Home | ΑΓΟΡΑ | Zéfal: 140 χρόνια γαλλικής παράδοσης με «αέρα» από Ελλάδα!
Zéfal

Zéfal: 140 χρόνια γαλλικής παράδοσης με «αέρα» από Ελλάδα!

Από μια εταιρεία που δημιουργήθηκε στην Γαλλία το 1880, όταν οι εφευρέσεις για το ποδήλατο διαδέχονταν η μία την άλλη, η Zéfal δημιουργεί μέχρι και σήμερα προϊόντα ποιοτικά, χρηστικά, έχοντας πάντα στο μυαλό της τον ποδηλάτη!

 

Ο Ζέφυρος στην ελληνική μυθολογία ήταν προσωποποίηση του δυτικού ανέμου (Πουνέντε), ο οποίος εξακολουθεί να αναφέρεται με αυτό το όνομα ακόμα και σήμερα. Θεωρείται γιος της Ηούςκαι του Αστραίου, αδελφός του Βορέα. Είναι άνεμος απαλός, που βοηθάει στη βλάστηση και δίνει δροσιά στα Ηλύσια Πεδία – τα οποία, σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία αποτελούσαν τμήμα του Άδη και αποτελούσαν τον τελικό προορισμό της ψυχής των ηρώων και των ενάρετων*. Παντρεύτηκε την θεά Ίριδα και αντί για παιδιά απέκτησε τα δύο άλογα του Αχιλλέα, τον Ξάνθο και τον Βαλίο.

*Κάτι όπως το τέρμα μιας ανηφόρας για τους ποδηλάτες.

 

Zéfal
Από τις πρώτες διαφημίσεις της Γαλλικής εταιρείας

Zéfal και Ζέφυρος

Τι σχέση έχει ο Ζέφυρος με την Zéfal; Αν δεν το καταλάβατε ήδη, από εκεί προέρχεται το πρώτο συνθετικό της ονομασίας της, σε συνδυασμό με το Duralumin – ένα κράμα αλουμινίου που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της πρώτης τρόμπας της εταιρείας, το 1934. Το όνομα της εταιρείας άλλαξε πολλές φορές μέσα στο πέρασμα αυτών των 140 ετών, όμως από το 1998, πήρε το όνομα του βασικού προϊόντος της, Zéfal.

H έδρα της εταιρείας βρίσκεται στο Ζαρζό, μια μικρή κοινότητα περίπου 120 χιλιόμετρα νότια του Παρισιού, στην Βόρεια-Κεντρική Γαλλία.
Η αρχική εταιρεία, δημιουργήθηκε το 1880, από τον E. Sclaverand, εφευρέτη της βαλβίδας presta – που γι’ αυτό την ονομάζουμε και γαλλική.
Πέρασαν αρκετά χρόνια μέσα στο οποία παρουσιάστηκαν πολλά καινοτόμα προϊόντα και η εταιρεία άλλαξε πολλά χέρια, ώσπου το 1935 δημιουργήθκε η πρώτη τρόμπα με την ονομασία «Zéfal» φτιαγμένη εξ’ ολοκλήρου από ντουραλουμίνιο, ένα κράμα αλουμινίου-χαλκού που παρουσιάζει αυξημένη μηχανική αντοχή ενώ είναι ιδιαίτερα ελαφρύ ενώ είναι σημαντικά πιο ανθεκτικό από το καθαρό αλουμίνιο, σχεδόν σαν τον κοινό χάλυβα ενώ είναι τρεις φορές ελαφρύτερο από αυτόν. Η ονομασία «ντουραλουμίνιο» για τα κράματα Al-Cu, χρησιμοποιείται πλέον μόνο για ιστορικούς λόγους.
Στο μεταξύ, η εταιρεία, της οποίας τα κεντρικά παραμένουν στο Παρίσι, δημιουργεί ένα εργοστάσιο στο Ζαργκό, το 1938.
Η εξέλιξη συνεχίζεται, με παρουσιάσεις πολλών νέων προϊόντων και το 1997, η εταιρεία εγκαταλείπει το Παρίσι για να εγκατασταθεί οριστικά στο Ζαργκό ενώ το 1998 υιοθετεί το όνομα του πιο επιτυχημένου της προϊόντος, Zéfal ενώ παράλληλα διευρύνει την γκάμα της, εκτός από τρόμπες και παγούρια και σε άλλα ποδηλατικά αξεσουάρ κερδίζοντας διεθνή αναγνώριση.

 

Zéfal

Η 5η γενιά

Oι τωρινοί ιδιοκτήτες της Zéfal, οι Matthieu και Aurelien Brunet, αποτελούν την 5η γενιά στο «τιμόνι» της εταιρείας και διατηρούν τον στόχο για καινοτόμα προϊόντα που διευκολύνουν τη ζωή του ποδηλάτη και να εξυπηρετούν τις ανάγκες του!
Κι αυτό το πετυχαίνουν με το να κατασκευάζουν πάνω από το 60% των προϊόντων στις εγκαταστάσεις τους, στην Γαλλία – όπως την τρόμπα Profil Max FP60, ένα μοντέλο που παράγεται κατά 100% στη Γαλλία, σε vintage στυλ και με ξύλινη λαβή, με ξύλο από την οροσειρά του Ιούρα, στα Γαλλο-Ελβετικά σύνορα.

 

Τα προϊόντα

Η Zéfal χωρίζει την γκάμα της αναλόγως με το είδος της ποδηλασίας που επιλέγει κάποιος αλλά και ανά κατηγορία προϊόντος.
Με τη λογική αυτή παρέχει προϊόντα στις εξής κατηγορίες: Φούσκωμα ελαστικών, Ενυδάτωση, Προστασία, Ασφάλεια, Μεταφορά, Συντήρηση ενώ διαθέτει και Ανταλλακτικά για τα προϊόντα των κατηγοριών αυτών.

Zéfal
Ψηφιακό καντράν για μια από τις κορυφαίες τρόμπες της Zéfal

Ανάμεσα στις παραπάνω κατηγορίες μπορεί κάποιος να βρει μια ευρεία γκάμα από τρόμπες δαπέδου, φορητές ή CO2, παγούρια και παγουροθήκες αλλά και υδροδοχεία, προφυλακτήρες και προστασία ποδηλάτου, κλειδαριές, καθρέφτες, κουδουνάκι αλλά και βάσης κινητού, τσάντες, σχάρες και καθαριστικά και λιπαντικά.

Zéfal
Τριαθλητική και όχι μόνο παγουροθήκη σέλας, για 2 παγούρια

Μια κορυφαία Ευρωπαϊκή εταιρεία με προϊόντα προσεχτικά σχεδιασμένα, με υψηλή ποιότητα κατασκευής αλλά ταυτόχρονα λειτουργικά και χρηστικά που αξίζει να γνωρίσουμε καλύτερα!

Δείτε περισσότερα για τα προϊόντα της Zéfal στην ελληνική αγορά εδώ!

Αντιπρόσωπος: ΚΥΚΛΟΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ 

Δείτε επίσης

Giro

Ο Georg Steinhauser νικητής στο 17ο ετάπ του Giro

O Pogacar αυξάνει τη διαφορά του στη Γενική Κατάταξη του Giro Τρίτος στο Livigno πίσω ...

Pirelli Santini

Pirelli Sport Club collection

H Santini Cycling παρουσιάζει μια σειρά ρούχων, σε περιορισμένο αριθμό, για να τιμήσει το πάθος ...

Γιώργος Μπούκλας

Γιώργος Μπούγλας: Κάθε αγώνας είναι και μια νέα εμπειρία

Συνέντευξη Με τον Γιώργο Μπούγλα είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε λίγο πριν το τελευταίο ετάπ ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest