μην το ξεχνάμε αυτό!

Η πρόγνωση επιβεβαιώνεται και η καταρρακτώδη βροχή μας βρίσκει στην αρχή της ανάβασης! Αδιάβροχα, γάντια και καλύμματα παπουτσιών μας προστατεύουν αρχικά, αλλά η βροχή επιμένει και είναι δυνατή. Οι εφεδρείες στα συστήματα πλοήγησης, ευτυχώς, μας γλιτώνουν από λάθος πορεία. Σε δύο από εμάς τα συστήματα μας εγκαταλείπουν λόγω της καταιγίδας και σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες στην ομάδα επικρατεί άγχος.

Μπαίνουμε σε ένα υπόστεγο για να προστατευτούμε που είναι προέκταση στάνης!  Οι παλιοί της ομάδας αναλαμβάνουν δράση και ποδηλατώντας αποφασιστικά μας οδηγούν στο Maastricht αφήνοντας πίσω μας τη βροχή.

Μια στάση κρίνεται επιβεβλημένη για ανασύνταξη δυνάμεων και έλεγχο των ποδηλάτων, είμαστε ασφαλείς και αυτό δεν αφήνεται στην τύχη αλλά θέλει συνέπεια και επιμέλεια στη συντήρηση.

Τα τελευταία χιλιόμετρα προς το Roermond μοιάζουν ατελείωτα.

Η κούραση έχει κάνει την εμφάνισή της και το καταλαβαίνεις από τη σιγή στο γκρουπ, πειράγματα και γέλια δεν υπάρχουν.

Τέλος, αυτό ήταν, είμαστε στις εγκαταστάσεις της διοργάνωσης έχοντας διανύσει 195χλμ. Αύριο έχουμε το τελευταίο κομμάτι ως ομάδα και μετά όλοι μαζί, 350 ποδηλάτες από όλες τις χώρες θα διανύσουμε τα τελευταία 20 χιλιόμετρα προς το Neusss, προάστιο του Düsseldorf.

Πάμε για την 6η μέρα, που είναι και ο επίλογος του GBI 2017!

Δείτε επίσης

Αγία Γαλήνη – Σπήλι – Πλακιάς – Σελλιά – Ροδάκινο – Φραγκοκάστελο

Η παντελής απουσία ήχων, αφού κι η θάλασσα βρισκόταν σε ακινησία θαρρείς, μου χάρισε έναν γαλήνιο και θεραπευτικό ύπνο μεταξύ 4ης και 5ης Απριλίου.

Πολυθέα Πεδιάδος – Οροπέδιο Λασηθίου – Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος

Η τρίτη μέρα του ταξιδιού για μένα ξεκίνησε με μεγάλες περιποιήσεις.

Μακρύγιαλος – Ιεράπετρα – Μύρτος -Τέρτσα – Άνω Βιάννος – Καστέλλι Ηρακλείου

A stairway to Heaven. Από τα Τέρτσα στην Άνω Βιάννο.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest