Home | Αρχική | Στην Ισπανία με το ποδήλατο

Στην Ισπανία με το ποδήλατο

Eξερευνώντας την Ισπανία με το ποδήλατο!

Μια πρόσκληση από τους φίλους μας του ΒΤΤ, μας οδήγησε σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη στην Ισπανία για να χαθείς με το mtb σου εξερευνώντας τις λίμνες, τα μονοπάτια και τις κρυφές ομορφιές του Τeruel, στα ανατολικά της χώρας.

Κείμενο: David Cachon/ Φωτογραφίες: Ismael Ibáñez

Η περιφέρεια του Maestrazgo μπορεί να υπερηφανεύεται για την τεράστια και ποικίλη φυσική κληρονομιά που έχει και μπορεί να γνωρίσει κάποιος πάνω στις ρόδες του ποδηλάτου του μέσω των αμέτρητων μονοπατιών που υπάρχουν. Μεγάλο μέρος αυτής της περιοχής έχει κηρυχθεί ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας, πέρα από τα τέσσερα φυσικά μνημεία που διαθέτει. Η μεγάλου μήκους διαδρομή GR 8 που διασχίζει αυτή την περιοχή περνάει από τα βουνά μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου μονοπατιών που δίνουν στον ποδηλάτη τη δυνατότητα να επισκεφτεί τις πιο αξιόλογες τοποθεσίες: την πηγή του ποταμού Pitarque, τα Σπήλαια Cristal de Molinos, την Puente Natural de la Fonseca, τον Camino de los Pilones, τη διαδρομή του Piedra Seca, τον Camino del Pozo ή τα αρχαία γεφύρια και τους μύλους, τα παρεκκλήσια, τις αγροικίες και τους οχυρωματικούς πύργους στα περισσότερα από τα 250 χιλιόμετρα της διαδρομής και αποτελεί μια εξαιρετική αφετηρία για να εξερευνήσεις την Ισπανία με το ποδήλατο.
Επιπλέον, από τους 16 δήμους της περιοχής, οι 8 έχουν κηρυχτεί ιστορικής σημασίας. Περπατώντας στους δρόμους τους, θα συναντήσετε πανέμορφα μέρη, όπως παλάτια, εκκλησίες, τείχη και πύλες, πλακόστρωτα δρομάκια, κάστρα, καθώς και άλλα στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς από δύο σημαντικές ιστορικές περιόδους για την Ισπανία: αυτή των Ναϊτών κατά τον 13ο αιώνα κι εκείνη των Καρλικών Πολέμων το 19ο αιώνα.
Επίσης, όταν χρειάζεστε λίγη ξεκούραση, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στους διαφορετικούς τύπους καταλυμάτων που υπάρχουν στην περιοχή, από ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων μέχρι άνετους ξενώνες. Και σίγουρα, δεν μπορείτε να φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε τη νόστιμη κουζίνα που προσφέρουν τα τοπικά εστιατόρια, με τα εύγευστα παραδοσιακά πιάτα που προέρχονται από αρχαίες συνταγές και συνδυάζουν τα ντόπια προϊόντα με τη συνεχή προσπάθεια για καινοτόμες ιδέες.

Τι είναι το κέντρο BTT;
Το κέντρο BTT είναι ένας ελεύθερος χώρος πρόσβασης για όσους θέλουν να εξασκηθούν στην ποδηλασία βουνού, με τουλάχιστον 100χλμ σηματοδοτημένων διαδρομών, που ξεκινούν από ένα κεντρικό σημείο με τουριστικές πληροφορίες και υπηρεσίες για το ποδήλατο.
Το κέντρο BTT του Maestrazgo, το πρώτο στην Αραγονία, προσφέρει:
• Περισσότερα από 100 χιλιόμετρα σηματοδοτημένων διαδρομών που είναι χαρτογραφημένα ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας.
• Δύο Σημεία Υποδοχής (το Fortanete και το Cuevas de Cañart) που προσφέρουν υπηρεσίες για το ποδήλατο, αλλά και διάφορες τουριστικές υπηρεσίες. Διαθέτουν επίσης χαρτογραφικό και τεχνικό υλικό.
• Συμπληρωματικές υπηρεσίες για τη διευκόλυνση των ποδηλατών: ενοικίαση ποδηλάτων, χώρος στάθμευσης
• Αρκετά Γραφεία Πληροφοριών βρίσκονται σε τουριστικά γραφεία της περιοχής (Cantavieja, Castellote, La Iglesuela del Cid, Mirambel, Molinos), τα οποία παρέχουν πληροφορίες στον ποδηλάτη σχετικά με τις διαδρομές, τα τουριστικά αξιοθέατα, τα καταλύματα και τα εστιατόρια.
Ένα πρότυπο ποιότητας. Η σηματοδότηση στο Κέντρο BTT του Maestrazgo ακολουθεί τις ίδιες παραμέτρους και προδιαγραφές με τα υπόλοιπα κέντρα BTT της Ισπανίας.

10 Μαγικές διαδρομές
Οι δέκα διαδρομές που συνθέτουν το κέντρο BTT Maestrazgo αποτελούνται από ένα ποικίλο έδαφος με έντονες αντιθέσεις, όπου οι εκπληκτικές φυσικές ομορφιές συμπληρώνονται από τη μεγάλη ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Οι διαδρομές αυτές, που προσαρμόζονται σε διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, προσκαλούν τους επισκέπτες να τις ανακαλύψουν και να τις ευχαριστηθούν στο βαθμό που επιτρέπει η ποδηλασία βουνού.

Σημεία Υποδοχής
Όλες οι διαδρομές του Κέντρου BTT στο Maestrazgo ξεκινούν από τα Σημεία Υποδοχής που βρίσκονται στο Fortanete και στο Cuevas de Cañart, εκτός της 5ης και 6ης που ξεκινούν από τα Γραφεία Πληροφοριών της La Iglesuela del Cid και της Cantavieja, τα οποία όμως δεν παρέχουν τις υπηρεσίες των σημείων υποδοχής.

Νότιος τομέας:

Σημείο Υποδοχής FORTANETE
Ξενώνας “La Tiñada”
C/ San Ramón, 32, 44143 Fortanete (Teruel)
T. +34 617 23 42 87
Email. info@alberguemaestrazgo.com
www.alberguemaestrazgo.com

Ξενοδοχείο “Mercadales”
Calle Loreto S/N, 44143 Fortanete (Teruel)
T. +34 978 77 81 25
Email. info@centrobttmaestrazgo.com

Βόρειος τομέας:

Σημείο Υποδοχής CUEVAS DE CAÑART
Πανσιόν LAS CUEVAS DE CAÑART
Εστιατόριο · Μπαρ
San Blas 7, Cuevas de Cañart (Teruel)
T. +34 978 88 75 34
Email. pensioncuevas@terra.es
www.lascuevasdecanart.com/hosteleria.htm

Γραφεία Πληροφοριών
Γραφείο Τουρισμού της περιοχής του Maestrazgo
Τηλ.: +34 964 18 52 42 Κέντρο Υγείας (Cantavieja)
Τηλ.: +34 964 18 52 52 Κέντρο Υγείας (Mas de Las Matas)
Τηλ.: +34 978 84 89 45

 

Οδηγίες για τη χρήση του Πάρκου

Οδηγίες για τη χρήση του Πάρκου

• Η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική. • Πρέπει να γνωστοποιήσετε στο Σημείο Υποδοχής τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσετε. Ενημερωθείτε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης διαδρομής, καθώς και τις καιρικές συνθήκες της ημέρας.
• Μην ξεχάσετε να ελέγξετε την κατάσταση του ποδηλάτου σας. Να έχετε μαζί σας νερό, ζεστά ρούχα, κάποια απαραίτητα εργαλεία και καλά φορτισμένο κινητό τηλέφωνο.
• Σεβαστείτε το περιβάλλον, τη βλάστηση και τα ζώα της περιοχής.
• Επιλέξτε να κινήστε στις διαδρομές που ανταποκρίνονται στη φυσική σας κατάσταση και τις τεχνικές σας ικανότητες.
• Πρέπει να ακολουθείτε τη σηματοδότηση των μονοπατιών, δίνοντας προτεραιότητα στους πεζούς, και γενικά να συμμορφώνεστε με τους γενικούς κανόνες που ισχύουν.
• Είναι σημαντικό να κυκλοφορείτε με ασφάλεια. Για αυτό μπορείτε να προμηθευτείτε την ειδικά άδεια από την Ομοσπονδία Ποδηλασίας της Αραγονίας.
• Στην περίπτωση απουσίας σηματοδότησης στις διασταυρώσεις, συνεχίστε να ακολουθείτε τη διαδρομή που έχετε επιλέξει.
• Το περιβάλλον που πρόκειται να κινηθείτε είναι ανοικτό κι ελεύθερης κυκλοφορίας, πράγμα που σημαίνει ότι παράλληλα γίνονται πολλές δραστηριότητες, όπως δασοκομία, κτηνοτροφία ή γεωργία. Για το λόγο αυτό, κρατείστε μια συνετή στάση με σεβασμό.
• Το Κέντρο BTT του Maestrazgo δεν ευθύνεται για τυχόν κακή χρήση των διαδρομών ή τυχόν πράξεις απερισκεψίας που διαπράττονται από τους χρήστες του.

Φράσεις επισκεπτών

‘Ένα πολύ ενδιαφέρον μέρος για να «χαθείς» με το ποδήλατο και να εξερευνήσεις τα πανέμορφα περάσματα, τις πηγές  και τα μονοπάτια του.’

‘Μεγάλο μέρος αυτής της περιοχής έχει χαρακτηριστεί ως Τόπος Κοινοτικής Σημασίας και Ζώνη Ειδικής Προστασίας, πέραν των τεσσάρων φυσικών μνημείων της UNESCO… Το να κάνεις ποδήλατο εκεί είναι μαγικό!’

www.davidcachon.com
www.facebook.com/davidcachonofficialfanpage

 

Δείτε επίσης

women cycling

Women in Cycling: Γυναίκες εργαζόμενες στην ποδηλατική βιομηχανία στην Ευρώπη

Ένα δίκτυο για τις γυναίκες στην ποδηλασία Το δίκτυο Women in Cycling γεννήθηκε από μια ...

Ποδηλατώντας στη Φινλανδία με ένα Hello-Kitty Bike

Χιόνι, πάγος, -30C κι ένα παιδικό ποδήλατο Σκέφτεστε τι ειδικό εξοπλισμό χρειάζεστε για ποδηλασία στο ...

Giro Supernatural Cycling Gloves

Giro Supernatural Cycling Gloves

Giro SUPERNATURAL CYCLING GLOVES με  ELASTIC INTERFACE Η GIRO παρουσιάζει τα νέα «υπερ-φυσικά» ποδηλατικά γάντια που θα ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest