Home | Αρχική | Εσύ γιατι ξυρίζεις τις γάμπες σου;

Εσύ γιατι ξυρίζεις τις γάμπες σου;

Εξηγώντας τα ανεξήγητα!

Για τους περισσότερους ποδηλάτες οι ξυρισμένες γάμπες και τα ξυρισμένα πόδια είναι μονόδρομος.

Οι λόγοι για την επιλογή αυτή είναι λίγο πολύ γνωστοί. Έχουν όμως νόημα; Ή μήπως απλά είναι μια «παράδοση» την οποία όλοι θέλουμε να τηρούμε γιατί αποτελεί την αίσθηση αφοσίωσης στο αγαπημένο μας άθλημα!

• Αεροδυναμική

Η θεωρία: Πολύτιμα δευτερόλεπτα δύνανται να κερδηθούν χάρη στις μειωμένες τριβές με τον αέρα πάνω στις τρίχες! Πιο λεία επιφάνεια σημαίνει πιο γρήγορος ποδηλάτης.

Η πραγματικότητα: Στην εποχή της aero-madness με τα ποδήλατα δρόμου να είναι σε διαρκή εξέλιξη αναφορικά με τη μείωση του aero drag, δεν θα μπορούσε να αγνοηθεί η παράμετρος της έξτρα τριβής, η οποία μπορεί να εξοικονομήσει μέχρι και πέντε δευτερόλεπτα σε έναν αγώνα χρονομέτρου απόστασης 40 χιλιομέτρων!

Ο άπιστος: Δεν είναι όλοι οι καθημερινοί ποδηλάτες, αγωνιζόμενοι σε αγώνες χρονομέτρου και ειδικά αυτοί που περνούν τον περισσότερο χρόνο στο βουνό ποτέ δεν πρόκειται να καταλάβουν καμία διαφορά!

• Τραυματισμοί και υγιεινή

Η θεωρία: Σε περιπτώσεις πτώσεων και μικροτραυματισμών η περιποίηση του τραύματος είναι πιο εύκολη σε ένα τμήμα δέρματος χωρίς τρίχες και η περιοχή προστατεύεται από μολύνσεις.

Η πραγματικότητα: Είναι πράγματι πολύ πιο εύκολο να καθαρίζεις ένα τραύμα σε ένα λείο πόδι από ότι σε ένα πόδι γορίλα. Επίσης, οι αυτοκόλλητοι επίδεσμοι λειτουργούν καλύτερα σε λείο δέρμα ενώ όταν έρθει η ώρα να αφαιρεθεί, το τράβηγμα είναι απολύτως ανώδυνο!

Ο άπιστος: Κανένας γορίλας στον ζωολογικό κήπο δεν έπαθε μόλυνση!

• Το μασάζ

Η θεωρία: Το μασάζ είναι πιο απολαυστικό και αποδοτικό σε λεία πόδια

Η πραγματικότητα: Δεν είναι τυχαίο ότι οι κορυφαίοι ποδηλάτες έχουν τους προσωπικούς τους μασέρ. Όλο και περισσότεροι ποδηλάτες που δεν είναι επαγγελματίες μετά από πολύωρες προπονήσεις επιλέγουν το μασάζ σαν μια πολύ καλή μέθοδο αποκατάστασης. Η διαδικασία του μασάζ είναι σαφώς πιο ευχάριστη σε πόδια χωρίς τρίχες και επίσης απαιτείται λιγότερη ποσότητα λαδιού κατά τη διάρκεια.

Ο άπιστος: Σε επίπεδο μυϊκής αποκατάστασης, η τρίχα δεν έβλαψε ποτέ!

• Η παράδοση

Η θεωρία: Η αποτριχωμένη γάμπα είναι το σήμα κατατεθέν του ποδηλάτη! Είναι η απόδειξη πως έχεις πάρει στα σοβαρά το αγαπημένο σου άθλημα και η συμμετοχή σου σε αγώνες είναι αυτό για το οποίο περιμένεις το Σαββατοκύριακο.

Η πραγματικότητα: Ίσως η παράδοση είναι αυτό το οποίο κάνει τους περισσότερους χομπίστες αγωνιζόμενους ποδηλάτες να φροντίζουν το ίδιο ή και περισσότερο από την φίλη τους την εικόνα των ποδιών τους. Όλοι οι υπόλοιποι λόγοι έχουν ο καθένας από λίγο τη σημασία τους αλλά μάλλον η ψυχολογία που μας προσφέρει η γυαλισμένη γάμπα είναι αυτό που μας κάνει πιο γρήγορους (στο μυαλό μας μόνο)!

Ο άπιστος: Θα συμφωνήσει!

Δείτε επίσης

δήμος καρδίτσας ποδήλατο

Ο Δήμος Καρδίτσας πιστοποιείται ως «Cycle Friendly Employer»

Καρδίτσα, η μόνη ελληνική πόλη με «μποτιλιάρισμα» σε ποδηλατόδρομο! Ο Δήμος Καρδίτσας είναι ο πρώτος ...

La passione

La PASSIONE: Υψηλή ραπτική και ιταλική φινέτσα για ποδηλάτες με ΠΑΘΟΣ! 

Η La Passione εντυπωσιάζει με το πάθος της να σχεδιάζει υπέροχα ρούχα! Η ποδηλασία είναι ...

Ξεκινά το Cyprus Sunshine Epic 2020

Ο διεθνής αγώνας Cyprus Sunshine Epic που προσελκύει τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας ποδηλασίας, είναι ...

Αφήστε μια απάντηση

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest