Δοκιμάστε εύκολες γευστικές επιλογές σούπας
Κοκκινιστές, πικάντικες φακές
Σαν γεύμα προθέρμανσης, αυτή η ιδιαίτερα πικάντικη σούπα θα ενισχύσει τη δύναμή σας. Πλήρης σε βιταμίνες Α, Β και C, είναι μια σπουδαία πηγή μαγνησίου και σιδήρου. Η ντομάτα και οι φακές έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και αυτό θα βοηθήσει τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας, παρέχοντάς σας σταθερή ενέργεια.
Συστατικά:
Για 4 μερίδες:
2 κ.σ. ελαιόλαδο • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) • 1 φύλλο δάφνης • 1 ράβδος σέλινο (ψιλοκομμένο) • 1 μικρό τσίλι αποξηραμένο • 1 κ.γλ. σπόρους κυμίνου • 300 γρ. πράσινες/καφέ φακές • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι μπαλσάμικο • 800 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα κονσέρβας • 1 κ.σ. πολτό ντομάτας • αλάτι και πιπέρι • 1,5 λίτρα ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών • φρέσκος ψιλοκομμένος κόλιανδρος
Συνταγή:
Συνταγή:
2. Προσθέστε τις φακές, το ξίδι, τις ντομάτες, τον ντοματοπολτό και τον ζωμό και αφήστε τα να βράσουν.
3. Σιγοβράστε για 40 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
4. Ρίξτε αλατοπίπερο και σερβίρετε με κόλιανδρο.
Σούπα με ρεβίθια, γλυκοπατάτα και σπανάκι
Αυτή η σούπα είναι αρκετά καλή για να σας εφοδιάσει με αντοχή. Τα ρεβίθια παρέχουν πρωτεΐνη χωρίς σχεδόν καθόλου λιπαρά και υδατάνθρακα, ενώ είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία και φυτικές ίνες.
Συστατικά (4 μερίδες):
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο • 1 κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες) • 2 γλυκοπατάτες (σε κύβους) • 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες) • 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ τριμμένο • 1 κ.γλ. ψημένους και θρυμματισμένους σπόρους κύμινου • ½ κ.γλ. κανέλα • ½ κ.γλ. πιπέρι καγιέν • ¼ κ.γλ. μουστάρδα σκόνη • 400 γρ. ρεβίθια (κονσέρβα) • 2 ντομάτες (ψιλοκομμένες) • 1 κ.γλ. μέλι • 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου/λαχανικών • 200 γρ. φρέσκο σπανάκι
Συνταγή:
Συνταγή:
2. Προσθέστε το κύμινο, την κανέλα, το πιπέρι καγιέν και τη σκόνη μουστάρδας και μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα.
3. Ανακατέψτε τα ρεβίθια, τις ντομάτες και το μέλι. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
4. Προσθέστε τον ζωμό και σιγοβράστε για 10 λεπτά.
5. Βάλτε το σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε, ρίξτε αλατοπίπερο και ξαναβάλτε το στην κατσαρόλα.
6. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
Σούπα με τραγανή πανσέτα και νεροκάρδαμο
Αυτή η σούπα είναι ιδανική για αποκατάσταση μετά την άσκηση και περιέχει κάλιο για την αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών.
Συστατικά (4 μερίδες):
• 50 γρ. βούτυρο • 1 μεγάλο πράσο (ψιλοκομμένο) • 1 μεσαία πατάτα (σε κύβους) • 180 γρ. νεροκάρδαμο (περίπου 2 συσκευασίες ή τσαμπιά) • 500 ml γάλα • 450 ml ζεστό ζωμό κοτόπουλου/λαχανικών • αλατοπίπερο • 8 φέτες πανσέτα ή λεπτό μπέικον • κρέμα γάλακτος και τριμμένο μοσχοκάρυδο για το σερβίρισμα
Συνταγή:
Συνταγή:
2. Προσθέστε τις πατάτες και τον ζωμό και σιγοβράστε για 10 λεπτά. Τηγανίστε την πανσέτα μέχρι να γίνει τραγανή.
3. Όταν η πατάτα ψηθεί, προσθέτουμε κάρδαμο και 300ml γάλα και σιγοβράζουμε μέχρι το κάρδαμο να μαραθεί.
4. Αφήστε το να κρυώσει και πολτοποιήστε το σε ένα μπλέντερ. Εάν η σούπα είναι πολύ παχύρρευστη, προσθέστε περισσότερο γάλα.
5. Σερβίρετε σε ζεστό μπολ με κρέμα γάλακτος, πλέγμα από μοσχοκάρυδο και πανσέτα.
Η σούπα αυτή είναι γεμάτη απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που σας κρατούν ζεστούς και σας ενισχύουν με ενέργεια. Οι σούπες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε τόσο την αντοχή όσο και την αποκατάστασή σας.