Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | CITY-TREKKING | Yedoo Trexx: Τρέξε να το χαρείς!
Yedoo πατίνια

Yedoo Trexx: Τρέξε να το χαρείς!

Ένα εναλλακτικό, μοναδικό πατίνι από την Τσεχία και την Yedoo

Η Yedoo είναι μια τσέχικη εταιρεία που κατασκευάζει μοναδικά, εναλλακτικά, γρήγορα πατίνια. Και είναι ιδιαιτέρως απολαυστικά…

 

Η Yedoo ξεκίνησε να φτιάχνει πατίνια το 1998. Σε μία χώρα που έχει παράδοση στα πατίνια και οι κάτοικοί της φαίνεται να τα απολαμβάνουν. Στο βαθμό που ο πρώτος αγώνας με πατίνια στη χώρα διοργανώθηκε το 1960…
Είναι άλλωστε η χώρα από την οποία ξεκίνησε η International Scooter Association.
Δεν είναι παράξενο λοιπόν, που η Τσεχία είναι η χώρα προέλευσης ενός από τα πιο ενδιαφέροντα πατίνια στην αγορά.

Το Yedoo Trexx

 

Τα πλαίσια

Τα πλαίσια της εταιρείας είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, με στόχο την ελαχιστοποίηση του βάρους και την αύξηση της ταχύτητας κίνησης. Είτε πρόκειται για αγωνιστική χρήση, για μετακίνηση ή για διασκέδαση, τα πατίνια της Yedoo είναι γρήγορα! Και απολαυστικά.

 

Το Yedoo Trexx

Το πρώτο από τα πατίνια που έφτασαν στο γραφείο του MBike ήταν το Yedoo Trexx. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό όχημα, με τροχό 26″ εμπρός και 20″ πίσω.
Το πλαίσιό του είναι εξ’ ολοκλήρου από αλουμίνιο και το βάρος του είναι κάτω από 8 κιλά – 7,9 δίνει ο κατασκευαστής.
Διαθέτει δύο φρένα τύπου v-brakes της Tektro και ελαστικά της Kenda.  Το επιθυμητό βάρος αναβάτη είναι τα 130 κιλά και προτείνεται για κάλυψη αποστάσεων έως… 100 χιλιόμετρα την ημέρα.

 

Yedoo
Ένα «όχημα» με εντυπωσιακές διαστάσεις

 

Το σκεπτικό της Yedoo

Αν ήδη ξαφνιαστήκατε με την παραπάνω τιμή – ένα πατίνι κατάλληλο για αποστάσεις έως 100 χιλιόμετρα την ημέρα – μάλλον ακόμη δεν έχετε αντιληφθεί τον προσανατολισμό των συγκεκριμένων οχημάτων:
Τα πατίνια της Yedoo δεν έχουν σχέση με τα περισσότερα πατίνια που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά. Είναι οχήματα διασκέδασης, προπόνησης, κάλυψης αποστάσεων και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Προφανώς και μπορείς να πας στη δουλειά σου με αυτά αλλά τα συγκεκριμένα οχήματα είναι φτιαγμένα για πολλά περισσότερα.

 

Aν νομίζετε πως τα πατίνια της Yedoo είναι οχήματα απλής μετακίνησης, δεν έχετε γνωρίσει τον Marek Jelinek που έχει διανύσει πάνω από 6.000 χιλιόμετρα με το Yedoo του.

 

Η πρώτη αίσθηση

Ένα «πατίνι» με μπροστινό τροχό 26″ και 20″ πίσω; Αυτή είναι η πρώτη έκπληξη.
Τα δύο φρένα είναι η δεύτερη. Με μία πιο προσεχτική ματιά βλέπει κάποιος την ποιότητα κατασκευής, την άνετη πλατφόρμα που μπορεί να εξυπηρετήσει ακόμα και ιδιαίτερα υψηλό αναβάτη – η πλατφόρμα του είναι 40 εκατοστά μήκος –  τα quick release στους τροχούς και τις άνετες χειρολαβές.
Πρόκειται για ένα πραγματικό «εργαλείο» που μόνο ως τέτοιο μπορεί να αντιμετωπιστεί.

 

 

Στο δρόμο

Μία που επρόκειτο για την πρώτη μας γνωριμία με τα συγκεκριμένα οχήματα, η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε αρκετό χρόνο στη διάθεσή μας για ένα πλήρες τεστ, σε διαφορετικές συνθήκες και μορφολογίες εδάφους.

Το Yedoo Trexx δοκιμάστηκε σε αστικές συνθήκες, σε άσφαλτο κυρίως για μετακίνηση και αναψυχή.
Η πρώτη αίσθηση είναι πως, αναπόφευκτα χαμογελάς στην πρώτη σπρωξιά. Το πατίνι απλώς φεύγει, με τρόπο πρωτόγνωρο για… πατίνι. Ο μεγάλος τροχός αναπτύσσει ταχύτητα, ξεπερνώντας ταυτόχρονα όλες τις ανωμαλίες των ελληνικών δρόμων.

Στην ευθεία είναι εντυπωσιακά γρήγορο αλλά, ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι στις ανηφόρες. Και αυτό γιατί με ελάχιστη δύναμη φεύγει άνετα και καλύπτει αποστάσεις.

Στην κατηφόρα μπορείς να κινηθείς διασκεδαστικά γρήγορα! Η κύλιση είναι εξαιρετική και το ίδιο και η αίσθηση ασφάλειας σε ταχύτητες που εύκολα ξεπερνούν τα 25 χιλιόμετρα την ώρα.

Το φανταστήκαμε – αλλά δεν είχαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε – σε ποδηλατοδρόμους ή άνετους, επαρχιακούς δρόμους και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως θα είχε ενδιαφέρον να δοκιμάσει όντως να κάνει κάποιος μεγάλες αποστάσεις με αυτό.

Τα 10 – 20 χιλιόμετρα διαδρομής τα έχει εύκολα – ανάλογα και με τη μορφολογία του εδάφους αλλά η αίσθηση που μας έδωσε είναι πως θα ήταν ιδανικό και για μεγαλύτερες αποστάσεις.

Ένα διασκεδαστικό μέσο μετακίνησης και αναψυχής!

 

Σε ποιους απευθύνεται;

Σε όποιον αναζητά ένα εναλλακτικό, διασκεδαστικό, φιλικό στο περιβάλλον μέσο διασκέδασης. Σε όποιον θέλει να κινηθεί εντυπωσιακά γρήγορα και του αρέσει η αίσθηση του πατινιού.
Σε εκείνον που απολαμβάνει μακρινές βόλτες στη φύση και ένα πατίνι θα του επιτρέψει να πάει ακόμα πιο μακριά, βοηθώντας τον να γυμναστεί την ίδια στιγμή.
Στους fitness freaks που αναζητούν νέους τρόπους άσκησης αλλά και στους μπαμπάδες και τις μαμάδες που αναζητούν τον καλύτερο δυνατό τρόπο να συνοδεύουν τους μπόμπιρές τους.
Με λίγα λόγια, σε όποιον προτιμά να… τσουλάει παρά να περπατάει!

Τιμή: 520 ευρώ
Αντιπροσωπεία: www.yedooscooters.gr

 

Δείτε επίσης

Για προπόνηση στα βουνά του Taiwan KOM

Στην χώρα του ποδηλάτου, με ποδήλατο Μπορεί να βρεθείς στην Ταΐβάν για ρόλερς αλλά αυτό ...

ΚΟΚ και ποδήλατο

Earth Dialogues: Πόλεις χωρίς αυτοκίνητο

Ένα απόγευμα αφιερωμένο στο ποδήλατο, στο Κ44, στο πλαίσιο των Earth Dialoges που διοργανώνει η ...

Woom Original 3 Automagic

Το «μαγικό» WOOM Original 3 Automagic!

WOOM Original 3 Automagic όπως λέμε «μαγεία»… Πιστεύετε στη μαγεία; Αν όχι, τότε το ολοκαίνουργιο ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest