Home | ΝΕΑ | ΕΛΛΑΔΑ | Διασυλλογικός Αγώνας Δρόμου Ατομικής Χρονομέτρησης

Διασυλλογικός Αγώνας Δρόμου Ατομικής Χρονομέτρησης

Αγώνας Δρόμου Ατομικής Χρονομέτρησης στη Λάρισα

Ο Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας, www.podilatikos.gr, διοργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Τεμπών,  το Σάββατο στις 9 Μαρτίου 2024, το Διασυλλογικό Αγώνα Δρόμου Ατομικής χρονομέτρησης (Ανάβαση Σπηλιάς). Ο παραπάνω αγώνας είναι ενταγμένος στο αγωνιστικό καλεντάρι της ΕΟΠ και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.

Οι κατηγορίες του αγώνα είναι παγκορασίδων, παμπαίδων, κορασίδων, παίδων, νεανίδων, εφήβων, γυναικών, ανδρών και μάστερς. Το σημείο συγκέντρωσης είναι στην Πλατεία Μητροπολίτου Αμβροσίου Κάσσαρα. Η γραμματεία θα λειτουργεί από τις 12:00.

Οι αρχηγοί των ομάδων θα προσκομίσουν τα δελτία των αθλητών συγκεντρωτικά και θα παραλάβουν τους αριθμούς τους. Υπογραφές στο φύλλο αγώνα έως και 20’ πριν την εκκίνηση του κάθε αθλητή, με προσκόμιση της κάρτας υγείας. Οι αθλητές θα προσέρχονται για υπογραφή, φέροντες την αγωνιστική τους ενδυμασία και τον αριθμό τους.

Η ώρα εκκίνησης του αγώνα είναι στςι 14:30 – ανά 1 λεπτό και η διαδρομή θα είναι από το Συκούριο (πλ. Μητρ. Αμβροσίου Κάσσαρα) – Σπηλιά (Πλατεία) – 10.9 χλμ. Το τεχνικό συνέδριο θα είναι το Σάββατο στις 13:30 στη γραμματεία και οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να διαθέτουν αγωνιστικό δελτίο ΕΟΠ ή άλλης ποδηλατικής ομοσπονδίας, ενενργό για το 2024. Οι δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώνονται την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024.

Σωματεία – μέλη ΕΟΠ, μπορούν να αποστείλουν ομαδική δήλωση συμμετοχής (συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα), στην διεύθυνση pgslarissas@gmail.com, στην οποία θα αναγράφονται υποχρεωτικά ο αριθμός δελτίου, το έτος γέννησης και το ονοματεπώνυμο κάθε αθλητή-τριας. Δεν θα γίνουν εγγραφές στον χώρο της Γραμματείας, η οποία θα λειτουργεί μόνο για παράδοση αριθμών και υπογραφές στα φύλλα αγώνα.

Ο αγώνας διοργανώνεται με τους κανονισμούς της ΕΟΠοδηλασίας και πιο συγκεκριμένα στο άθλημα της ποδηλασίας Δρόμου (ατομική χρονομέτρηση – ανάβαση) καθώς και αυτούς της UCI. Ο νικητής (τρια) κάθε κατηγορίας θα λάβε κύπελλο. Οι τρεις πρώτοι θα λάβουν μετάλλιο. Οι έξι πρώτοι κάθε κατηγορίας όπως αυτές αναφέρονται παραπάνω, θα καλεστούν στις απονομές και θα λάβουν δίπλωμα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την τέλεση απονομής βραβείων για κάποια κατηγορία είναι η συμμετοχή έξι αθλητών ή αθλητριών ανά επίσημη κατηγορία ΕΟΠ. Σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει συγχώνευση κατηγοριών και απονομές επάθλων.

Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχουν θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ της UCI και του ΕΟΚΑΝ. Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI

Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίηση της. Ο διοργανωτής σύλλογος δεν έχει καμιά ευθύνη για τυχόν φθορά αθλητικού υλικού ή ατυχήματος. Στους αγώνες θα εφαρμοστεί το εν ισχύ υγειονομικό πρωτόκολλο της Ε.Ο.Π, κατά της πανδημίας Covid-19.

Δείτε επίσης

Velo-city 2024: Η Γάνδη φιλοξενεί το μεγαλύτερο συνέδριο για το ποδήλατο, στον κόσμο

  Καθώς οι ομιλητές ολοκληρώνουν τις παρουσιάσεις τους, η πόλη της Γάνδης μεταμορφώνεται με ταχείς ...

Αγώνας ΜΤΒ Οίτης – Μαυρολιθάρι

Αγώνας ορεινής ποδηλασίας στην Οίτη Mε πολύ κέφι, pasta party και μουσική, θα γιορτάσουν οι ...

Colnago Fleur-de-Lys

Συλλεκτικό Colnago Fleur-de-Lys για τον 111ο Γύρο Γαλλίας

Αν το ποδήλατο είχε ανακαλυφθεί εγκαίρως, το Colnago Fleur-de-Lys θα ταίριαζε θαυμάσια σε έναν αναγεννησιακό ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest