Τι χρειαζόμαστε:
250 γρ. αποξηραμένα φρούτα κομμένα στα δύο (δαμάσκηνα, βερίκοκα, cranberries)
250 γρ. ξηροί καρποί (καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια) χοντροκομμένα
1 φλυτζάνι μαύρη ή καστανή ζάχαρη
1 φλυτζάνι ζεστό νερό ή χυμό πορτοκαλιού
1 ½ φλυτζ βρώμη
1 κ.γλυκού σόδα
λίγο αλάτι
1 αυγό
2 κ. σούπας λάδι
Και λίγο βιτάμ για το άλειμμα της φόρμας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα φρούτα στο ζεστό νερό ή το χυμό, μόλις κρυώσουν λίγο ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αυγό και το λάδι, ανακατεύουμε πολύ καλά, ρίχνουμε τη σόδα στη βρώμη και προσθέτουμε το μίγμα στο προηγούμενο περιεχόμενο και ξαναανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο βαθμούς, αλείφουμε δύο φόρμες στενόμακρες για κέικ με το βιτάμ και αδειάζουμε το περιεχόμενο για να ψηθεί στους 180ο βαθμούς για περίπου μία ώρα και στο τελευταίο 20λεπτο σκεπάστε με αλουμινόχαρτο για να μην καεί.