Home | Αρχική | Γιάννης Κιοσσές – Λεωνίδας Ταβουλάρης: Οι Masters
Οι Masters...

Γιάννης Κιοσσές – Λεωνίδας Ταβουλάρης: Οι Masters

Master Bike MTB Race: ένας εξαιρετικός αγώνας

 

H 5η διοργάνωση του Master Bike MTB Race ήταν σίγουρα η περισσότερη επιτυχημένη ως τώρα από πλευράς συμμετοχών. Περισσότεροι από 400 ποδηλάτες συγκεντρώθηκαν στη Χαλκίδα για να χαρούν έναν αγώνα που είχε απ’ όλα: καλή διοργάνωση, κέφι, όμορφες διαδρομές.

 

Με αφορμή τον αγώνα, λοιπόν, μιλήσαμε με τον Γιάννη Κιοσσέ και τον Λεωνίδα Ταβουλάρη και σας τους παρουσιάζουμε.

Ποιοί είναι οι διοργανωτές του Master Bike MTB Race;

Είμαστε ο Γιάννης Κιοσσές και Λεωνίδας Ταβουλάρης , όπου έχουμε μαγαζί  εμπορίας ποδηλάτων στην Χαλκίδα. Ταυτόχρονα είμαστε ιδρυτές του ΝΠΟ Χαλκίδας . Είμαστε σχετικά νέοι σε ηλικία (42ετων – 33ετων ) και αγαπάμε το ποδήλατο.

Μιλήστε μας για τον αγώνα σας. Πότε ξεκίνησε και πώς έχει εξελιχτεί στην 5η του αυτή διοργάνωση;

Για την αγάπη που έχουμε για το ποδήλατο και ως παλαιότεροι ποδηλάτες αγώνων πηγαίναμε συνεχώς σε διοργανώσεις μακριά από την πόλη μας. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι και στον δικό μας τόπο, για να αναδείξουμε την ομορφιά του σε όσους δεν τον γνωρίζουν. Στα τελευταία 3 χρόνια που έχουμε και το μαγαζί, έχουμε διοργανώσει 8 αγώνες. Οι 3 πρώτοι σε συνεργασία με μεγάλη εταιρία  ποδηλάτων της Ελλάδας και τους υπόλοιπους 5 με τους φίλους και συναθλητές  , διορθώνοντας κάθε φορά όποια λάθη πιστεύαμε ότι είχαμε κάνει. Έτσι πραγματοποιώντας τον 5ο κατά σειρά MASTER BIKE ΜΤΒ OPEN RACE φτάσαμε τις 410 συμμετοχές, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται κάθε φορά όλο και περισσότερο στο κάλεσμα μας, δείχνοντας μας ότι κάνουμε κάτι ουσιαστικό και όμορφο, πάνω στο συγκεκριμένο άθλημα.

Από το 5ο Master Bike MTB Race
Από το 5ο Master Bike MTB Race

Ποια είναι η δική σας σχέση με το ποδήλατο και τους αγώνες; 

Έχοντας φτάσει αισίως τα 42 μου χρόνια (Γ. Κιοσσές), στα 28 από αυτά βρίσκομαι στον χώρο της ποδηλασίας. Από τα εφηβικά μου χρόνια ξεκίνησα να τρέχω σε αγώνες δρόμου, αναδεικνύοντας με σε πρωταθλητή στις κατηγορίες όπου συμμετείχα. Παράλληλα απέκτησα το δικαίωμα και είχα την τιμή να συμμετέχω στην εθνική μας ομάδα. Σταματώντας κάποια στιγμή τον πρωταθλητισμό παρέμεινα στον χώρο, ως τεχνικός ποδηλάτων και αργότερα ήρθε η ώρα που δημιούργησα μαζί με τον Λ. Ταβουλάρη το δικό μας κατάστημα. Φυσικά μέχρι και τώρα παίρνω μέρος σε αγώνες από ευχαρίστηση, αλλά κύριο μέλημα μου είναι να βρίσκομαι δίπλα στα νέα παιδιά που μπαίνουν στον χώρο της αγωνιστικής ποδηλασίας, βοηθώντας τα με όποιον τρόπο μπορώ.

Ποια είναι τα μορφολογικά χαρακτηριστικά της διαδρομής; Με ποια κριτήρια την επιλέξατε;

Όσοι ασχολούμαστε με το MTB στην Χαλκίδα είμαστε κατά μια έννοια τυχεροί. Αυτό γιατί εκεί όπου κάνουμε βόλτες, προπονήσεις και τους αγώνες είναι παρά πολλή κοντά μας και διαθέτη όλων των ειδών terrain. Έτσι και η συγκεκριμένη διαδρομή (38χλμ.) είναι πλούσια σε τεχνικά κατηφορικά – ανηφορικά  μονοπάτια  που αφήνουν μια μαγευτική εικόνα σε όποιων τα περνά. Επίσης διαθέτει κομμάτια  με μαλακό χώμα , πετρώδες (rock garden) και αμμώδες, περνάς δίπλα από ρεματιές και ποτάμια και γενικά βρίσκεσαι συνεχώς μέσα στην φύση. Όλα αυτά είναι που με έκαναν να επιλέξω τον συγκεκριμένο χώρο για τους αγώνες.

Τι σας αρέσει περισσότερο σε έναν αγώνα ΜΤΒ και ποια επιχειρήματα θα χρησιμοποιούσατε για να εξηγήσετε σε έναν θεατή γιατί θα έπρεπε να παρακολουθήσει έναν τέτοιο αγώνα;

Το ότι βρίσκομαι μέσα στην φύση και η αδρεναλίνη είναι συνεχώς στα “κόκκινα”. Έναν αγώνα MTB είναι ωραίο να το παρακολουθεί κάποιος ως θεατής, διότι εκτός από το δυνατό συναίσθημα  που δίνει από μόνος του ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους ποδηλάτες είναι και η ομορφιά της φύσης. Επίσης πηγαίνοντας να παρακολουθήσει κάποιος κυρίως ένα κατηφορικό κομμάτι (και όχι μόνο) μπορεί να νιώσει και ο ίδιος την αδρεναλίνη βλέποντας και μόνο αυτόν που το κατεβαίνει κυνηγώντας τον καλύτερο δυνατό χρόνο.

Ο φετινός αριθμός συμμετοχών ήταν εντυπωσιακός. Πού πιστεύετε πως οφείλεται η επιτυχία του αγώνα;

Φτάσαμε τους 5 αγώνες βελτιώνοντας κάθε φορά τα όποια λάθη βλέπαμε. Ξεκινήσαμε στους 2 πρώτους έχοντας περίπου 150 αγωνιζόμενους, συνεχίσαμε στους άλλους 2 φτάνοντας στους 240 και καταλήξαμε στον 5ο με 410 συμμετοχές. Πρωταρχικός μας στόχος για να έχουμε επιτυχία και να τον ευχαριστηθούν όσοι συμμετάσχουν  ήταν το να φτιάξουμε διαδρομές που όχι απλά θα άρεσαν αλλά να μείνουν αξέχαστες. Σε άλλους αγώνες που πηγαίναμε βλέπαμε ποια ήταν τα λάθη κατά την διάρκεια τους  και προσπαθήσαμε να μην τα κάνουμε και εμείς. Επίσης δώσαμε ιδιαίτερη σημασία  στους φίλους-συνοδούς- οικογένειες  που θα έρχονταν ως θεατές. Ακόμα ένα σημείο που ρίξαμε βαρύτητα ήταν στις παροχές τον αθλητών. Όλα αυτά δεν θα είχαν γίνει χωρίς να έχουμε τους χορηγούς μας. Δίπλα μας έχουμε πολύ καλούς φίλους με πολυετή εμπειρία και γνώστες του αθλήματος. Άνθρωποι με όρεξη για δουλειά και αγάπη για την ποδηλασία όπως ο Δημήτρης  Δαφνής , Κώστας  Φισκατόρης , Κώστας  Συναρίδης και άλλους πολλούς.

Πιστεύετε πως το ΜΤΒ αρχίζει να γνωρίζει μια δεύτερη “άνοιξη”;

Δεν νομίζω ότι αρχίζει μια δεύτερη “άνοιξη” , αλλά θεωρώ ότι εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει μια σταθερή άνοδος. Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι τα τελευταία χρόνια γίνονται πολλοί περισσότεροι αγώνες και κυρίως “OPEN” δίνοντας την δυνατότητα έτσι σε ανθρώπους που τους αρέσει το ποδήλατο ως hobby και όχι ως προς το να διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο.

Θεωρείτε πως οι αλλαγές στις διαμέτρους των τροχών και η εξέλιξη της τεχνολογίας στις αναρτήσεις έχει επηρεάσει θετικά στην στροφή που παρατηρείται στο ΜΤΒ;

Εννοείται, κυρίως οι αλλαγές των διαμέτρων των τροχών , σου προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια και πολλή πιο γρήγορη κύλιση. Επίσης και η βελτίωση στης αναρτήσεις βοηθά στο να έχουμε λιγότερες πτώσεις να οδηγάμε πιο γρήγορα και να γίνεται η διαδρομή κάποιου πιο ευχάριστη και με λιγότερους κραδασμούς.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον όσον αφορά στη διοργάνωση αγώνων; Τι ετοιμάζεται για το 2016;

Προσπαθούμε σε κάθε αγώνα που διοργανώνουμε να γινόμαστε καλύτεροι και αυτοί που αγωνίζονται σε αυτούς να τον ευχαριστιούνται. Για το 2016 θέλουμε να βάλουμε τα δυνατά μας και να διατηρήσουμε τις συμμετοχές που είχαμε και παράλληλα να πραγματοποιήσουμε μέσα στην πόλη της Χαλκίδας αγώνες κούρσας.

Σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις διοργανώσεις σας αλλά και στο κατάστημά σας!

 

Φωτογραφίες από τον αγώνα μπορείτε να δείτε εδώ!

Δείτε επίσης

Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ

Athens Bike Festival 2024 powered by ΔΕΗ

12,13,14 Απριλίου 2024, Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου κλείνει φέτος 10 χρόνια ...

Cycle Tourism Show στην Μπολόνια

Αφιερωμένο στον Ποδηλατικό Τουρισμό Αν αναζητάτε έμπνευση για τις επόμενες ποδηλατικές σας διακοπές ή αν ...

Scott Voltage eRide Trail Bike

Scott Voltage eRIDE: σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα…

Το μέλλον των ηλεκτρικών Trail Bike όπως παρουσιάζεται μέσα από το ολόφρεσκό Scott Voltage eRide ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest