Home | Αρχική | Trans America: Διασχίζοντας την Αμερική με το ποδήλατο

Trans America: Διασχίζοντας την Αμερική με το ποδήλατο

Το χαμογελαστό παιδί από την Στύψη της Λέσβου, ο Steffen Streich, τερμάτισε το Trans America 2016 στη δεύτερη θέση.

66 ποδηλάτες από όλες τις χώρες του κόσμου συμμετείχαν στο Trans AM 2016, το Σάββατο 4 Ιουνίου, ξεκινώντας από την Αστόρια του Όρεγκον, στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού, για να τερματίσουν ύστερα από 7.080 χιλιόμετρα στο άλλο άκρο της Αμερικής, στην ανατολική πλευρά της Ηπείρου, στο Νιούπορτ της Βιρτζίνια στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού.

Ένας αγώνας cost to coast που διαρκεί περίπου 18 μέρες, διασχίζει 10 αμερικανικές πολιτείες, τα Βραχώδη όρη, υπέροχα δάση και τους ατέλειωτους αμερικανικούς αυτοκινητόδρομους που πάνε όσο βλέπει το μάτι. Οι τολμηροί αναβάτες μάχονται με το υψόμετρο, τον ευμετάβλητο καιρό, τις ζημιές, τις ατυχίες, τον προσανατολισμό, την αϋπνία, την πείνα, την αφυδάτωση, τον καυτό ήλιο, τους δυνατούς ανέμους, τις βροχές και το χαλάζι, ενώ δοκιμάζουν στα όρια την υπομονή, τη δύναμη, την αντοχή, την ψυχή, την καρδιά, την επιμονή, την ψυχραιμία, τις σωστές αποφάσεις αλλά και… την τακτική τους καθώς διασχίζουν χωρίς καμία υποστήριξη την Αμερική από άκρη σ’ άκρη.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, επαγγελματίες αναβάτες με την υποστήριξη μεγάλων εταιρειών του ποδηλατικού χώρου, οι οποίοι έχουν τα καλύτερα ποδήλατα και εξοπλισμό και τις πιθανότητες για διάκριση αλλά και ρομαντικοί ερασιτέχνες που μάζεψαν με θυσίες τα χρήματα που χρειάζονται για τη συμμετοχή στον πιο σκληρό ποδηλατικό αγώνα του πλανήτη, που διασχίζει την αμερικανική Ήπειρο.

Για πρώτη φορά σ’ αυτόν τον αγώνα έχουμε ελληνική συμμετοχή. Ο Steffen Streich είναι πλέον μόνιμος κάτοικος ενός μικρού ορεινού χωριού της Λέσβου, τη Στύψη, η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες ενός από τα ψηλότερα βουνά της Λέσβου, τον Λεπέτυμνο.

Στον αγώνα εντυπωσιάζει τους πάντες με το λιτό εξοπλισμό του, το μόνιμο χαμόγελό του και φυσικά… με την απόδοσή του!

O Steffen άρχισε τα «πολλά» χιλιόμετρα στη Λέσβο πριν από 10 χρόνια. Σύντομα, οι δραστηριότητες έγιναν γνωστές σ’ όλη τη Ελλάδα, κάνοντας πολλούς άλλους να ακολουθήσουν, ενώ σύντομα δημιουργήθηκε μια ποδηλατική κοινότητα για ποδηλάτες μεγάλων αποστάσεων, οι Lesvos Randonneurs.

Και τότε όλα ξεκίνησαν…

Ο Στέφεν μας γνώρισε τα brevet, τη «Σπαρτακιάδα», το «Paris Brest Paris» το «London Edinburg London», το «Transcontinental»… και πολλά άλλα.

• Στο Giro Ciclistico delle Repubbliche Marinare (Ιταλία) πήρε την πρώτη θέση
• Στο Trans Africa 2015 βγήκε πρώτος με διαφορά 3 μέρες από τον δεύτερο!

Ο ένας αγώνας πιο μεγάλος από τον άλλο… Δεν απορούσαμε γιατί! Όλοι ξέραμε ότι προετοιμαζόταν για το μεγάλο του όνειρο, το Trans America.

2

• Είναι χορτοφάγος
• Είναι 46 ετών
• Καμαρώνει φορώντας τη γαλανόλευκη παρόλο που δεν έχει γεννηθεί στην Ελλάδα
• Τερματίζει δεύτερος στον μεγαλύτερο σε διάρκεια αγώνα στον κόσμο

O Steffen Streich τερμάτισε το Trans America 2016 σε 18 μέρες, 2 ώρες και 21 λεπτά.

 

Δείτε επίσης

Polar Grit X Pro

Ολοκαίνουργιο Polar Grit X Pro & Titan

Νέο προϊόν Με Polar Grit X Pro & Titan οι προπονήσεις σας περνάνε σε άλλη διάσταση! ...

Το ΔΕΗ e-bike Festival ταξιδεύει στην Κω

ΔΕΗ e-Bike Festival Το πρώτο, μεγάλο φεστιβάλ, αποκλειστικά για ηλεκτρικά ποδήλατα, έρχεται στο νησί του ...

Χειμερινές αποδράσεις – με ποδήλατο και την Let’s Ferry

Με το ποδήλατο – φυσικά – και το χειμώνα Τι χρειάζεται ο άνθρωπος για να ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest