Home | ΑΓΟΡΑ | WattBike: Το απόλυτο προπονητήριο!

WattBike: Το απόλυτο προπονητήριο!

Ξεχάστε ότι γνωρίζετε για το spinning…

Το WattBike δεν είναι ένα ποδήλατο spinning. Είναι ένα κανονικό ποδήλατο, απλά για χρήση σε εσωτερικό χρόνο και το απόλυτο εργαλείο προπόνησης, προετοιμασίας, ενδυνάμωσης και αποκατάστασης από τραυματισμούς – όποιο άθλημα και να κάνετε.

Το WattBike θα χρησιμοποιηθεί όταν ο καιρός είναι βροχερός, όταν βρέχει ή όταν έχει πολύ ζέστη. Επίσης, θα χρησιμοποιηθεί όταν έξω είναι σκοτάδι ή από ανθρώπους που για τον οποιοδήποτε λόγω αισθάνονται άβολα να ποδηλατήσουν σε εξωτερικό χώρο. Επίσης θα χρησιμοποιηθεί όταν θέλουμε να εκτελέσουμε συγκεκριμένη διαλειμματική προπόνηση, σε ιδανικές συνθήκες, χωρίς εξωτερικές παρεμβολές και χωρίς κίνδυνο από τρίτους ή απώλεια ελέγχου από την κούρασή μας. Μπορούμε να κάνουμε τα «κομμάτια» μας με ακρίβεια και να τα επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά χωρίς να μας ενοχλεί κανείς. Επίσης, είναι ένα «εργαλείο» για τη μέτρηση των αθλητικών επιδόσεων στη ζεστασιά του σπιτιού μας.

02-testing-world-class-athletes
Το WattBike απεικονίζει live όλες τις πεταλιές σε ένα γράφημα που δε θα το συναντήσετε πουθενά αλλού. Με συχνότητα καταγραφής δεδομένων 100 φορές το δευτερόλεπτο, η ακρίβεια στο στροφόμετρο και το βατόμετρο είναι απλά ασύλληπτη και η απεικόνιση της πεταλιάς μας «εκπαιδεύει» στο να ποδηλατούμε αποτελεσματικότερα.

unnamed

Ξεχάστε την αίσθηση των 15 λεπτών που βαριέσαι και θες να κατέβεις από το ποδήλατο. Το γράφημα και η ανάλυση των δεδομένων του WattBike είναι απλά εθιστική. Τα χιλιόμετρα περνούν ευχάριστα και η προσοχή μας επικεντρώνεται στο πώς θα πεταλάρουμε σωστά. Την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσουμε το ποδήλατό μας στο δρόμο, η διαφορά στο στροφάρισμα και στην τεχνική θα είναι παραπάνω από αισθητή.

Το WattBike έχει δύο συστήματα λειτουργίας. Η ρύθμιση της αντίστασης γίνεται είτε με τον εγκλωβισμό ποσότητας αέρα που περνά μέσα από μια έλικα είτε μαγνητικά – φρενάροντας τον βαρύ δίσκο αντίστασης.

Ο συνδυασμός των δύο συστημάτων επιτρέπει υψηλή περιστροφή (cadence) με ελαφριά αντίσταση (για προπονήσεις αντοχής ή/και βελτιώνοντας το καρδιοαναπνευστικό μας ή αναρρώνοντας από έναν τραυματισμό) αλλά επίσης και χαμηλή συχνότητα πεταλαρίσματος με πολύ μεγάλη αντίσταση (για προπόνηση δύναμης, εκκινήσεις, προσομοίωση απότομης κλίσης, κλπ).

wattbike-prod-gallery-flywheel

Το «αερόφρενο» με διαβάθμιση από το 1 έως το 10 προσομοιώνει τον τρόπο που ποδηλατούμε στον δρόμο και τις αλλαγές των ταχυτήτων στο σασμάν μας, ενώ η μαγνητική αντίσταση μας επιτρέπει να επιλέγουμε την κλίση σε ανηφόρα. Το WattBike είναι ένα κανονικό ποδήλατο με το οποίο μπορούμε να μετράμε δεδομένα με ακρίβεια. Γι’ αυτόν το λόγο δεν έχει λειτουργία για αλλαγή της αντίστασης ηλεκτρονικά. Στο WattBike μας ενδιαφέρει η δύναμη και το έργο που παράγει ο αθλητής. Επίσης χρησιμοποιείται συστηματικά για τη βελτίωση της τεχνικής μας. Εάν δε στροφάρουμε σωστά και συμμετρικά, με πλήρη περιστροφή των πεταλιών χρησιμοποιώντας όλους τους μυς των ποδιών μας, τα watts δε θα είναι σταθερά και θα έχουν μεγάλη διακύμανση. Κάτι τέτοιο συμβαίνει σε όλα τα είδη προπονητηρίων που έχουν ηλεκτρονική λειτουργία αντίστασης που ουσιαστικά δεν βοηθά στην εξέλιξη της τεχνικής μας. Ακόμα και πολύ έμπειροι χρήστες, με πολλά χρόνια χρήσης προπονητηρίων με ηλεκτρονική ρύθμιση της αντίστασης, θα διαπιστώσουν αμέσως το τεράστιο κίνητρο του να προσπαθείς σε κάθε πεταλιά να ελέγξεις μόνος σου το ρυθμό περιστροφής και τη δύναμη (watts).

wattbike-champions-joanna-rowsell

Το WattBike διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Tην PRO και την TRAINER με μοναδική διαφορά μεταξύ τους την αντίσταση κύλισης. Η έκδοση PRO είναι πραγματικά για δυνατούς αθλητές και ειδικά εάν χρησιμοποιείται από όλη την οικογένεια ή πολλούς χρήστες προτιμήστε το TRAINER. Πολλοί ποδηλάτες, ειδικά σπρίντερ και ποδηλάτες πίστας, χρησιμοποιούν τα προπονητήρια για προπόνηση με πολλές στροφές σε χαμηλά watts. Στην έκδοση PRO, ακόμα και στη χαμηλότερη αντίσταση, για να στροφάρεις στις 130 στροφές χρειάζεται να «πατήσεις» με 360 watts. Ένας αθλητής πίστας θα στροφάρει συχνά μέχρι και 160 στροφές το λεπτό κάτι που απαιτεί περισσότερα από 500 watts. Εάν κάποιος επιθυμεί να στροφάρει σε υψηλή συχνότητα με λίγα watts θα πρέπει να προτιμήσει το TRAINER.

Στο λογισμικό του περιέχει τεστ με τα οποία μπορείτε να συγκρίνετε τις επιδόσεις σας με αθλητές υψηλού επιπέδου ή να συνδεθείτε σε κάποιο πρόγραμμα βίντεο όπως το SUFFERFEST ή το ZWIFT ή το TRAINER ROAD.

measure-performance

Εκεί που το WattBike «χτυπάει» κορυφή, είναι η καταγραφή και ανάλυση των δεδομένων. Ικανό να εκτελέσει με ακρίβεια ακόμα και εργομετρικό τεστ με δεδομένα τόσο κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την άσκηση. Πάνω από 40 μεταβλητές καταγράφονται όπως δύναμη, καρδιακοί παλμοί, συχνότητα περιστροφής, αποτελεσματικότητα πεταλιάς, διάρκεια και γωνία μέγιστης δύναμης, ισορροπία ανάμεσα σε δεξί και αριστερό πόδι.

Η βασική διαφορά του WattBike και το πλεονέκτημά του σε σχέση με οποιοδήποτε προπόνηση εσωτερικού χώρου είναι η απλότητά του. Δε χρειάζεται να έχετε δεύτερο ποδήλατο για το προπονητήριο, ούτε ειδικά λάστιχα. Δε χρειάζεται να ελέγχετε το καλιμπράρισμα κάθε φορά ή όλους εκείνους τους παράγοντες που θα σας δώσουν ακρίβεια στη μέτρηση των watts. Απλά ανεβαίνετε στο WattBike και αρχίζετε να πεταλάρετε. Το WattBike δε χρειάζεται ποτέ καλιμπράρισμα.
Θα το προτιμήσετε για την απίστευτη λειτουργία εκμάθησης και σκαναρίσματος πεταλιάς, τη ρεαλιστική αίσθηση ποδηλάτου, την ευκολία στη χρήση, την ακρίβεια του βατόμετρου, την ανάλυση των δεδομένων και τη συνδεσιμότητα ANT+. Σαφέστατα μια κατηγορία από μόνο του – το μοναδικό «πραγματικό» ποδήλατο με «πραγματικό» βατόμετρο ακριβείας.

WATTBIKE GREECE
Αποκλειστική Χονδρική διάθεση: Το Ποδήλατο – Βαλλιάνου 16 Άλιμος 17455
τηλ: 210 9913 510

Δείτε επίσης

Έλεγχος και πιθανή αντικατάσταση σε δισκοβραχίονες Shimano

H Shimano προχωρά σε πρόγραμμα ελέγχου και αντικατάστασης – αν υπάρχει λόγος – σε δισκοβραχίονες ...

Vuelta 2023: Sepp Kuss ο μεγάλος νικητής! Ο Κaden Groves κερδίζει το τελικό ετάπ.

Ο Sepp Kuss είναι και επίσημα ο μεγάλος νικητής της Vuelta 2023 και η Jumbo ...

΄Ενας Αμερικανός… στη Μαδρίτη!

Ολοκληρώνεται αύριο ο Γύρος Ισπανίας 2023 Όπως όλα δείχνουν ύστερα από το εικοστό ετάπ των ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest